Maailmankuulu harpisti Xavier de Maistre TFO:n solistina

Torstaina 26.4. klo 19 Konserttitalossa kuullaan harvinaisempaa herkkua kun TFO esiintyy harppusolisti Xavier de Maistren kanssa. De Maistre on hyvin tunnettu maailmalla ja hän esittää François Adrien Boieldieun ilmavan ja unelmanomaisen harppukonserton. Orkesteria johtaa Kazuki Yamada. Konserttia voi seurata myös suorana verkossa osoitteessa tfo.fi/live.

Konsertin aloittaa Tōru Takemitsun sävelväreillä maalaileva Ame zo furu, eli Sateen tulo. Xavier de Maistre on tunnettu monipuolisesta soittimensa käsittelystä. Hän tulkitsee ranskalaisen Boieldieun harppukonserton, joka kuuluu harppukirjallisuuden ehdottomiin kulmakiviin. Väliajan jälkeen kuullaan Franz Schubertin täysromanttiselle orkesterille kirjoitettu ”Pieni C-duurisinfonia”, joka on saanut lisänimensä viittauksena sinfoniaan nro 9 C-duuri jonka lisänimi on ”Suuri”.

Kazuki Yamada on Monte Carlon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja. Japanissa hän on lisäksi mm. Yomiuri Nippon Symphony Orchestran päävierailija alkaen vuodesta 2019. Tällä kaudella Monte Carlon ja Ja­panin kiinnitysten lisäksi Yamada johtaa muun muassa Birminghamin kaupungin sinfoniaorkesteria, Helsingin kaupungi­norkesteria ja Lausannen kamariorkeste­ria.

Ranskan Toulonissa syntynyt Xavier de Maistre kuuluu niiden solistien joukkoon, jotka uudelleenmäärittelevät sen, mikä on heidän soittimelleen mahdollista.  Xavier de Maistre on esiintynyt lu­kuisten orkestereiden ja monien huo­mattavien kapellimestarien kanssa.

Sateen tulo Turun konserttitalossa to 26.4. klo 19.00. Verkkokonsertti klo 19.00. Kazuki Yamada, kapellimestari, Xavier de Maistre, harppu, Turun filharmoninen orkesteri. Takemitsu – Boieldieu – Schubert. Liput 23,50 / 18,50 / 9,50 €.