Esa Tikkanen Leijonien NHL-vahvistuksista: ”Tässä systeemissä Miro Heiskasesta ei ole hyötyä ollenkaan!”

Suomi vahvistuu viikonloppuna MM-jäillä merkittävästi, kun Dallas Starsista vapautuneet puolustajat Esa Lindell ja Miro Heiskanen liittyvät joukkueen mukaan.

Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkasta mietityttää suomalaispakiston roolitus. Yksi puolustaja täytyy pudottaa kokoonpanosta, minkä lisäksi päävalmentaja Jukka Jalosen on pohdittava peliajan jakamista. Aiemmissa arvokisoissa Suomi on pelannut jopa neljän tasaisen pakkiparin systeemillä, mutta Tikkanen ei näe sitä nyt hyvänä vaihtoehtona.

– Jos Miro Heiskanen pelaa 16–18 minuuttia, hänestä ei ole hyötyä ollenkaan. Hänen pelinsä perustuu siihen, että hän saa tehdä jäällä mitä tahansa. Dallasissa Miro ottaa kiekon omassa päässä, tuo sen toiseen päähän ja alkaa jakaa kiekkoa. Hän on kuin Erik Karlsson muutama vuosi sitten tai Paul Coffey aikanaan, Tikkanen painottaa Unibetin Tikkanen & Salminen -podcastissa.

– Miro ja Esa ovat tottuneet pelaamaan kovassa seurajoukkueessa 25–30 minuuttia per ottelu. En usko, että Miro tulee pelaamaan nyt yhtä paljon, mutta hyödyttääkö vähempi peliaika Miroa pelillisesti? Pitääkö hänen pelata se minuuttimäärä, jotta peli toimii, Tikkanen kysyy.

Kuuntele Tikkanen & Salminen -podcast kokonaisuudessaan tästä.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.