Marvel-fani, rokkaava insinööri, eläköitynyt lentoemäntä… – tutustu MasterChef Suomen mahtavaan kilpailijakaartiin!

Jännittävän koukuttava ruokareality MasterChef Suomi palaa MTV3-kanavalle ja mtv-palveluun tiistaina 15.helmikuuta. Toisistaan mittaa tulikuumassa keittiössä ottaa 12 kovaa kotikokkia ympäri Suomea. Tutustu kilpailijoihin ja alkavaan kauteen!

masterchef_suomi_2022_palkinto_002_kuva_juuli_aschan.jpg

Kilvoittelu kuumasta MasterChef Suomi -tittelistä ja 10 000 euron rahapalkinnosta alkaa 15.2. klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Huipputaitavat amatöörikokit ottavat toisistaan mittaa pitkällä 20-jakson kaudella. Kausi korkataan tuplajaksoin: MTV3-kanavalla nähdään siis 15. ja 22.2. kaksi jaksoa putkeen. Maksuttomassa mtv-palvelussa jaksoja julkaistaan viikon ennakolla, eli tarjolla on heti paljon katsottavaa! Kauden huipentavaa jännittävää finaalia ei nähdä viikon ennakolla.

MasterChef Suomen tuomarina jatkaa Kari Aihinen ja tuomariston täydentää suomalaisten rakastama kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén sekä yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista, pitkän kansainvälisen uran luonut, ravintola Savoyn Chef Patron Helena Puolakka. Lue lisää tuomareista täältä.

Tätä kaikkea on odotettavissa:

mc_suomi_2022_eps01_kilpailijat_kape_kuvaaja_juuli_aschan.jpg

Kauden alussa kilpailijat pääsevät esittelemään tuomaristolle omaa ruokafilosofiaansa, tekniikoita ja makupalettiaan. Kilpailun edetessä tehtävät tulevat vaatimaan entistä enemmän taitoa, tekniikkaa, heittäytymistä, luovutta ja erityisesti paineensietokykyä. Osalle kilpailijoista keittiö osoittautuu armottomaksi paikaksi, ja taidot kelloa vastaan ovat koetuksella. Tuleva kausi tarjoaa enemmän yllätyksiä kuin kukaan kilpailijoista on odottanut, ja voiton eteen on onnistuttava läpi pitkän kilpailun.

Legendaarisista MasterChef-tehtävistä kaudella nähdään muun muassa mysteeriboksi-tehtäviä, annosten toisintamista, raaka-aineiden tunnistusta ja tietysti yksi kakkutehtävä. Millaisia annoksia kilpailijat loihtivat, kun inspiraationa on Italia tai kaikkien tuntemat elokuvat tai rakkain juhlapyhä? Millaisia lounasannoksia syntyy suomalaisten eniten ostamista raaka-aineista ja kuinka monta eri annosta kilpailijat keksivät valmistaa kesän kuningatarmarjasta mansikasta? Entä mitä syntyy, kun raaka-aineita on vain rajoitetusti käytössä tai raaka-aineet ovat sellaisia, joista ei ole aiemmin kokannut mitään?

mc_suomi_2022_eps01_tuomarit_kuvaaja_juuli_aschan7084.jpg

Kauden aikana kilpailijat pääsevät kisaamaan myös joukkueina ja pareina, sekä luvassa on myös immuniteettipinssitaisto, jollaista ei ole aiemmin MasterChef Suomi keittiössä nähty. Kokkaustehtävien lisäksi kilpailijoiden ja katsojien ruuanlaittotaitoja syventävät jälleen tuomareiden masterclassit, joissa käydään läpi muun muassa pastan perusasioita, lihan ja kalan käsittelyä, maustamista sekä tietysti luovuutta.

