Lost-tähti Matthew Fox ja ruotsalaispoppari Felix Sandman Viaplayn uudessa alkuperäissarjassa Last Light

Mitä tapahtuisi maailmassa, jos sen öljyvarat vaarantuisivat äkillisesti? Tällaisesta lähtöasetelmasta alkaa Viaplayn uusin alkuperäissarja Last Light. Uutuussarjan päärooleissa nähdään ”Lost”-sarjasta tunnettu Matthew Fox sekä Netflixin ”Quicksand – Suurin kaikesta” maineeseen noussut ruotsalaispoppari Felix Sandman. Last Light saa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa vuoden 2022 aikana.

Kun maailman johtava öljykemisti Andy Yeats (Matthew Fox) kutsutaan Lähi-itään tutkimaan maan öljyvaroihin liittyvää ongelmaa, lentää hän tiedostamattaan keskelle täydellistä maailmankatastrofia. Pieni öljyvika kehkeytyy nopeasti isoksi ongelmaksi – ja hän tajuaa että maailma on laajan öljykriisin edessä. Tämän seurauksena uhkana on niin maailmantalouden romahtaminen kuin elintärkeiden sähkön, energian, liikenteen, ruoan ja lääkkeiden pula.

Andyn etsiessä kuumeisesti syytä ongelmaan, kohtaa myös hänen perheensä kotona vastoinkäymisiä. Lähi-itään juuttuneena ja perheestään erotettuna hänen on käytettävä kaikkia keinoja hyökkäyksen taustalla olevan mysteerin ratkaisemiseksi ja löytääkseen vihdoin tien kotiin.

Ruotsalaispoppari ja näyttelijä Felix Sandman nähdään sarjassa Ashly Wiles-nimisen ympäristöaktivistin roolissa.

”On supersiistiä ja itselleni iso juttu olla mukana tässä tuotannossa. Kyseessä on ensimmäinen englanninkielinen roolini, mistä olen todella innoissani”, Felix Sandman hehkuttaa.

Felix Sandmanin ja Matthew Foxin lisäksi sarjan muissa rooleissa nähdään Joanne Froggatt (Downtown Abbey, Liar), Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Alyth Ross, Taylor Fay (Judge Rinder), Victor Alli (Belfast), Amber Rose Revah (The Punisher), Hakeem Jomah (Rashash) sekä Abdulaziz Gharbawi.

”Last Light osoittaa kuinka riippuvainen maailmamme on luonnonvaroista ja -resursseista, ja kuinka hauras se on jos sitä uhkaisi tällainen katastrofi. Sarjan taustalla on ainutlaatuinen tarina sekä uniikki sekoitus tunnettuja näyttelijöitä ja uusia kiinnostavia nimiä. Last Light on erinomainen lisä kansainvälisiin alkuperäistuotantoihimme”, kommentoi Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer, NENT Group.

Alex Scarrown samannimiseen kansainväliseen bestseller-romaaniin perustuva Last Light kuvataan Prahassa ja Abu Dhabissa, ja sen tuotannosta vastaa MGM International Television Productions yhteistyössä Peacockin, STAN:n ja MBC:n kanssa. Sarjan ohjaajana ja vastaavana tuottajana toimii Dennie Gordon (The Hunt). Tuotantotiimissä mukana ovat Patrick Massett ja John Zinman (Friday Night Lights, The Blacklist), Matthew Fox, William Choi, Entertainment 360, Sydney Gallonde, Rikke Ennis, Patrick Renault, Peter Settman, Isabelle Hultén ja Veronika Lencova. Kuvauksesta vastaa Patrick Murguia ja castingistä Elaine Grainger.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.