Finnish Web Awards palkitsi Suomen parhaat tubettajat ja bloggaajat

FWA 2020 yleisöäänestyksessä annettiin ennätykselliset 285 000 ääntä

Suomen parhaat verkkosivustot vuosittain palkitsevassa Finnish Web Awards -kilpailussa äänestettiin nyt ensimmäistä kertaa myös parhaan tubettajan ja bloggaajan palkinnosta. Kilpailun järjestäjät katsoivat, että verkkosivustojen rinnalla tubettajien ja bloggaajien merkitys mielipiteen muokkaajina ja digitaalisen maailman toimijoina on syytä nostaa esiin. Päätös aiheutti äänivyöryn ja lopulta kilpailun yleisöäänestyksessä annettiin ennätysmäärä 285 000 ääntä.

Kilpailun tuomaristo oli ennakkoon valinnut finaaliin 9 tubettajaa ja 8 bloggaajaa, joista yleisö äänesti voittajat.

Tubettajien sarjan ylimmän palkinnon eli FWA 2020 Grand Prix’n voitti Eric Savolainen (Lakko) ja bloggaajien sarjan FWA 2020 Grand Prix’n Sara Parikka. Molemmat ovat vuosien varrella rakentaneet itselleen Suomen mittakaavassa merkittävän yleisön ja intensiivisen yleisösuhteen. Lisäksi molempien luomissa sisällöissä henkilökohtaisuus ja tuotannon laatu ovat tyylikkäässä tasapainossa.

Kultaiset FWA-palkinnot jaetaan tubettaja Taina Licciardo-Toivolalle ja bloggaaja Virve Fredmanille (Ostolakossa) ja hopeiset tubettaja Pinja Sanaksenaholle (Pikku Pinsku) ja bloggaaja Iina Hyttiselle (But I’m a Human not a Sandwich). Prossia saivat tubettaja Juuso Karikuusi (Herbalisti) ja bloggaaja Desire Nyman.

”Perinteisen median parissa vloggaamista ja bloggaamista saatetaan edelleen pitää marginaalisena, vaikka numeroiden valossa ne ovat jotakin aivan muuta”, arvioi FWA-kilpailua hallinnoivan Green Thumb Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Tapaninen. ”Tässä murroksessa ei ole kysymys vain uusista jakeluteistä, vaan uudesta julkisesta kielestä, jossa luonteva henkilökohtaisuus tekee käsitellyistä asioista mielenkiintoisempia ja tarttuvampia kuin perinteinen persoonaton median kieli.”

Joulukuussa Finnish Web Awards julkistaa perinteiset kuluvan vuoden parhaiden verkkosivujen palkinnot. Sivujen kohdalla valintaprosessi on erilainen kuin tubettajien ja bloggaajien. Parhaiden verkkosivujen finalistit on valittu yleisöäänestyksellä mutta lopullisen päätöksen tekee asiantuntijoista koostuva tuomaristo.

Vuoden 2020 Finnish Web Awards finalistit ovat:

www.haveadesignshop.fi

www.kotipesasotkamo.fi

www.free.fi

www.honkatalot.fi

www.digimuseo.fi

www.outokumpu.com

www.unelmatehdas.org 

www.visitvaasa.fi

www.metsiensuomi.fi

www.gastropubnordic.fi

www.kymifloor.com

www.wwf.fi

”Nyt kun koko maailma on pakon edessä ottanut rajun digitaalisen harppauksen, myös odotukset verkkosivujen laadun ja toimivuuden suhteen ovat nousseet uudelle tasolle. FWA on osaltaan tukemassa tätä laadun ja luotettavuuden trendiä”, sanoo Tapaninen.

Finnish Web Awards, joka on maamme isoin ja merkittävin verkkosivustoja ja niiden tekijöitä palkitseva kilpailu, jatkuu myös vuonna 2021. Kilpailun tarkoitus on edistää suomalaisten henkilöiden, brändien ja sivustojen merkitystä liiketoiminnan menestystekijänä.

Lähde: STT Info

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.