Tavarat kiertoon ja kisa pystyyn – kovimman kirppismyyjän kruunusta taistellaan taas, kun Kirppiksen kingi jatkuu uusin jaksoin ke 8.12. alkaen

Hyväntuulinen ja viihdyttävä kilpailureality Kirppiksen kingi jatkuu uusin, toisen tuotantokauden jaksoin MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keskiviikkona 8.12. Tällä kaudella kisaamassa on myös tv:stä ja sosiaalisesta mediasta tuttuja kasvoja. Ohjelman juontajana jatkaa Jarppi Leppälä.

kirppiksenkingi_mtv3_mtvpalvelun_kansikuva_002.jpg

Kirppiksen kingi on kierrätystä ja ympäristön hyvinvointia vaaliva kilpailullinen viihdeohjelma, jossa kodin turhimmat aarteet laitetaan kiertoon samalla kun kisaillaan siitä, kuka on kirppispäivän kovin myyntitykki.

Ohjelman juontaa Duudsoneista ja Possesta tuttu Jarppi Leppälä. Jarppi lähtee uuteen, keskiviikkona 8.12. alkavaan kauteen innokkaissa tunnelmissa.

”Parasta tässä kaudessa on ollut ulkokirppikset ja kesäfiilis – nyt pääsee todella aistimaan suomalaista kesäistä kirppistunnelmaa. Kauden aikana nähdään myös Kirppiksen kingin suurin ennätyspotti tähän mennessä. Lisäksi kaudella käydään yksi erittäin tiukka kisa, kun voitto ratkeaa vain hieman yli euron erolla”, Jarppi paljastaa.

Jarppi kertoo kiertävänsä kirpputoreja myös vapaa-ajallaan. Mukaan on tarttunut hienoja löytöjä.

”Viimeisin kirppishankinta on lähes käyttämätön longboardlauta, jollaista olin etsinyt jo pitkään.”

Entä mikä mahtoi olla alkavan Kirppiksen kingi -kauden varrelta mieleenpainuvin tavara – myyntipöydät nimittäin notkuvat tälläkin kaudella monenmoista kampetta.

”Eräällä kilpailijalla oli kehyksissä minun kuvastani tehty taulu, jossa olin ilman paitaa. Nimmarilla varustettuna tämä taulu lähti Kaliforniaan”, Jarppi naurahtaa.

Mukana myös tuttuja kasvoja

Kirppiksen kingissä on viisi sääntöä: myyntiaika on kolme tuntia, tuotteita saa olla enintään 300, kirppikselle saa ottaa mukaan apumyyjän, mutta tutuille ei saa myydä. Kaikenlaisesta huijaamisesta seuraa välitön diskaus ja kilpailija menettää sen hetkisen myyntipotin. Voittaja on kilpailija, jolla on päivän suurimmat tienestit. 

Jokaisen jakson alussa Jarppi tekee kotivierailuja tutustuen kilpailijoihin, heidän koteihinsa sekä tietysti tavaroihin, joita aiotaan kaupata kilpailu- eli kirppispäivänä. Jakso huipentuu kirpputoripäivään, jolloin myyjät ottavat toisistaan mittaa: se myyjä, jolla on päivän suurimmat tienestit, saa pitää myös kahden muun myyjän myyntituotot.

Ohjelman jokaisessa jaksossa on mukana kolme kilpailijaa. Tällä kaudella osa kisaajista on myös tv:stä ja sosiaalisesta mediasta tuttuja henkilöitä. Kirppispöydän koreaksi kakkoskaudella laittavat muun muassa Tanssii Tähtien Kanssa -tanssiopettaja Marko Keränen, radiojuontaja Esko Eerikäinen, Salatuista elämistä tutuksi tulleet Hanna Kinnunen ja Kerttu Rissanen, Miss Suomi -finalisti Riikka Uusitalo ja stylisti, suunnittelija Lalli Savolainen.

Ensimmäiset jaksot ja myyjät – tutustu!

Kausi 2, 1/10. Nyt siivotaan!

kirppiksen_kingi_s2_eps1_022.jpg

Jarppi sukeltaa Siivouspäivän iloiseen tunnelmaan. Kaupungin sykkeessä kisaavat näyttelijä Hanna Kinnunen, tanssija Marko Keränen ja tv-toimittaja Joanna Kuvaja. Onko esiintymiskokemuksesta hyötyä myös kirpputorilla?

