Liberation – Uusi Netflix sarja

Moni suomalainen viettää iltansa kotisohvan äärellä katsoen televisiota. Vielä useampi käyttää elokuvakirjastoja kuten Dplay, ViaPlay ja Netflix, näistä viimeisin on ehdottomasti suosituin. Toki sarjojen kohdalla usein tulee mietittyä mitähän sitä seuraavaksi alkaisi katsoa. Yksi hyvä vaihtoehto voisi olla Netflixin uutuus, Liberation sarja.

Netflix julkaisi viimeviikolla uuden sarjan nimeltä Liberation joka perustuu tositapahtumiin ja The Liberation nimiseen kirjaan toisen maailmansodan ajalta. Kapteeni Felix Sparks jota näyttelee Merlin sarjasta tuttu Bradley James johtaa komppanjaa nimeltä Thunderbirds. Historiallisesti tarkka sarja on pyrkinyt huolellisesti kertomaan miten sota vaikutti kaikkiin.

Netflix Liberation, Felix Sparks

Mitä uudessa Netflix sarjassa tapahtuu?

Sarja seuraaa kapteenia ja hänen komppanjaansa kun he taistelevat Italian lävitse kohti Ranskaa ja siitä vielä Saksan sydämmeen. Sarja myös näyttää saksalaisten toimintaa ja että perus sotilaat olivat muutakin kuin raakalaisia. Netflix siis on ottanut muitakin rohkeita vetoja kuin vain epätavallisen ”live action” animaatio tyylisen kuvauksen.

Monia historiallisia tapahtumia mainitaan ohimennen ajoittaisesti sarjasta eikä niitä kaikkia edes huomaakkaan. Sarja siis ei ole pelkästään lineaarinen tarina yhdestä komppanjasta vaan kertoo muutenkin itse sodasta. Toki useita kliseitä löytyy myös, pääsääntöisesti täyttääkseen jaksojen aikaa, mutta kliseet useimmiten syntyvät kun oikeista tilanteista sekä hetkistä kerrotaan liian usein. Tässä tapauksessa ei välttämättä ole niinkään kyse kliseistä siis vaan sotilaan päivittäisestä selviytymisestä sodan keskellä.

Sarja on myös yllättävän tunteikas ja sisältää niin surua kuin narua, kauhua kuin myös iloa. Tämä uusi sarja voi hyvinkin olla parhaimpia sarjoja toisesta maailmansodasta kautta aikojen, ehkä ainoastaan yksi elokuva voittaa tämän ja se on ”Saving Private Ryan”.

Mikäli olet uutta sarjaa vailla niin tämä kannattaa ehdottomasti tarkistaa, meiltä löydät jatkossa myös muita suosituksia!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.