Joka päivä uusia käänteitä – rakkausreality Love Island Suomi koukuttaa

Erityisesti nuorten rakastama realityhitti Love Island Suomi käynnistyi viime viikon maanantaina, kun 10 sinkkua marssi Espanjassa sijaitsevaan luksushuvilaan tavoitteenaan löytää rakkaus. Jo ensimmäisen viikon käänteet koukuttivat suomalaisnuoret: ohjelma tavoitti jo yli 650 000 suomalaista. 


Love Island Suomi koukuttaa mtv-palvelussa ja C Moressa 
 
Love Island Suomi käynnistyi maanantaina 23.8. maksuttomassa mtv-palvelussa (mtv.fi, mtv-sovellus), suoratoistopalvelu C Moressa (cmore.fi, C More -sovellus) ja MTV:n tv-kanava AVA:lla.

Ensimmäinen viikko Love Island Suomen kolmatta tuotantokautta on nyt takana. Heti aloitusviikollaan Love Island Suomi tavoitti yli 650 000 suomalaista, ja ohjelmasta tuli yksi suoratoistopalveluiden katsotuimpia sisältöjä. 80 % nuorten kokonaiskatselusta tapahtui suoratoistopalveluiden (mtv-palvelu, C More) kautta. Parhaiten ohjelma tavoitti 15–24- sekä 25–44-vuotiaat naiset. Suoratoistopalveluiden lisäksi rakkausrealityn käänteitä päästiin seuraamaan myös tv:n puolella AVAlla, jossa ohjelma oli yksi nuorten naisten viikon katsotuimmista ohjelmista. Ensimmäisen jakson keskikatsojamäärä on jo 250 000, kun luetaan mukaan sekä tv-esitykset että katselu suoratoistopalveluissa.

“Hienoa, että nuoret ovat löytäneet Love Island Suomen heti ensimmäisistä jaksoista lähtien niin suoratoistopalveluissa, tv:ssä kuin sosiaalisessa mediassakin. Haluamme nyt ja vastaisuudessa tarjota juuri tämän tyyppisiä hittiohjelmia katsojiemme iloksi – ottaa katsojat osaksi ohjelmailmiötä“, iloitsee MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo.  

”Tämä on koukuttava ohjelma, sillä uusia saarelaisia tulee jatkuvasti, ja heidän mukanaan uutta energiaa, kipinää ja mahdollisuuksia ihastumisiin ja suhteisiin. Koskaan ei tiedä, koska se yhteys saarelaisten välillä syntyy. Me katsojat voimme samaistua saarelaisten monenlaisiin tuntemuksiin: ihastumisiin, pettymisiin, odotuksiin ja epävarmuuksiin. Ja kaiken tämän näemme lähes reaaliajassa”, jatkaa ohjelman vastaava tuottaja Eevamaria Vassinen MTV:ltä.

Katsojat vaikuttavat Love Island Suomen tapahtumiin ilmaisessa sovelluksessa

Love Island Suomi -huumaa eletään ohjelman lisäksi vahvasti myös ilmaisessa Love Island Suomi -sovelluksessa. Sovellusta on ladattu jo yli 65 000 kertaa, ja se on AppStoren viihdeapplikaatioiden suosituimpia sovelluksia.

Suosituimmat applikaatiot TOP 5 – viihdekategoria (AppStore 31.8. klo 7.59)
1. Love Island Suomi
2. Kide.app
3. TikTok: It Starts with You
4. mtv Suomi
5. Yle Areena – TV ja radio 

Love Island -applikaatio on olennainen osa sarjan katsomiskokemusta. Sovelluksen avulla saaren tapahtumia pystyy seuraamaan ensimmäisten joukossa ja lisäksi sen kautta saa nähtäväkseen runsaasti materiaalia, jota televisiossa ei nähdä. Sovelluksen kautta katsojat pystyvät konkreettisesti vaikuttamaan villan tapahtumiin, kuten siihen, ketkä jatkavat matkaansa rakkauden saarella ja ketkä joutuvat kotiin. Katsojat voivat päättää kauden aikana myös esimerkiksi, kenen kanssa uudet saarelaiset lähtevät treffeille tai mikä pareista pääsee viettämään kahdenkeskistä aikaa ihanaan sviittiin.

Ilmiö kasvaa – sosiaalisessa mediassa spekuloidaan ohjelman käänteitä

Keskustelu uuden Love Island Suomi -kauden tapahtumien ympärillä käy kuumana sosiaalisessa mediassa. Love Island Suomen omat somekanavat elävät saaren tapahtumissa tiiviisti mukana Instagramissa (@loveislandsuomi), Facebookissa (ryhmä Love Island Suomi) ja TikTokissa (@AVASuomi), mutta niiden lisäksi keskustelu on vilkasta mm. Jodelissa, jossa innokkaat ohjelman seuraajat jakavat mielipiteitään niin saarelaisista kuin tapahtumistakin:

”Oi tulispa tuonne saarelle joku ihana mimmi, joka ois tullut sinne Muhkun takia ja ne rakastuis!”

”Teoria: meillä on nyt se sukupolvi tuolla, jotka on kasvanut aiempia vahvemmin Tinderiin ja moderniin deittimaailmaan. Sen vuoksi parien muodostus on aiempiin kausiin verrattuna supervaikeeta, kun jokainen odottaa vaan, että kyllä sieltä vielä parempi tulee.”

“Tuolla varmaan helposti alkaa pelkää sitä et itse ihastuu ja toisella ei herää mitään. Ja tän takia ei uskalleta tehä mitään.” 

”Kimi säälittää. Se on semmoinen rennon letkeän oloinen huumoriäijä, joka tosissaan haluaa näyttää Oonalle kiinnostuksensa, ja yhtäkkiä sitä on Oonallekin paljon kysyntää.” 

(Sitaatit: Jodelista: #loveisland ja #loveislandsuomi -kanavilta.)
 
Ohjelman tuottaa ITV Studios Suomi.

Love Island Suomi maanantaista lauantaihin: 
klo 20.00 alkaen mtv-palvelussa ja C Moressa 
klo 21.00 alkaen AVAlla 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.