 • Hanna Kinnunen on tuttu niin radiotaajuuksilta kuin television rakastetusta Salatuista elämistä. Monitoiminaisena Hanna on myös kirjoittanut kirjan ja tehnyt musiikkia. Kierrätystä tärkeänä pitävä Hanna lähti Kirppiksen kingiin innoissaan. Suurimpana syynä oli tuore muutto. Sen jäljiltä Kinnusen perheellä on nimittäin paljon tavaraa, mitä laittaa kiertoon.
 • Marko Keränen on hurmannut Suomen kansaa Tanssii Tähtien Kanssa -parketilla jo vuosien ajan.  Tämän lisäksi hän on juontanut niin televisiossa kuin lavalla, kahminut mitaleita latinalaistanssikisoissa ja esiintynyt teatterilavoilla.  Hersyvä oululainen sanavalmius saattaa olla Markon valttikortti, kun hän lähtee kisaamaan Kirppiksen kingissä.
 • Monista Maikkarin ohjelmista tutulla juontaja Joanna Kuvajalla on oma koti remontin alla, joten nyt on hyvä hetki pistää tavaraa kiertoon kirppiksellä. Kisaaminen on entiselle yleisurheilijalle ja missille tuttua hommaa, joten taisto Kirppiksen kingin paikasta on varmasti luvassa. Joanna on aikoinaan asunut myös Italiassa ja voi hyvinkin olla, että hän tuo kirppikselle mukanaan sieltä tarttunutta markkinameininkiä!

Kausi 2, 2/10. Apumyyjän metsästys

kirppiksen_kingi_s2_eps2_032.jpg

Dallapénpuistossa myydään vitsejä, design-tuotteita ja Jarpin rantakuvia. Nähdäänkö kenties Kirppiksen Kingin historian jännittävin kilpailu? Kirpputorilla voi päätyä myös italian kielen oppitunnille.

 • Ida on monessa mukana. Päivätöikseen hän puurtaa kaupan kassana. Tämän lisäksi hän on vuodesta 2014 tehnyt stand up -komiikkaa sekä on toiminut kampanjapäällikkönä ystävänsä kuntavaalikampanjassa.  Idalle lähellä sydäntä ovat ystävät, ihmiset, kirppikset ja kulttuuri.
  Kirppiksen kingiin hän lähtee ennen kaikkea pitämään hauskaa, vaikka tosin se kilpailuhenkikin saattaa sieltä lipan alta pilkahtaa.
 • Kolmannen polven helsinkiläinen Maarit ostaa lähes kaiken kirpputoreilta. Hän tekee kirppiksiltä hienoja löytöjä, muun muassa hänen kahdelle Burman kissalleen löhöpaikaksi oma telkkarinmuotoinen koppi.  Koska Maarit rakastaa designia, hän bongailee myös niitä kirppiksiltä. Samasta syystä design-merkkejä on luvassa myös Kirppiksen Kingin myyntipöytään.  Salibandya harrastavalle Maaritille kisaaminen on veressä, tosin hän haluaa aina myös löytää asiakkaalle juuri hänelle sopivat tuotteet.
 • Juha on jo työnsä puolesta myyntimies ja tietää, miten tuotteet saadaan houkuttelevasti esille. Juha työskentelee motion designerina ja se tarkoittaa sitä, että useat kaduntallaajat ovat kävelleet jonkin hänen suunnitteleman katumainoksen ohitse. Myynti, markkinointi ja mainonta ovat hänen omaa alaansa ja se näkyy myös kirpputorilla. Hän käy ahkerasti kirppiksillä ja välillä mukaan tarttuu kaikkea outoa, kuten vaikkapa ruma maatuska. Juha myy ainakin merkkivaatteita, pehmoleluja ja jos omista kaapeista ei löydy tarpeeksi tavaraa, hän myy myös kavereiden omaisuutta.

Kausi 2, 3/10. Kollegoiden taisto

kirppiksen_kingi_s2_eps3_025_minnakivelac2a8_suvihartlin_eskoeerikac2a8inen_jarppi.jpg

Radiojuontajien Esko Eerikäisen ja Suvi Hartlinin tavoitteena on murskata toisensa. Jääkö voitto haaveeksi, kun kaksikkoa haastaa sanavalmis näyttelijä Minna Kivelä? Jarppi pähkäilee, mihin käyttäisi kolikkonsa.

 • Esko Eerikäinen tunnetaan monesta. Niin televisiosta, esiintymislavoilta kuin radiostakin tuttu pehmeä-ääninen Esko lähtee nyt innolla kisaamaan Kirppiksen Kingiin. Vastikään Helsingistä Espooseen muuttaneella Eskolla on jo muuttokuormat purettu, mutta myyntipöytään löytyy varmasti tavaraa. Esko nimittäin tunnustautuu kenkäfanaatikoksi. Hän omistaa kymmeniä pareja Jordan-lenkkareita, ja varmasti jotkut niistä päätyvät myös myyntipöytään.
 • Lottolähetyksistä MTV:ltä sekä radiosta tuttu Suvi Hartlin juontaa Iltapäivä-ohjelmaa Radio Novalla yhdessä Esko Eerikäisen kanssa. Siinä missä taajuuksilla tehdään yhteistyötä, nyt pistetäänkin kisa käyntiin. Suvin yksi myyntivalteista on hurmaava persoonallisuus. Hän on myös kahden koiran omistaja ja tekee työtä rescue-koirien olojen parantamiseksi.
 • Kätevä Emäntä -sarjassa hurmannut näyttelijä ja ohjaaja Minna Kivelää vähän jännittää kisa, mutta todellisena kirppisfanina hän on innoissaan teemasta. Minna tekee ostoksia ja kauppaa ahkerasti Facebook-kirppiksillä joten myyntityö on hänelle tuttua, ja Kaapeista löytyy varmasti tavaraa, jolla pistää Kirppiksen Kingissä pöytä koreaksi.

