C Moren elokuun kärkitärpit 2023

C Moren draamantäyteinen elokuu starttaa näyttävästi Maria Kallion toisen tuotantokauden uusilla jaksoilla. Koukuttavaa draamaa ja jännitystä tarjoavat myös useat laadukkaat BritBox- ja Walter Presents -sarjat.  Luvassa on myös dokumentteja ja leffoja joka makuun. Urheilunälkäiset odottavat malttamattomina erityisesti jalkapallokausien alkua, Suomen MM-rallia sekä yleisurheilua.

SARJOJA: mm. The Adultererin 3. kausi, jalkapalloilun maailmaan sijoittuva Welcome Home – Rinkeby United, brittidraama Tohtori Intiasta ja Ryhmä Pullmanin 4. kausi.

ELOKUVIA: mm. palkittu dokumentti All the Beauty and the Bloodshed, kiitetty draamaelokuva The Worst Person in the World ja japanilainen animaatio Belle.

URHEILUA: mm. Kalle Rovanperä jahtaa ensimmäistä voittoa kotiyleisön edessä Suomen MM-rallissa, Wilma Murto Timanttiliigan Zürichin kisassa, jalkapallon huippusarjat La Liga ja Serie A käynnistyvät, UEFA Super Cup, runsaasti moottoriurheilua Driftingin EM-sarjasta motocrossiin ja rallicrossiin, kaksi peräkkäistä tenniksen korkeimman tason WTA 1000 -turnausta, Beach volleyn SM-kisat.

SARJOJA


Elena Leeve nähdään nimiroolissa C More -alkuperäissarjassa Maria Kallio.

Botched, kausi 8
4.8. suoratoistopalvelussa

Tutut plastiikkakirurgit Paul Nassif ja Terry Dubrow korjaavat pieleen menneiden kauneusleikkausten jälkiä suositun reality-sarjan uudella 8. tuotantokaudella. Jaksoja julkaistaan kerran viikossa tuoreeltaan heti kansainvälisen ensiesityksen perään.

A French Case, kausi 1
7.8. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Tositapahtumiin pohjaava kuusiosainen draamasarja A French Case kertoo Ranskaa järkyttäneestä nelivuotiaan Gregoryn sieppauksesta ja murhasta. Vuonna 1984 tehty rikos on yhä selvittämättä. Ranskalainen sarja on valmistunut vuonna 2021 ja sen on ohjannut Christophe Lamotte. Sarjan kuusi jaksoa julkaistaan kerralla.

Tohtori Intiasta, kausi 1
9.8. suoratoistopalvelussa

BritBoxin viisiosainen draamasarja Tohtori Intiasta sijoittuu 1960-luvun Etelä-Walesin hiilikaivosyhteisöön, jossa kaivataan kipeästi uutta tohtoria edellisen kuoltua. Kutsuun vastaa nuori kunnianhimoinen intialaislääkäri Prem Sharma (Sanjeev Bhaskar, Unforgotten), joka muuttaa Trefeliniin vaimonsa Kaminin (Ayesha Dharker, Star Wars: Episodi II – Kloonien hyökkäys) kanssa. Vastaanotto ei ole lämmin, mutta tohtori Sharma käärii hihat ja ottaa paikkansa kyläyhteisössä. Kauden kaikki viisi jaksoa julkaistaan kerralla. Sarjan toisen tuotantokauden jaksot julkaistaan C Moressa 16.8. ja kolmannen kauden jaksot julkaistaan 23.8. 

C More -alkuperäissarja
Maria Wern, kausi 9
14.8. suoratoistopalvelussa

Suositussa ruotsalaisessa C More -alkuperäissarjassa Eva Röse esittää Gotlannin saarella asuvaa taitavaa poliisia, Maria Werniä, jolla on kyky nähdä ilmiselvien asioiden taakse. Kauden aloitusjaksossa Wern ratkoo nuoren jalkapalloilijan murhaa. Sarja perustuu Anna Janssonin hahmoihin. Kaudella on neljä tarinaa ja yhteensä kahdeksan jaksoa. Jaksoja julkaistaan tarina kerrallaan eli kaksi jaksoa viikossa.