Kilpailijoiden taitoja testataan myös MasterChef-keittiön ulkopuolella, kun kotikokit pääsevät kokemaan millaista on työskennellä ammattikeittiössä. Kaudella on myös kohtaamisia vierailevien huippukokkien kanssa, joiden ammattitaidosta kilpailijat pääsevät ammentamaan omaan ruuanlaittoon. Vierailevina tuomareina ovat muun muassa huippu keittiömestari Tommi Tuominen, sekä kolmen Michelin-tähden ravintola Noman testikeittiössä työskentelevä Toni Toivanen, sekä kaikissa pohjoismaissa tunnettu huippukokki Michael Björklund.

Kausi huipentuu finaaliin, jossa ei kyyneliltä vältytä, kun finalistit pääsevät muistelemaan omaa MasterChef Suomi -matkaansa ja viimeistelemään sen kolmella viimeisellä annoksellaan. 

Tutustu kilpailijoihin:

PETRA V.
Opiskelija

21, Joensuu

masterchef_suomi_2022_kilpailijat_petra_vac2a8ac2a8nac2a8nen_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi3.jpg

Petra on 21-vuotias Joensuusta kotoisin oleva opiskelija, jolle fine dininig -ruoanlaitto on intohimo. Opiskelujen ohella hän ylläpitää ruokablogia kaksoissiskonsa kanssa ja haaveilee siitä, että voisi jonain päivänä olla tunnettu ruokavaikuttaja. Sitä unelmaa kohti hän suuntaa parhaillaan, ensin pitää tietysti voittaa MasterChef.

Petran vahvuudet ruonlaittajana ovat uteliaisuus, kunnianhimo ja määrätietoisuus. Hän on kiinnostunut kehittämään taitojaan ja uskaltaa ennakkoluulottomasti kokeilla kaikkea uutta. Petralle ruoanlaitto on kuin taidetta, jossa hän miettii kaikkia aisteja. Arjessa kuitenkin ruoanlaittoa ohjaa terveellisyys, ja sydäntä lähellä on kokata aasialaisia makuja.

TEEMU I.
Myyntipäällikkö

31, Helsinki

masterchef_suomi_2022_kilpailijat_teemu_ilola_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi1.jpg

Teemu on helsinkiläinen muusikko ja taiteilija ja työskentelee paikallisessa pienpanimossa. Teemulle ruoanlaitto merkitsee luovutta, itseilmaisua, kiitollisuutta ja luonnon kanssa kommunikaatiota.

Hän rakastaa klassisia eurooppalaisia keittiöitä, joiden tekniikoita ja makuja hän on omaksunut myös omaan ruoanlaittoonsa. Nykyisin puhtaat raaka-aineet, kasvisruoka ja hävikin vähentäminen ovat nousseet korkealle hänen ruokafilosofiassaan.

Teemun rakkaimpia harrastuksia on käydä avopuolisonsa kanssa ravintoloissa syömässä – sekä nauttimassa aistikokemuksesta että oppimassa.

Teemu haluaa tuoda omalla persoonallaan uutta ja erilaista näkökulmaa ruokaa ja raaka-aineiden arvostusta kohtaan ja tietysti hän haluaa myös haastaa itsensä ruoanlaittajana. MasterChef onkin hänelle niin sanottu reality check: onko hän niin hyvä ruoanlaittaja kuin itse ajattelee olevansa.

JOONAS
Startup-yrittäjä

39, Helsinki

masterchef_suomi_2022_kilpailijat_joonas_reenpac2a8ac2a8_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi3.jpg

Joonas on helsinkiläinen perheenisä, tuore startup-yrittäjä ja innokas uusien asioiden kokeilija. Hän on valmistunut kauppakorkeakoulusta ja tehnyt uraa media- ja kaupan alalla. Vuoden 2019 lopussa Joonas päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa yrittäjyydestä, ja samoihin aikoihin hän löysi myös piilossa olleen intohimonsa ruoanlaiton, jossa hän onkin kehittynyt hurjaa vauhtia.

Joonakselle ruoanlaittoon panostaminen on vielä hieman uutta, ja hän haluaa kokeilla jatkuvasti uusia tekniikoita ja makuja silläkin uhalla, että epäonnistumisia voi tulla. Joonas harrastaa metsästystä ja tällä hetkellä häntä inspiroi erityisesti ulkona ja avotulella kokkaaminen.

