Lucifer kausi 5 – Kuinka pandemia vaikuttaa

Tämän hetkisen tilanteen vuoksi viihdemaailma on kirjaimellisesti pysähtynyt. Elokuvien sekä sarjojen tuotannot on keskeytetty väliaikaisesti ja musiikkikonsertit sekä festivaalit on peruttu ainakin toistaiseksi. Onneksi kuitenkin nykypäivän teknologia sekä myös itse ihmiset ovat mahdollistaneet suoratoistot. Moni artisti kuten Scooter striimaa livenä musiikkiaan ja elokuvien suoratoistopalvelu Netflix tarjoaa jatkuvasti uutta katsottavaa. Viime vuosien hittisarja Lucifer jonka viidennen kauden tuotanto alkoi viime vuonna ja jonka kuvauksetkin alkoi tämän vuoden alussa on myös keskeytynyt.

Lucifer tv-sarja on adaptio DC-Comics:n saman nimen omistavasta sarjakuvasta ja jonka tuotannon Fox peruutti vuonna 2018. Onneksi kuitenkin Netflix pelasti sarjan sen jälkeen kun faneilta nousi todella paljon ääntä. Viime toukokuussa sarjan koko neljäs kausi ilmestyi katsottavaksi ja jonka lopetus oli todella liikuttava. Pian sen jälkeen Netflix ilmoitti uudesta kaudesta joka on viides ja näillä näkymin viimeinen.

Sarjan pääosissa nähdään Tom Ellis (Lucifer Morningstar) sekä Lauren German (Chloe Decker). Tom Ellis oli se joka sanoikin ensimmäisenä että heillä oli ollut puhetta Netflixin kanssa ja onneksi puheet johtivat uusiin kausiin.

Aikaisempi arvio viidennen kauden ilmestymisestä oli tämän vuoden touko-kesäkuun vaihde. Korona-pandemian vuoksi se on lykkääntynyt ja onkin paha sanoa mitään lähellekkään tarkkaa arviota. Voi hyvinkin olla että kausi lykkääntyy vuoden vaihteeseen asti tai jopa ensi kevääseen. Toki mikäli tuotanto olisi jo puoliksi valmis eli puolet jaksoista olisi paketissa niin voi olla että Netflix tiputtaa osan aikaisemmin ja loput sitten myöhemmin

On ollut myös huhua että kuudeskin kausi voisi olla mahdollinen sitten joskus. Sarjan tuottaja Ildy Mordovich on sanonut että he pitävät vielä tämänkin kauden jälkeen sopimuksen Netflixin kanssa mikäli he päättävät tilata lisää kausia/jaksoja. Aikaisemminhan Ildy sanoi että viides olisi viimeinen mutta aika näyttää miten asiat menee paholaisen kannalta.

Näitä viivästymisiä on muillakin eikä pelkästään tällä sarjalla. Muut sarjat sekä myös elokuvat kuten Fast 9 on lykkääntynyt. Tämä kyseinen elokuva oli jo valmiiksi viivästynyt mutta nyt se on lykätty jopa vuodella. Aiheesta voit lukea täältä.