Kiti Kokkonen avautuu podcastissa: Tanhupallo on mun pakopaikka todellisuudesta

Kiti Kokkonen paljastaa Vesa-Matti Loirin podcastissa Tanhupallon roolin kumpuavan hänen omasta lapsuudestaan. Tanhupallon suuri suosio tuottaa Kokkoselle kuitenkin myös paineita. Loiri vertaa hahmon Kokkoselle tuomaa taakkaa siihen, mitä hän koki itse Uuno Turhapuron roolien kanssa, joista ”osan olisi voinut olla tekemättä.”

Vesa-Matti Loiri ja tämän kummilapsi Kiti Kokkonen käyvät Viihdemies Vesku -podcastissa läpi Tanhupallon hahmon taustoja. Kokkosen isän Ere Kokkosen läheinen ystävä Loiri ylistää Kokkosen taiteellista osaamista Tanhupallon luomisessa, mutta Kitin tunteneena urkkii myös, oliko hahmo kenties seurausta vanhoista haavoista.

”Mä soitin sun äitille Anna-Maijalle heti Putouksen ekan jakson nähtyäni, että nyt on tiedossa ylivoimainen voittaja. Hieno suoritus! Siinä hahmossa on jotain niin tragikoomista. Mistä sä keksit Tanhupallon? Onko se seurausta jostain vanhoista traumoista?”, Loiri kysyy.

Kokkonen paljastaa hahmon yhteyden hänen omaan elämäänsä ja kertoo Tanhupallon olevan elämänmittainen projekti, joka sai viimein kasvot Putouksessa.

”Kyl mä voin sen myöntää, että Tanhupallon hahmo on mulle pakopaikka todellisuudesta. Se on joku yhdistelmä omaa lapsuutta: samaan aikaan hellyyttävä, mutta surullinen. Tää kuulostaa nyt ihan hullulta, mut ihan kuin se hahmo olisi joku mun toinen persoona”, Kokkonen kuvailee. 

Näyttelijälle ominaisesti Kokkonen kertoo hyppäävänsä rooliin välittömästi, kun hän laittaa esiintymisasun päälle. Se näkyi myös Ylen Nenäpäivänä järjestämästä Tanhupallon etätapaamisesta presidentin kanssa.

”Kun mä vedän Tanhupallon asun päälle, en vaan pysty enää puhumaan normaalisti. Silloin Nenäpäivänä, kun olin Saulin kanssa Teamsissa, hän kysyi jo ennen kun kamerat oli päällä, että mitä karvamadolle kuuluu. Se oli todella mukavaa”, Kokkonen kertoo. 

Myös Loiri on kohdannut Niinistön juontamassaan Loirinuotiolla–sarjassa ja yhtyy Kokkosen mielipiteeseen.

”Mä istuin silloin Lapissa nuotion äärellä Kuningas Jari Litmasen ja Saulin kanssa. Se oli todella helppoa, ei mun tarvinnut yhtään miettiä miten olla. Se on mun mielestä hieno presidentti.”, Loiri linjaa.

”Tanhupallo on vähän kuten Turhapuro, jota tehtiin vähän liian pitkään.”

Putouksen jälkeen Kokkonen on muun muassa kirjoittanut lapsille suunnattua Hevisaurus-musikaalia yhdessä miesystävänsä kanssa, mutta kärsinyt samalla Tanhupallon suosion aiheuttamista suorituspaineista. Kokkonen saa tähän tukensa Loirilta.

”Tanhupallo on vähän kuten Turhapuro, jota tehtiin vähän liian pitkään. Me kyllä sunisän Eren kanssa tiedettiin, että osan olisi voinut olla tekemättä. Mut samalla Turhapuro on suuri osa mua itseäni. Vähän niin kuin tyllihame on osa sua”, Loiri kuvailee.

Kritiikkiä kohdannut kaksikko päivittelee yhdessä, etteivät usko niitä ihmisiä, jotka väittävät pystyvänsä suodattamaan saamansa negatiivisen palautteen. 

”Itselle ei tulisi mieleenkään kirjoittaa jostain henkilöidysti jotain negatiivista. Tanhupallosta joku oli kirjottanut, että teen karikatyyriä ylipainoisista lapsista ja haluan sillä muka ottaa kantaa. Mä harvoin ärsyynnyn mistään, mutta se oli musta tosi ärsyttävää”, Kokkonen harmittelee.

Loiri kertoo välttelevänsä vihapuhetta kokonaan, osin tahtomattomuudesta, mutta osittain myös olosuhteiden pakosta. 

”Mul on ollu älypuhelin vasta vajaa kaks vuotta, enkä vieläkään osaa sitä käyttää. Se menee vieläkin aina mykistykselle, kun yritän puhua puhelua. Mutta muutenkaan mä en käy lukemassa mitään palautteita. Vaikka siellä ois kuinka monta kiitettävää palautetta, niin se yksi, jossa ihmetellään etten ajanu partaa keikalle jää vituttamaan”, Loiri linjaa.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.