MasterChef kilpailuun Joonas lähtee oppimaan uutta ja kehittämään lisää omia taitojaan ruoanlaittajana. Hän ei näe mahdottomana sitä, että voisi voittaa koko kilpailun.

JENNY
Markkinointipäällikkö

30, Vantaa

masterchef_suomi_2022_kilpailijat_jenny_sammalinen_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi3.jpg

Jennylle elämässä tärkeintä ovat uudet kokemukset ja elämykset. Ruoanlaittajana Jenny on kokeilija, taiteilija, testailija ja ”saas nähdä mitä tästä tulee” -tyyppi. Hänelle on myös keksitty termi ”#jennymäihä”, joka tarkoittaa sitä, että vaikka kaikkeen olisi varautunut jotain yllättävää tapahtuu kuitenkin hänen laittaessa ruokaa.

Jenny on sesonkikokkaaja ja kulloinenkin bravuuri riippuu vuodenajasta. Kokonaisuuksien suunnittelussa hän on hyvä ja hänelle on tärkeää, että ruoka näyttää, kuulostaa, tuoksuu ja maistuu hyvältä. Vaikka kotona söisi vain aamiaista, niin Jennylle on tärkeää asetella se kauniisti lautaselle.

Vaikka ruonlaitto on Jennylle tärkeä osa arkea ja suuri intohimo, ei hän kuitenkaan unelmoi kokin ammatista tai ravintolassa työskentelemisestä. Markkinoinnin ammattilaisena Jennyn suurin ammatillinen haave olisi ravintolakonseptien suunnitteleminen, jossa pääsisi työstämään kaikkea ravintolan brändistä ja sisustuksesta menuihin ja palvelukokonaisuuksiin.

ELLA
Myymäläpäällikkö

30, Jyväskylä

masterchef_suomi_2022_kilpailijat_ella_suuronen_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi3.jpg

Luontoa ja käsitöitä rakastava Ella on kotoisin Jyväskylästä ja työskentelee myymäläpäällikkönä vaateliikkeessä. Ellan perhe ja ystävät ovat kutsuneet häntä jo vuosia MasterChefiksi ja nyt jos koskaan oli hänen aikansa hakea mukaan.

Ruonlaitto on Ellalle tapa ilmaista itseään ja välittämistä muita kohtaan. Erityisesti muille kokkaaminen antaa hänelle voimavaroja. Ella kokee ruoanlaiton meditatiiviseksi – silloin ei tule ajateltua huolia ja murheita, vaan on läsnä siinä hetkessä.

Ruonlaiton Ella on itseoppinut. Hän lopetti 12-vuotiaana punaisen lihan syömisen ja tajusi, että jos haluaa saada maukasta kasvisruokaa, sitä pitää opetella tekemään itse. Ellan vahvuudet ovat kotiruoka- ja arkikokkaamisessa, mutta hän haluaisi viedä osaamisensa ravintolatasolle sekä tekniikoiden, että annosten esillepanon suhteen. Hänen ruokaunelmanaan olisi oma pieni bistro, jossa voisi tarjota asiakkaille itsetehtyä hapanjuurileipää ja paikallista ja sesongin mukaisista raaka-aineista kaupungin parasta ruokaa.

SIRI
Kouluvalmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja

35, Kangasala

masterchef_suomi_2022_kilpailijat_siri_kaila_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi1.jpg

Marvelin sarjakuvia rakastava Siri on 5-vuotiaana adoptoitu Thaimaasta Suomeen. Rauhalliseksi ja huolettomaksi itseään kuvaileva Siri on jo pidempään haaveillut MasterChefiin osallistumisesta, mutta vasta nyt vaimon rohkaisemana uskalsi hakea mukaan.

Ruonlaitto merkitsee Sirille rentoutumista ja irtiottoa arjesta. Omien sanojensa mukaan hän on ”haaveileva” kokki, joka kuvittelee mielessään miltä mikäkin asia voisi maistua ja näyttää.