C More -alkuperäissarja
Maria Kallio, kausi 2
17.8. yksinoikeudella vain C More -suoratoistopalvelussa

C More -alkuperäissarja Maria Kallio saa odotettu jatkoa. Leena Lehtolaisen rikosromaaneihin pohjautuvan sarjan toisella kaudella Maria Kallio palaa töihin äitiyslomaltaan. Koivulle Marian paluu on ristiriitainen, koska hän kokee jäävänsä ulkopuolelle Marian elämän isoista käänteistä. Koivu ihastuu tutkijana aloittavaan Anu Walliniin, mikä saa Marian tuntemaan itsensä ulkopuoliseksi. Kauden aikana suuri tragedia koskettaa koko poliisipiiriä. Sarjassa jatkavat aiemmalta kaudelta tutut näyttelijät Elena Leeve, Leo Sjöman, Markus Järvenpää, Carl-Kristian Rundman, Roosa Söderholm, Matleena Kuusniemi, Alex Anton, Petteri Summanen ja Matti Leino. Uutena sarjassa nähdään Seidi Haarla (Hytti nro 6), joka näyttelee tutkija Anu Wallinia. Sarjan ohjauksesta vastaa Laura Joutsi ja käsikirjoituksesta Eriikka Etholén-Paju. Jaksoja on yhteensä 10, ja jaksoja julkaistaan kaksi viikossa.

Uskomattomat ympäristörikokset
17.8. suoratoistopalvelussa
Myös MTV Katsomossa

Uskomattomat ympäristörikokset -dokumenttisarja käsittelee neljän ympäristörikoksen kautta koko Suomea koskevaa ilmiötä, jossa usein moniongelmaiset yritykset ovat järjestelmällisesti hakeneet taloudellista hyötyä piittaamattomilla ja ympäristöä tuhoavilla keinoilla. Neliosaisen sarjan kaikki jaksot julkaistaan kerralla.

The Adulterer, kausi 3
21.8. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Walter Presentsin laatusisältöihin kuuluva hollantilainen draamasarja The Adulterer kertoo intohimosta, uskottomuudesta, petoksesta ja murhasta. Salasuhteesta alkanut Iriksen ja Willemin rakkaustarina huipentuu kolmannella kaudella häihin. Luvassa on kuitenkin odottamattomia käänteitä, kun kuvioihin ilmestyy mysteerinainen. Kauden kymmenen jaksoa julkaistaan kerralla.

Before We Die, kausi 2
23.8. suoratoistopalvelussa

Suositun rikossarjan toisella tuotantokaudella rikoskomisario Hannah Laing (Lesley Sharp, Scott & Bailey) saa selville, että hänen poikansa Christopher on murhan ilmiantaja, joka on pantu työskentelemään peitetehtävässä. Laing ajautuu sotaan Mimica-rikosperheen matriarkan Dubravkan kanssa, joka on myös Christianin tyttöystävän Biancan äiti. Laing tekee kaikkensa suojellakseen Christiania ja Biancaa sekä heidän syntymätöntä poikaansa. Sarja pohjautuu ruotsalaiseen Ennen kuolemaa -sarjaan. BritBoxin tarjontaan kuuluvan sarjan ensimmäinen kausi on myös katsottavissa C Moressa. Toisen kauden viisi jaksoa julkaistaan kerralla.

Ryhmä Pullman, kausi 4
30.8. suoratoistopalvelussa

Kolme eläköitynyttä poliisia ratkoo selvittämättömäksi jääneitä rikoksia Ryhmä Pullmanin neljännellä tuotantokaudella. Kauden alussa Jack (James Bolam, Sandition) on viimein selvittänyt vaimonsa murhaajan henkilöllisyyden ja on valmis riskeeraamaan kaiken kostaakseen. BritBoxin tarjontaan kuuluvan sarjan kaikki kahdeksan jaksoa julkaistaan kerralla. 

