Game of Thrones

Jos et vielä ole aloittanut katselua, ja tykkäät fantasiaseikkailuista – tässä on kaikkien aikojen paras sarja!

Game of Thrones on George R.R. Martinin kirjoihin perustuva, eeppinen sarja valtataistelusta, kunniasta ja petoksesta myyttisessä Westerosissa. Se on saavuttanut valtavan suosion ympäri maailmaa.

Game of Thrones on yhdysvaltalainen fantasiadraamasarja, jonka ovat luoneet David Benioff ja D. B. Weiss. Se perustuu George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjaan.

Martin toimii yhtenä sarjan vastaavista tuottajista ja on pyrkinyt käsikirjoittamaan yhden jakson tuotantokautta kohden. Benioff ja Weiss ovat käsikirjoittaneet suurimman osan sarjan jaksoista ja he toimivat sarjan pyörittäjinä. Sarjaa on kuvattu Belfastissa, Pohjois-Irlannissa ja sen lisäksi monissa eri maissa, mukaan lukien Espanjassa, Islannissa, Kroatiassa, Maltalla, Marokossa ja Skotlannissa. Sarjaa on tuottanut HBO, joka esitti sen ensimmäisen tuotantokauden keväällä 2011. Sarjan seitsemäs kausi alkoi heinäkuussa 2017.[1] Sarjan kahdeksas ja viimeinen kausi esitetään vuonna 2019.[2]

Game of Thrones sijoittuu Westerosin ja Essosin maanosiin, joissa yhdeksän vuotta kestänyt kesä on muuttumassa talveksi. Westerosin aatelissuvut kamppailevat sen Seitsemän kuningaskunnan vallasta sillä aikaa kun kylmässä pohjoisessa valtavan jäämuurin takana vanhat taruolennot tulevat uudestaan esiin uhaten koko Westerosin turvallisuutta. Sarja käsittelee hahmojensa kautta monia teemoja ja ongelmia, kuten yhteiskuntaluokkaa, uskontoa, sotaa ja väkivaltaa, seksiä, rikosta ja rangaistusta, sekä lojaaliutta ja oikeutta.

Sarja on rikkonut kotimaassaan katsojaennätyksiä ja saavuttanut laajan, aktiivisen ja kansainvälisen fanikunnan. Se on ollut arvostelijoiden keskuudessa hyvin suosittu, mutta on saanut kritiikkiä sen jatkuvan seksin, väkivallan ja seksuaalisen väkivallan käytöstä. Sarja on saanut myös monia palkintoja ja ehdokkuuksia, muun muassa 38 Emmy-palkintoa, yhden Golden Globen, yhden Hugo-palkinnon ja yhden Peabody-palkinnon.