Hän on ruonlaittajana hyvin verkkainen ja kokee erityisesti, että ajankäyttö ruoanlaitossa on hänen suurin haasteensa. Vahvoilla hän on maustamisessa ja makujen luomisessa. Sirin keittiössä valmistuu monenlaista ruokaa aina monimutkaisista jälkiruuista aina herkulliseen kotiruokaan.

SANTTU
Hankinta-asiantuntija

34, Helsinki

masterchef_suomi_2022_kilpailijat_santtu_talja_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi1.jpg

Santulle ruoanlaitto on jalkapallon ja matkustelun ohessa rakas harrastus ja henkireikä, jonka avulla hän pääsee yli stressistä, kokee onnistumisia, oppii ymmärtämään erilaisia kulttuureja ja kehittämään aistejaan.

Varsinainen vihkiytyminen ruoanlaittoon Santulla alkoi täysi-ikäisyyden kynnyksellä. Tähän vaikuttivat tietysti tv-ohjelmat kuten Kokkisota, mutta myös kavereiden samanlaiset taipumukset. Ruokaperinteistä rakkain Santulle on grillikauden avaaminen kavereiden kesken.

Santtu kokee olevansa impulsiivinen ruonlaittaja. Jos joku ei onnistu, niin tahtotila on kokeilla heti uudestaan. Hän on helposti innostuva, kokeileva ja melko itsepintainen. Santun vahvuudet ovat lihan ja kalan käsittelyssä. Lisäksi hän on viime aikoina kehittynyt kastikkeiden valmistuksessa.

MasterChefiin haku oli päähänpisto, mutta hän haluaa testata miten pystyy kehittymään ja pärjäämään ruoanlaittajana paineisessa ympäristössä muiden huippukotikokkien seurassa.

TIIA
Tutkimuskoordinaattori

43, Ulvila

masterchef_suomi_2022_kilpailijat_tiia_karhu_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi3.jpg

Perheensä kanssa paljon harrastavalle Tiialle ruonlaitto merkitsee omaa aikaa ja rauhoittumista. MasterChef on kuulunut hänen arkeensa jo pitkään, sillä hän katsoo television ruokaohjelmia paljon ja ammentaa niistä ideoita omaan ruonlaittoon.

Ruonlaittaja Tiia on kehittelijä, jonka ideat saattavat muuttua lennosta kesken ruonlaiton. Vahvoilla hän kokee olevansa italialaisen keittiön äärellä, sillä Rooma on hänen lempikaupunkinsa koko maailmassa, ja hän on matkustanut siellä perheensä kanssa kymmeniä kertoja.

Tiia uskoo, että helpointa MasterChef-keittiössä hänelle ovat mysteerilaatikko-tehtävät, sillä hän hyvä kehittämään herkullisia annoksia juuri niin, että vain tietyt raaka-aineet ovat käytössä. Haasteena hän näkee tehtävät, joissa runsas ruokavarasto on auki, sillä silloin saattaa iskeä valinnan vaikeus. Tiian suurin ruokaunelma olisi luoda oma pieni pitopalvelufirma.

OLLI
Insinööri

39, Pyhtää

masterchef_suomi_2022_kilpailijat_olli_aholaluttila_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi3.jpg

Olli on ruokaa rakastava pitkätukkainen rokahtava insinööri Pyhtäältä, jolle kokkaus on tapa hengähtää ja osoittaa rakkautta perheelle ja ystäville. Olli on ruoanlaittajana kokeileva, periksiantamaton ja hänellä on asenne, jossa epäonnistumisista ei tarvitse pettyä tai lannistua, vaan jatkaa eteenpäin. Keittiössä pitää Ollin mielestä olla hauskaa ja rentoa. Aikoinaan Alaskassa vaihto-oppilasvuosia viettänyt Olli on vahvoilla kalaruuissa ja paljon Kaakkois-Aasiassa työnsä puolesta reissanneena aasilaiset maut ovat lähellä hänen makunystyröitään. Syksyisin Olli viihtyy sienimetsässä ja hänen haaveensa olisikin kouluttaa koirastaan sienikoira. Mottona Ollilla on, että hän ”elää syödäkseen, kun muut syövät elääkseen”.

