Lainan ottaminen hupihankintoihin

Kodin elektroniikka on kehittynyt huimasti esimerkiksi kymmenen vuoden aikana, eikä kehitys näytä lakkaavan varmaan koskaan. Uusimmat laitteet voivat vain valitettavasti löysyttää kukkaronnyörejä sen verran paljon, että yhä useampi on ottanut lainaa, jotta saa unelmansa toteutettua. Eikä siinä ole mitään pahaa.

Miksi ihmiset ottavat lainaa hupihankintoihinsa?


Siinä missä toiselle hupia voi olla autoilu, veneily tai esimerkiksi ratsastaminen, on harrastuksia niin erilaisia, kun on ihmisiäkin. Onkin tärkeää, että jokainen saa toteuttaa itseään juuri sellaisena, kuin on. Joidenkin harrastukset eivät vie lähes ollenkaan rahaa, kun taas toiset harrastukset vievät sitä enemmän.

Viihde- ja erilaiset elektroniikkalaitteet ovat tärkeitä yhä nuoremmille sukupolville. Eikä mikään ihme, sillä Twitchin, TikTokin ja esimerkiksi Instagramin maailmassa lapset ja nuoret näkevät niin pelaamista, kuin huippukameroiden omaavilla puhelimilla kuvattua sosiaalisen median sisältöä päivittäin.

Tämä taas kasvattaa sitä, että hupilaitteista voi syntyä intohimo tai oma harrastus. Unelmana voi olla hyvä puhelin, mahdollisimman teräväpiirtoinen televisio tai vaikka dronen lennättäminen, jolla saa kuvattua videokuvaa ilmasta käsin. Ja silloin kun omaa rahaa aletaan ansaita, ollaan valmiita rahoittamaan näitä omia unelmia.

Millä keinoin hupilaitteita rahoitetaan?

Yleisin keino oman puhelimen, dronen tai vaikka playstationin hankintaan on omilla palkkatuloilla laitteen ostaminen. Myös osamaksusopimukset ovat hyvin yleisiä, sillä monestikaan rahat eivät riitä kerralla hankintaan.

Yhä suositumpaa on käyttää myös kulutusluottoa tai pikalainaa sillä sen avulla lainapäätöksen saa jopa viidessä minuutissa. Se on nimensä mukaisesti luottolaina, jonka pystyy käyttämään mihin tahansa haluamaansa hankintaan, eikä lainan tarkoitusperää tarvitse kertoa luoton myöntäjälle.

Suomen Pankki kertoi tilastoissaan, että suomalaiset ovat ottaneet vuoden 2022 toukokuuhun mennessä enemmän luottoa, mitä edellisen vuoden aikana. Kulutusluotto on siis suosittu tapa rahoittaa juurikin viihde-elektroniikkaan liittyviä hankintoja.

Mitkä ovat suosituimpia viihde-elektroniikkalaitteita?

Kaikkein suosituimmaksi suomalaiset mieltävät älypuhelimet. Ne ovat matkassa koko ajan ja niiden avulla kommunikoidaan niin sosiaalisia kontakteja, kun myös hoidetaan paljon työasioita. Moni onkin hukassa, jos puhelin rikkoontuu ja sen vuoksi on lainan ottaminen älylaitetta varten varsin yleistä. Puhelinkaupat myös saivat vuoden 2022 kesäviikonloppujen jälkeen paljon asiakkaita, kun ihmiset olivat erilaisissa viikonlopun vietto-riennoissaan saaneet puhelimensa kastumaan tai hajoamaan.

Tietokoneet ovat toinen suuri viihde-elektroniikan osa-alue, sillä ihmiset panostavat tietokoneisiinsa. Varsinkin, kun tietokoneilla tehtävä työ on yleistynyt koko maailmassa teknologistoitumisen myötä, haluavat normaalit kuluttajatkin hankkia itselleen tehokkaan tietokoneen, joka jaksaa pyörittää niin pelaamista, kuin erilaisten suunnitteluohjelmien kanssa tehtävää työtä.

Televisio on myös yhä tärkeä osa suomalaista kulttuuria. Nuorempi sukupolvi on saattanut jättää television ostamatta johtuen sisustusratkaisusta, television äärellä vähän vietetystä ajasta tai siitä syystä, että kaikki ohjelmat pystyy katsomaan suoratoistopalvelujen kautta tietokoneelta tai esimerkiksi talbletilta käsin.

Elektroniikka ja tietotekniikka yhä vain suositumpaa

Etätyöt, korona ja pelaamisen suosio ovat lisänneet elektroniikan ostamista. Varsinkin verkkokaupoissa kuhina on todella voimakasta. Ihmiset haluavat panostaa niin viihde-elektroniikkaan, kuin kodinkoneisiin, sillä kotona on vietetty lähivuosina niin paljon aikaa.

Kesällä viihdelaitteista suosittuja ovat puhelimien lisäksi olleet esimerkiksi vedenpitävät kaiuttimet sekä muut musiikkisoittimet. Myös kesän lämpimien hetkien kuvaaminen on ollut suosittua kameroilla.

Onkin päivän selvää, että viihdelaitteiden kysyntä ei tule ainakaan vähenemään. Kun joulu lähestyy, tulee elektroniikkaa ostettua niin hyvinvointiin liittyen, kuin viihteeseenkin. Esimerkiksi erilaiset pelikonsolit ovat todella suosittuja, varsinkin joulun kynnyksellä. Ei siis kannata vältellä lainan ottamista viihteen vuoksi, sillä se on hyvin yleistä.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.