C More panostaa kotimaiseen draamaan – uutuussarjat Poromafia, Exit Suomi ja Kaverikirja täydentämään alkuperäissarjojen kattausta

Kotimaiset C More -alkuperäissarjat jatkavat menestystään, ja ensi vuonna luvassa on yhä monipuolisempia sarjoja sekä suurempia tuotantoja. Jo ennestään massiivinen C More -alkuperäissarjojen lista täydentyy jälleen kolmella uutuudella: Poromafia, Exit Suomi ja Kaverikirja. 

c-more_paketti.jpg

C Moren ja Telian tänään järjestämässä mediatilaisuudessa kuultiin tuoreimpia kuulumisia suoratoistoalalta ja C Moren alkuperäissarjojen tuotannoista. Samalla julkistettiin kolme kokonaan uutta C More -alkuperäissarjaa.

Kaverikirja

Kaverikirja on vinon lämmin ihmissuhdedraama erilaisista taustoista tulevien nuorten kaupunkilaisten ystäväporukasta. Sarjan rakastettavan raivostuttavat henkilöt lähestyvät toisiaan milloin sydän, milloin hampaat edellä. Pääosissa ovat teini-iän bestikset Saima ja Alina. Unelmatyöhönsä pettynyt Saima (Laura Eklund Nhaga) ja juuri eronnut Alina (Ella Lymi) tapaavat sattumalta ja tiet yhtyvät vuosien jälkeen. Uudessa elämänvaiheessa he joutuvat miettimään, onko heistä enää ystäviksi ja mitä ystävyyden eteen pitää tehdä. Draamasarjan muissa rooleissa nähdään mm. Tatu Sinisalo, Pietu Wikström, Anna Böhm, Elias Gould, Markus Järvenpää ja debyyttinsä draamanäyttelijänä tekevä Elina Gustafsson. Sarjan kuvaukset ovat nyt käynnissä jatkuen joulukuun puoliväliin saakka. C More -suoratoistopalvelussa sarja julkaistaan loppuvuodesta 2022. Kaverikirjan tuotannosta vastaa Dionysos Films.

Exit Suomi

Ensi vuonna C Moressa julkaistaan myös norjalaiseen samannimiseen kohusarjaan perustuva Olli Ilpo Salosen ohjaama draamasarja Exit Suomi. Ylilyönneissään vertaansa vailla olevan sarjan käsikirjoituksesta vastaavat Tuomas Vimma sekä Matti Koskinen

Poromafia

Lisäksi tammikuussa alkavat vuoden 2023 odotetuimman draamauutuuden, Poromafian, kuvaukset Lapissa. Poromafia on mustan huumorin sävyttämä pohjoisen rikossaaga, jonka keskiössä on arktisia bisneksiä ja loputtomia erämaita hallitsevan perheen sisäinen valtataistelu. Pääosissa nähdään maailmanluokan tähdet Samuli Edelmann, Mikael Persbrandt ja Anna-Maija Tuokko.

Draamasarjassa pohjoisen matriarkka jättää jälkeensä perinnön, jolla suvun maat jaetaan perheen kesken. Testamentit kuitenkin repivät perheen hajalle haudattujen salaisuuksien noustessa päivänvaloon. Kaikkien yllätykseksi kuvioon ilmestyy kilpailevan perheen tytär (Anna-Maija Tuokko), joka on yksi testamentin saajista. Samoihin aikoihin suvun vanhin poika (Samuli Edelmann) vapautuu vankilasta. Hän nousee isäänsä vastaan taisteluun maiden herruudesta ja kääntyy Norjan alamaailmaa johtavan vanhan ystävänsä (Mikael Persbrandt) puoleen. Poromafian tuotannosta vastaa Kaiho Republic ja se saa ensi-iltansa C Moressa alkuvuodesta 2023. 

”Nyt eletään kotimaisen draaman kulta-aikaa! Tänä vuonna julkaisemme ja tuotamme ennätysmäärän C More -alkuperäissarjoja ja sama tahti jatkuu myös ensi vuonna. Panostamme yhä laadukkaampiin ja monipuolisempiin tuotantoihin, joiden tarinat koskettavat suomalaisia”, kuvailee MTV:n draamapäällikkö Jani Hartikainen.

Jo aiemmin julkistettuja C More -alkuperäissarjauutuuksia ensi vuodelle ovat muun muassa toimittaja Urpo Lahtisen elämästä kertova Hymyä!, Nokian menestystarinan ensiaskeleita kuvaava Made in Finland sekä rikosdraamasarja Harjunpää, joka pohjautuu Matti Yrjänä Joensuun samannimisiin klassikkodekkareihin. Vuoden 2022 avaa puolestaan heti tammikuussa C Moressa julkaistava lämminhenkinen komedia Kämppikset.

Kotimainen draama siivittää C Moren kasvua

C More -suoratoistopalvelun tilaaja- ja katselumäärät ovat molemmat roimassa kasvussa. Palvelun katsotuinta sisältöä ovat C More -alkuperäissarjat, kiinnostavan urheiluvalikoiman ohella.

”C More on kasvanut yhdessä alkuperäissarjojen suosion kanssa ja on nyt tutkitusti suosituin kotimainen suoratoistopalvelu. Samalla C Moren viihdetilaajien määrä on kasvanut upeat 44 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Olemme lunastaneet paikkamme kotimaisen draaman kotina ja tavoitteemme on olla kilpaillulla markkinalla suomalaisten ykkösvalinta erityisesti kotimaisen draaman katseluun”, tuulettaa C Moren liiketoimintajohtaja Saara Pekkonen.

Tänään pidetyssä mediatilaisuudessa kerrottiin myös C Moren uudesta värityksestä. C More päivittyy Telian violetin sävyihin ensi maanantaista 29.11. lähtien. 

”Yhdessä Telian kanssa C Moren kova kasvu jatkuu ja sisältömme tavoittavat yhä enemmän suomalaisia. Telian mahdollistajan rooli tulee jatkossa luontevalla tavalla näkyviin värityksen myötä. Samalla se kuvaa Telian positiota yhtenä Suomen suurimmista kotimaisen draaman tukijoista ja rahoittajista”, Pekkonen summaa.

Tämänpäiväisen mediatilaisuuden tallenne on katsottavissa jälkikäteen täältä (päivitetty linkki). Tilaisuudessa Saara Pekkonen ja Telian tv-liiketoiminnasta vastaava Olli-Pekka Takanen keskustelivat suoratoistoalan näkymistä ja Jani Hartikainen esitteli C Moren -alkuperäissarjojen tarjonnan ensi vuonna. Lisäksi kuulumisia tuotannoista kertoi Made in Finland -sarjan tuottaja Minna Haapkylä.


Ensi vuodelle julkistetut C More -alkuperäissarjat

  • Kämppikset – 13.1. alkaen
  • Harjunpää – helmikuussa
  • Kansan vihollinen – myöhemmin keväällä
  • Hymyä! – myöhemmin keväällä
  • Made in Finland – myöhemmin keväällä
  • Kaverikirja
  • Sininen enkeli 
  • Exit Suomi 
  • Musta valo
  • Omerta 6/12

Lisää alkuperäissarjajulkistuksia alkavalle vuodelle julkaistaan myöhemmin.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.