Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja Huone 301 syntyy kansainvälisenä yhteistyönä

Kreikassa ja Suomessa kuvattavan psykologisen trillerin on käsikirjoittanut englantilainen Kate Ashfield, ja sen ohjaa Mikko Kuparinen. Joulukuussa ensi-iltansa saavan Elisa Viihteen alkuperäissarjan pääosia esittävät Antti Virmavirta, Kaija Pakarinen, Jussi Vatanen, Leena Pöysti, Andrei Alén ja Kreeta Salminen. Sarjan kuvaukset alkoivat viime viikolla Kreikassa.

Kuusiosainen sarja on psykologinen trilleri Kurtin perheestä, jonka elämä muuttuu peruuttamattomasti eräänä juhannusyönä. Perhesiteen vahvuus testataan vuosia myöhemmin, kun salaisuudet kohtalokkaan kesän tapahtumista alkavat paljastua suvun lomamatkalla Kreikassa. Kurtit joutuvat kohtaamaan sekä toisensa että menneiden tekojensa seuraukset henkensä uhalla. Jokainen joutuu kysymään itseltään, kuinka pitkälle olisi valmis menemään rakkaimpiensa tähden.

Kurtin perheen vanhempien rooleissa nähdään Antti Virmavirta (Risto) ja Kaija Pakarinen (Eeva). Perheen aikuisia lapsia esittävät Jussi Vatanen (Seppo) ja Andrei Alén (Mikko) ja heidän puolisoitaan Leena Pöysti (Olivia) ja Kreeta Salminen (Leena). Sarjan ohjaa mm. Montrealin elokuvafestivaaleilla vuonna 2015 parhaana ohjaajana palkittu Mikko Kuparinen, ja käsikirjoituksesta vastaa englantilainen näyttelijä-käsikirjoittaja-tuottaja Kate Ashfield.

‒ On etuoikeus päästä toteuttamaan Kate Ashfieldin älykästä käsikirjoitusta, joka haastaa katsojaa ja pitää otteessaan. Huone 301 tapahtuu kreikkalaisessa hotellissa sekä suvun kesämökillä ‒ paikoissa, joihin ihmiset menevät nauttimaan, mutta joissa Kurtin perhe joutuukin kokemaan elämänsä pahimmat päivät. Suomessa ei ole psykologisia trillereitä juurikaan tehty. Olemme saaneet mukaan maamme parhaita tekijöitä, ja meillä on kaikki edellytykset luoda kansainvälisenä yhteistyönä sarja, jollaista ei ole ennen nähty, iloitsee ohjaaja Mikko Kuparinen.

‒ Sain ainutlaatuisen tilaisuuden luoda alkuperäissarjan Suomeen. Kirjoitin perhesalaisuuksiin liittyvistä universaaleista teemoista ja pääsin samalla perehtymään uuteen kulttuuriin sekä vertailemaan niitä eroja ja yhteneväisyyksiä, joita meillä on. Kulttuurierojen tutkimisesta tulikin yksi tämän työn suurimmista iloista; en ikinä osannut aavistaa, minkälaista palautetta ja uusia ideoita saisin Suomesta, kertoo käsikirjoittaja Kate Ashfield.

‒ Elisa Viihde on kasvanut lyhyessä ajassa yhdeksi Suomen merkittävimmistä alkuperäissarjojen tekijöistä, ja alkuperäissarjamme ovat Elisa Viihteen suosituimpia sisältöjä. On upeaa olla mukana kehittämässä suomalaista draamatuotantoa kansainväliselle tasolle, ja olemme erittäin iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme Huone 301:n kaltaisen kiehtovan ja monitasoisen psykologisen trillerin, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Alkuperäissarjan Elisa Viihteelle tuottavat Warner Bros. International Television Production Finland ja englantilainen Wall to Wall Media, joka on tuottanut menestyssarjoja mm. HBO:lle ja BBC:lle. Sarjan Kreikassa kuvattavien osuuksien yhteistuottajana toimii Ateenassa sijaitseva Inkas Film and T.V. Productions. Sarja tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitioon joulukuussa 2019.‒ Yhdessä Warner Bros. Finlandin ja Elisa Viihteen kanssa olemme päässeet luomaan sarjan, jossa suomalainen tuotanto-osaaminen yhdistyy englantilaiseen tarinankerrontaan. Emme malta odottaa, että pääsemme näkemään lopputuloksen, kommentoi sarjan vastaava tuottaja Eleanor Greene Wall to Wall Mediasta.

Alkuperäissarjan kansainvälisestä levityksestä vastaa About Premium Content (APC) ja se toteutetaan yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

‒ Olemme innoissamme päästessämme jälleen tekemään yhteistyötä Elisa Viihteen kanssa ja luomaan hienon psykologisen trillerin. Lajityypille on tällä hetkellä valtavasti kansainvälistä kysyntää, ja saimme erinomaisen tilaisuuden työskennellä huipputason käsikirjoittajan ja tuotantotiimin kanssa. Suomessa tehdään nykyään hyvin kiinnostavaa draamaa, ja meillä on vahva luottamus siihen, että Huone 301 puhuttelee yleisöä ympäri maailman, Emmanuelle Guilbart ja Laurent Boissel APC:ltä kertovat.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 14 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Kaikki synnitIvaloBullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevista sarjoista on aiemmin julkistettu vakoojatrilleri Nyrkki, draamakomedia Kevyttä yläpilveä sekä komediat Maanantai ja Ei haukku haavaa tee.

Sarjan tiedot:

Jussi Vatanen – Seppo
Andrei Alén – Mikko
Antti Virmavirta – Risto
Kaija Pakarinen – Eeva
Kreeta Salminen – Leena
Leena Pöysti – Olivia
Nika Savolainen – Niina
Linnea Skog – Tytti
Viljami Lahti – Nuori Elias
Elias Gould – Leo
Jarkko Lahti – Joel
Vilho Rönkkönen – Kalle

Ohjaaja: Mikko Kuparinen
Käsikirjoittaja: Kate Ashfield
Vastaavat tuottajat:
Warner Bros. International Television Production Finland / Seija-Liisa Eskola ja Antti Väisänen
Wall to Wall Media / Eleanor Greene, Leanne Klein

Tuottajat: Kristina Rytkölä, Jarno Virtanen
Yhteistuottaja: Lilette Botassi / Inkas Film and T.V. Productions