Marja Pyykkö ja Pamela Tola ohjaavat Elisa Viihteen uuden alkuperäissarjan

lisa Viihteen tuorein alkuperäissarjajulkistus on psykologinen trilleri Mädät omenat (eng. Bad Apples). Sarjan ohjaavat Marja Pyykkö (Paratiisi) ja Pamela Tola (Teräsleidit), ja sen pääosissa näyttelevät muun muassa Satu Tuuli Karhu, Armi Toivanen ja Santeri Kinnunen. 

Sarjan kuvaukset alkavat tänään 2.7., ja se tulee katsottavaksi Elisan ja NENT Groupin yhteiseen suoratoistopalveluun, Elisa Viihde Viaplayhin, ensi vuonna. ‒ Mädät omenat on hyvin omaperäinen ja vahvoja tunteita herättävä sarja, josta olemme todella ylpeitä. On ollut erittäin innostavaa päästä tekemään tätä kahden lahjakkaan ohjaajan kanssa ja herättämään Mia Ylösen ja kumppaneiden loistava käsikirjoitus eloon, kommentoi sarjan kehittäjä ja vastaava tuottaja Roope Lehtinen. ‒ Elisa Viihde on yksi Suomen merkittävimmistä draaman tuottajista ‒ laskennallinen kulttuurijalanjälkemme oli viime vuonna noin 40 miljoonaa euroa. Panostamme kotimaiseen draamaan ja haluamme kertoa puhuttelevia ja omaperäisiä tarinoita myös jatkossa. Elisa Viihde Aition ja Viaplayn yhdistäminen tuo pian suomalaisten katsottavaksi ainutlaatuisen yhdistelmän huippusisältöä, erityisesti kotimaisia ja pohjoismaisia alkuperäissarjoja sekä laajan valikoiman suomalaisia ja kansainvälisiä elokuvia, Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela kertoo.Mädät omenat -trilleri sijoittuu 1970-luvun Suomeen, jossa patriarkaalisen yhteiskunnan normeja uhmaavat naiset leimautuvat herkästi ”mädiksi omenoiksi”. Sarjan ovat kehittäneet Mia Ylönen, Mikko Pöllä ja Roope Lehtinen, ja sen ovat käsikirjoittaneet Mia Ylönen (pääkäsikirjoittaja), Ulla Heikkilä, Tuomas Lento-Hukkinen ja Mikko Myllylahti.

Sarjassa opiskelija-aktivisti Onerva (Satu Tuuli Karhu) lähetetään vasten tahtoaan hoitoon syrjäisellä saarella sijaitsevaan mielisairaalaan. Aggressiiviseksi ja hysteeriseksi diagnosoitu Onerva alkaa kuitenkin pian epäillä, että tohtori Lundstenin (Santeri Kinnunen) määräämissä hoidoissa on jotain outoa. Ovatko potilaat todella sairaita, vai ovatko he vain ”hankalia naisia”, jotka yhteiskunta haluaa korjata sopimaan ajan normeihin ja naiskuvaan? 

Sarjan on Elisa Viihteelle tuottanut Fire Monkey Productions Oy ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa Lagardère Studios. Sarja on tuotettu yhteistyössä Suomen elokuvasäätiön ja Nelonen Median kanssa.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 20 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Huone 301, Ivalo ja Kaikki synnit (ks. lisää täältä). Tulevia sarjoja ovat draamasarjat Häräntappoase ja Pohjolan laki, komediat Makkari ja Mister8 sekä trilleri Munkkivuori.

Sarjan tiedot

Konsepti: Mia Ylönen, Mikko Pöllä ja Roope Lehtinen

Käsikirjoittajat: Mia Ylönen (pääkäsikirjoittaja), Ulla Heikkilä, Tuomas Lento-Hukkinen ja Mikko Myllylahti

Ohjaajat: Marja Pyykkö & Pamela Tola

Kuvaaja: Hena Blomberg

Musiikki: Antti Lehtinen

Vastaavat tuottajat: Roope Lehtinen, Hannu Kalliolahti & Mikko Pöllä

Tuottaja: Saara Kankaanpää

Pääosissa: Satu Tuuli Karhu, Armi Toivanen, Santeri Kinnunen, Sonja Kuittinen, Marjaana Maijala, Paavo Kinnunen, Anna-Leena Härkönen, Hannes Suominen, Wanda Dubiel, Anu Sinisalo ja Severi Saarinen

Tuotantoyhtiö: Fire Monkey Productions Oy

Tuotantopalveluyhtiö Viro: Stellar Oü

Kansainvälinen jakelu: Lagardère Studios

Jaksot: 8 x 45 min