Welcome Home – Rinkeby United, kausi 1
31.8. suoratoistopalvelussa

Dokumenttisarja jalkapallojoukkue Rinkeby United FC:stä, joka yrittää olla positiivinen voima ja torjua tuhoamista sekä rikollisuutta pahamaineisena asuinalueena pidetyssä Tukholman Rinkebyssa. Kuusiosaisessa sarjassa seurataan joukkuetta yhden kauden ajan. Kauden kaikki jaksot julkaistaan kerralla.

ELOKUVIA – KÄRKITÄRPIT


The Worst Person in the Worldin pääosan esittäjä Renate Reinsve palkittiin roolistaan Cannesin elokuvajuhlilla.

Quentin Blake: The Drawing of My Life
2.8. suoratoistopalvelussa

Arvostettu ja rakastettu brittiläinen kuvittaja ja kirjailija Sir Quentin Blake kertoo elämästään ja pitkästä urastaan omin sanoin ja kuvin. Ääneen pääsevät myös hänen läheisimmät yhteistyökumppanit ja ystävät. Iso-Britannia 2021.

All the Beauty and the Bloodshed
3.8. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Venetsian elokuvajuhlien parhaana elokuva vuonna 2022 palkittu dokumenttielokuva All the Beauty and the Bloodshed kertoo valokuvataiteilija Nan Goldinista ja hänen taistelustaan Sacklerin perhettä ja heidän lääkeyritystään vastaan. Sacklerit tunnetaan paitsi taidemuseoiden merkittävänä lahjoittajana myös opioidilääkkeen kehittäneen lääkeyhtiön omistajana. Dokumentin on ohjannut Laura Poitras (Citizenfour). Yhdysvallat 2022.

Fathers and Mothers
3.8. suoratoistopalvelussa

Draamakomedia Pivistä ja Ulrikista, jotka joutuvat tekemään kaikkensa saadakseen tunnustusta tyttärensä uuden luokan vanhempainryhmässä. Tanska 2022.

The Worst Person in the World
18.8. suoratoistopalvelussa

Joachim Trierin ohjaama draamakomedia The Worst Person in the World kertoo kolmekymppisen Julien (Renate Reinsve, Oslo, August 31st) elämästä neljän vuoden aikana. Julie ei ole vielä valmis asettumaan aloilleen, vaan hän haluaa nauttia elämästään ja etsiä itseään. Renate Reinsve palkittiin roolistaan parhaan naispääosan palkinnolla Cannesin elokuvajuhlilla. Elokuva oli myös ehdolla parhaan kansainvälisen elokuvan ja parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscar-palkinnosta. Norja 2022.

Belle
25.8. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Visuaalisesti häikäisevässä animaatioelokuvassa tavataan ujo lukiolainen Suzu, joka elää maalaiskylässä surren äitinsä kuolemaa. Vuosien ajan hän on ollut vain varjo itsestään, mutta virtuaalimaailmassa hän on maailmanlaajuisesti rakastettu laulajatähti Belle. Elokuvan on ohjannut Mamoru Hosodan (Mirai). Japani 2021.


**Tulossa syyskuussa**

-Sarjat mm. C More -alkuperäisdokumentti Jokerit, toinen kausi sarjalle Heels, Skotlantiin sijoittuva BritBoxin rikossarja Karen Pirie, Callboys-sarjan toinen kausi ja ranskalainen rikossarja Inside

-Elokuvat mm. Liam Neesonin tähdittämä Memory, George Clooneyn ohjaama, käsikirjoittama ja tähdittämä The Ides of March, dokumentit Ingrid Bergman: In Her Own Words ja Valentino: The Last Emperor.


URHEILU

JALKAPALLO


Mestarien liigan voittaja Manchester City kohtaa Sevillan UEFA Super Cupissa.

UEFA Super Cup

Mestarien liigan voittaja Manchester City ja Eurooppa-liigan voittaja Sevilla ottavat toisistaan mittaa perinteisessä UEFA Super Cupissa 16.8. Illan päätteeksi Kreikan Ateenassa nostetaan ilmaan eurooppalaisen seurajoukkuejalkapalloilun ensimmäinen pokaali. 