PETRA S.
Opiskelija

28, Helsinki

masterchef_suomi_2022_kilpailijat_petra_suora_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi3.jpg
Helsinkiläinen Petra kuvailee itseään rauhalliseksi ja tarkkailevaksi kuuntelijaksi. Hän pitää muutoksesta ja haluaa kokea uusia-asioita. Petra ei ruoanlaittajana noudata hirveästi sääntöjä vaan haluaa soveltaa ja kokeilemalla oppia uutta.

Petran ruoanlaittohistoria on alkanut 10-vuotiaana mokkapaljojen ja lettujen tekemisellä, jonka jälkeen reseptien vaikeustaso on pikkuhiljaa noussut. Hän viettää paljon aikaa reseptikirjojen ja ruokablogien äärellä. Petralle visuaalisesti kauniiden annosten tekeminen tuottaa suurta iloa.

Viime vuodet ovat saaneet Petran pysähtymään ja miettimään mitä oikeasti haluaa. Asia, jonka huomasi tekevän onnellisemmaksi oli ruoanlaitto ja siitä ajatus myös MasterChefiin hakemisesta syntyi. Petra haaveilee olevansa joku päivä ruokavaikuttaja.

MARINA
Eläköitynyt lentoemäntä

62, Espoo

masterchef_suomi_2022_kilpailijat_marina_ehrnroot_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi3.jpg

Marina on eläköitynyt first- ja business-luokan lentoemäntä, joka rakastan Italiaa, jääkiekkoa, puutarhanhoitoa, matkustamista, lapsiaan ja tietenkin hyvää ruokaa ja viiniä. Marina on ison perheen äiti, kiekkomama, ja lapset käyvät mielellään kotona syömässä. Perhe onkin perustanut Whatsapp-ryhmän jonka nimi on ”HeitäWoltti”, johon laitetaan toiveita mitä ruokaa Marina voisi tehdä. Ruoanlaitto merkitseekin hänelle tapaa koota perhettä ja ystäviä yhteen.

Lentoemäntänä maailmalla reissatessaan Marina on syönyt sadoissa ravintoloissa ja saanut niistä vaikutteita omaan ruuanlaittoon. Hänen vahvuutenaan ruoanlaitossa onkin laaja makupaletti ja hän tietää todella, mitä hyvä ruoka on.

Marina kokee, että hän on jo saanut ja kokenut paljon, eikä elämästä oikein puutu mitään paitsi MasterChefin voitto, joka on edelleen hänen bucket listillä.

TEEMU V.
Myyntipäällikkö

32, Lahti

masterchef_suomi_2022_kilpailijat_teemu_vaalio_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi3.jpg

Teemu kuvailee itseään kotona leppoisaksi ”familymaniksi” ja työuralla kunnianhimoiseksi, jolla on halua ja ideoita kehittää ja viedä asioita eteenpäin. Teemullle ruoka, kokkaus ja viinit merkkaa erityisesti yhdessä oloa ja rentoutumista perheen ja ystävien kanssa. Suurimman innostuksen ruonlaittoon hän on saanut ulkomaanmatkoilta ja ravintolakokemuksista.

Varsinaisia ruonlaittoperinteitä Teemulla ei ole, mutta ruoanlaittotraditiona hänellä on kaataa lasillinen hyvää viiniä ja laittaa hyvää musiikkia soimaan. Teemu on mielikuvituksellinen, luova ja utelias kotikokki ja hän ei missään nimessä pelkää kokeilla uusia tekniikoita tai raaka-aineita.

Teemun ruokaunelma oman ravintolan tai keittokirjan lisäksi on se, että voisi omalle lapselle opettaa maailmasta ruuanlaiton ja yhdessä syömisen kautta.

#mtvmasterchef
@mtv3suomi

Ohjelman MTV:lle tuottaa Endemol Shine Finland.

MasterChef Suomi alkaa tiistaina 15.2. klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tuplajaksoin. Jaksot julkaistaan mtv-palvelussa viikon ennakolla kilpailun jännittävää finaalia lukuun ottamatta.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.