Esa Tikkanen naureskelee USA:n ylilyönneille – ”Luulevat olevansa isoja poikia”

Suomen ja USA:n maanantaisessa MM-kisaottelussa puhutti Suomen selvän 4–1-voiton lisäksi myös yhdysvaltalaispelaajien toiminta.

USA sortui Tampereella monenlaisiin koiruuksiin, joista pahin oli Austin Watsonin taklaus Teemu Hartikaisen päähän ottelun toisessa erässä. Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkaselle Yhdysvaltojen ylilyönneissä ei ollut mitään uutta.

– Tätä se on, kun amerikkalaiset tulevat NHL:stä pelaamaan tänne MM-kisoja ison veden takaa ja luulevat olevansa isoja poikia, tönivät kaikkea mikä liikkuu. Kun pelasin itse MM-kisoja, niin naureskelin, kun kolmos- ja nelosketjun NHL-pelaajat, jotka eivät osanneet edes tapella, luulivat olevansa täällä isoja herroja, Tikkanen saarnaa Unibetin Tikkanen & Salminen -podcastissa.

– Samaa tapahtuu vieläkin. Tullaan tänne ja kuvitellaan, että suomalaiset tai ruotsalaiset eivät pysty pistämään kampoihin. Yhdysvaltalainen kasvaa varmaan 20 senttiä, kun luulee olevansa kova, mutta vähän kun tönii takaisin, homma loppuu aika nopeasti. Watsonille pitäisi ehdottomasti tulla parin ottelun pelikielto.

Suomi vastasi USA:n törttöilyihin parhaalla mahdollisella tavalla niittaamalla kolme ylivoimamaalia. Tikkanen ylistääkin Suomen reagointia Yhdysvaltojen horjutusyrityksiin.

– Kukaan suomalainen ei lähtenyt karkuun, vaan jokainen oli valmis ottamaan hanskaa naamaan. Silti ei lähdetty törkyjuttuihin mukaan. Pitää nostaa Suomelle hattua siitä, Tikkanen summaa.

Kuuntele Tikkanen & Salminen -podcast kokonaisuudessaan tästä.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.