C Moren jalkapallostudio pohjustaa kattavasti eurooppalaisen jalkapallokauden avausta Peetu Pasasen, Mika Väyrysen ja Antti Niemen johdolla kello 21.00 alkaen. Kello 22.00 alkavan ottelun selostaa Tuomas Virkkunen. Lähetys on katsottavissa C Moren kanavalta ja suoratoistopalvelusta.

16.8. klo 21.00 C Moren jalkapallostudio
16.8. klo 22.00 UEFA Super Cup: Manchester City – Sevilla

La Liga

Espanjan huippujalkapalloa seurataan C Moressa jälleen 11. elokuuta alkaen, kun La Ligan kausi 2023–24 alkaa. C More lähettää kaikki kauden ottelut suorana suoratoistopalvelussa cmore.fi, minkä lisäksi otteluita nähdään runsaasti myös C Moren kanavilla. Jokaiselta kierrokselta kiinnostavimpia otteluita selostetaan suomeksi ja muissa otteluissa on englanninkielinen selostus.


Serie A

Italian pääsarjan Serie A:n tuore kausi käynnistyy C Moressa 19. elokuuta. C More lähettää suorana kaikki Serie A:n ottelut suoratoistopalvelussa cmore.fi, minkä lisäksi jokaiselta kierrokselta nähdään valikoidut ottelut esitetään myös C Moren kanavilla. Jokaiselta kierrokselta selostetaan kiinnostavimpia otteluita suomeksi ja muissa otteluissa on englanninkielinen selostus.

Serie A:n ja La Ligan suomenkielisestä selostuksesta vastaavat alkavalla kaudella tutut selostajat Tuomas Virkkunen, Kim Kallström, Tero Karhu, Lauri Kottonen ja Toni Saukkola.  


Mestarien liigan viimeinen karsintakierros

UEFA Champions Leaguen lohkovaiheen viimeiset kuusi joukkuetta ratkaistaan viimeisen karsintakierroksen playoffs-otteluissa. Kaksitoista joukkuetta arvotaan ottelupareihin, joissa joukkueet kohtaavat kotona ja vieraissa. Otteluparien voittajat etenevät syyskuussa käynnistyvään arvostettuun Mestarien liigan lohkovaiheeseen. 

C More esittää kaikki playoffs-ottelut suorana ja suomeksi selostettuna 22.–23. ja 29.–30. elokuuta. Playoffs-vaiheen arvontaa seurataan C Moressa 7.8. klo 13.00 ja lohkovaiheen arvontaa 31.8. klo 19.00. Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy 19. syyskuuta. 

7.8. Playoffs-vaiheen arvonta
22.–23.8. Ensimmäiset osaottelut
29.–30.8. Toiset osaottelut
31.8. Lohkovaiheen arvonta

MOOTTORIURHEILU


Kalle Rovanperä jahtaa voittoa Suomen MM-rallissa.

MM-ralli

Rallin MM-sarjaa dominoiva Kalle Rovanperä jahtaa uransa ensimmäistä kotivoittoa Keski-Suomen sorateillä 3.–6. elokuuta. Mukana Suomen MM-rallissa ovat myös Virossa kolmanneksi ajanut Esapekka Lappi sekä debyyttinsä Rally1-auton ratissa Viron rallissa tehnyt Teemu Suninen, joka ajoi vakuuttavasti koko kisan viidenneksi. Lisäksi ratin takana nähdään Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.

C Moren lähettää tuttuun tapaan suorana ja suomeksi selostettuna kaikki erikoiskokeet. Selostuksesta vastaavat vuorovedoin huoltoparkin keskeltä Juho Kokko ja Aleksis Ärje yhdessä asiantuntijoiden Jari Ketomaan ja Janne Tuohinon kanssa. Myös juontajat Satu Tuomisto ja Tomi Tuominen jalkautuvat tapahtumien ytimeen. 