Kausi 2, 4/10. Hikistä menoa

kirppiksen_kingi_s2eps04_kata_elina_pinja_jarppi.jpg

Kata, Elina ja Pinja kokeilevat erilaisia kilpailutaktiikoita. Tuleeko voitto punaisella mekolla, laulamisella vai kirppikseltä löytyneen apumyyjän voimalla? Kutsu maantiepyöräilyn SM-kilpailuihin saa Jarpin innostumaan.

 • Järvenpääläinen koulunkäynninohjaaja Kata rakastaa kirpputoreja, itseasiassa hän ei voisi suorastaan elää ilman niitä, sillä kierrätys on lähellä Katan sydäntä. “Miksi ostaa uutta, kun käytettynä voi löytää hyvää”, onkin yksi hänen aatteistaan, ja siksi hän tykkää miehensä kanssa kierrellä kirpputoreja lähes viikoittain. Kata onkin tehnyt vuosien varrella monia loistavia löytöjä kirpputoreilta, muun muassa erään rakkaaksi esineeksi päätyneen tv-tason, arvokkaat tuolit sekä yhden parhaan ystävän! Tämä paras ystävä onkin nyt Katan pienen vauvan kummi, ja myös apumyyjänä Kirppiksen kingissä.
 • Elina työskentelee media-alalla. Hän on tehnyt urallaan monenlaista: tehnyt someviestintää ja videotuotantoja, sekä juontaa tällä hetkellä aamuradiota. Elina on ympäristötietoinen, ja haluaakin tehdä ostoksissaan hyviä, eettisiä valintoja. Hänen vaatekaapistaan ja kodistaan löytyy kotimaisten merkkien tuotteita. Elina tavoittelee voittopottia viedäkseen tyttärensä kylpylähemmotteluun. Elinan apumyyjänä toimii radiokollega.
 • Hanskin taiteilijaperheestä lähtöisin olevalle tuotantokoordinaattori Pinjalle kierrätys ja ekologiset arvot ovat kaikki kaikessa. Itseasiassa koko suvussa liikkuu samat arvot. Pinja on toiminut nimittäin myös siskonsa Anna Hanskin stylistinä kuvauksissa, ja sisarukset päätyvät aina second hand -vaatteisiin. Pinja rakastaa vanhojen tavaroiden mukanaan tuomia muistoja. Yksi perheen tärkeimmistä esineistä onkin hänen miehensä lapsuudenkodista mukanaan tuoma tuoli. Pinja itse käy usein isoäitinsä taiteilija Anja Pohjolan vintiltä hakemassa vanhoja asuja käyttöön. Nyt Pinja lähtee innolla kisaamaan Kirppiksen kingissä.

Kausi 2, 5/10. Tiarat tiskiin

kirppiksen_kingi_s2_eps5_0094-1.jpg

Somesta ja mediasta tutut Kerttu Rissanen, Riikka Uusitalo ja Venla Kokkonen ottavat toisistaan mittaa. Ilmapallot jariivatut nuket täyttävät kirpputorin. Vaikuttajien kilpaillessa, Jarppi varustautuu pelastamaan maailman.

 • Kerttu Rissanen tuli suurelle yleisölle tutuksi roolistaan Salattujen elämien Sanni Pohjolana.
  Kerttu näyttelemisen ohella jakaa hyväntuulista ja urheilullista sisältöä Instagramissa, tekee juontokeikkoja ja vetää jumppatunteja. Kisailu on Kertulle tuttua, ja nyt hän lähtee tietenkin voittamaan Kirppiksen kingin iloisella ja sporttisella asenteellaan.
 • Lappeenrannasta kotoisin oleva Venla on juontanut YleX:llä Uuden musiikin iltaa ja toiminut toimittajana Iltalehdessä. Hänet valittiin Musiikki & Media -tapahtumassa Vuoden toimittajaksi 2017. Hän on esiintynyt myös Iholla-sarjassa 2013. Tekee nykyisin Popsessio-nimistä podcastia, jossa keskittyy “puhtaasti musiikkiin”.
 • Rovaniemeltä kotoisin oleva Miss Suomi -finalisti Riikka Uusitalo opiskelee media-alaa ja tekee juontokeikkoja. Hän on vuoden 2019 toinen perintöprinsessa ja osallistunut sittemmin Miss Suomi All Strars -kilpailuun. Hän kieltäytyi Miss Maailma -edustuspaikasta opiskelukiireisiin vedoten. Riikka on kertonut olevansa kahden äidin kasvattama, niin sanotusta sateenkaariperheestä, joka on opettanut hänelle paljon avarakatseisuutta.

#kirppiksenkingi

Ohjelman MTV:lle tuottaa Rabbit Films.

Kirppiksen kingi ke 8.12. klo 21 alkaen MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.
Seuraava jakso on katsottavissa ennakkoon mtv-palvelussa.
Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.