Lähetykset ovat katsottavissa C Moren suoratoistopalvelusta sekä C More Max -kanavalta.

3.–6.8. MM-ralli: Suomi

EM-ralli

Elokuussa ajetaan Tshekin EM-ralli. C More lähettää suorana kaikki viikonlopun erikoiskokeet englanniksi selostettuna C More -suoratoistopalvelussa sekä C More Max -kanavalla.

19.–20.8. Tshekin EM-ralli


Driftingin EM-sarja

Maailman johtava Drift-sarja pistää huippukuljettajien nopeuden, tarkkuuden ja tyylin koetukselle. Driftingin EM-sarjan kauden viides kilpailu ajetaan elokuussa Saksassa. Driftingin EM-sarjassa kisaa useita suomalaisia, joista tunnetuimpana rallin supertähti Kalle Rovanperä.

C More lähettää suorana ja englanniksi selostettuna kilpailuviikonlopun ratkaisevat finaalit. Lähetys on katsottavissa sekä C More -suoratoistopalvelusta että C Moren kanavalta.

19.8. Driftingin EM-sarja: Saksa

Motocrossin MM-sarja

Motocrossin kuninkuussarja tarjoilee elokuussa kaksi kisaa. C More lähettää kauden kaikista kisoista tunnin mittaisen suoran lähetyksen, jossa seurataan MXGP:n viimeistä kilpailua. Lähetys on selostettu englanniksi. Lähetykset esitetään sekä C More -suoratoistopalvelussa että C More Max -kanavalla.

13.8. MXGP Motocross: Ruotsi
20.8. MXGP Motocross: Alankomaat

Rallicrossin MM-sarja

C More välittää suorana tapahtumia kauden kaikista kymmenestä osakilpailusta. Tunnin mittaiset lähetykset pitävät sisällään RX-luokan, eli MM-sarjan pääluokan, semifinaalit ja finaalit. C Moren selostajina vuorottelevat Jani Alkio ja Juho Kokko sekä asiantuntijana Toomas Heikkinen. Saksan kisan selostuksesta vastaa Tomi Tuominen

Lähetykset ovat katsottavissa C More -suoratoistopalvelusta sekä C More Max -kanavalta.

6.8. Rallicrossin MM-sarja: Belgia
20.8. Rallicrossin MM-sarja: Saksa

YLEISURHEILU

Timanttiliiga

Elokuun päätteeksi seurataan Timanttiliigan Zürichin osakilpailua. Varaslähtö kisaan otetaan kuitenkin jo edeltävänä päivänä, jolloin naisten seiväskisa käydään Zürichin keskustassa. Mukana suomalaisista on ainakin heinäkuussa ensimmäistä Timanttiliiga-kisan voittoa juhlinut Wilma Murto.

C Moren selostajat ja asiantuntijat seuraavat suorana ja suomeksi selostettuna jokaista Timanttiliigan kisaa sekä C Moren suoratoistopalvelussa että kanavilla.

30.8. Timanttiliiga: Zürich, naisten seiväs
31.8. Timanttiliiga: Zürich

TENNIS

WTA

Elokuussa tenniksen ystäviä herkutellaan kahdella peräkkäisellä korkeimman WTA 1000 -tason turnauksella.

7. –13.8. WTA 1000: Montreal
14.–20.8. WTA 1000: Cincinnati
23.–26.8. WTA 250: Cleveland

BEACH VOLLEY: SM-FINAALIT

C More seuraa, kun Suomen mestaruudet ratkotaan 12. ja 13. elokuuta Tampereen keskustorilla. Mukana turnauksessa on miesten ja naisten kärkijoukkueet. Suora lähetys on katsottavissa sekä lauantaina että sunnuntaina C More -suoratoistopalvelusta ja C More Sport 1 -kanavalta.

12.8. klo 17.00 Beach Volley: SM-finaalit
13.8. klo 17.00 Beach Volley: SM-finaalit

RAVIT

Raveja seurataan C Moressa vuoden ympäri ja lähes päivittäin. 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.