Viihdevedonlyönti yleistynyt vuosien kuluessa

Vedonlyönti on ollut yleistä jo vuosikymmenten ajan, eikä suosion loppua ole näkyvissä. Vuonna 2024 viihdevedonlyönti käy entistäkin kuumempana, sillä nyt tarjolla on kohteita niin kulttuurin, musiikin kuin politiikankin saralla. Esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentinvaalien vedonlyönti on vuoden 2024 kuumimpia viihdevedonlyönnin tapahtumia.

Alunperin kävimme lähikioskeilla lukemassa urheilu- ja vedonlyöntiaiheisia lehtiä, joiden avulla pystyimme asettamaan sopivat vedonlyöntikupongit. Tähän aikaan erilaisia vedonlyöntikohteita ei ollut kauheasti tarjolla, mutta tästä on tultu huomattavasti eteenpäin, kun verrataan silloista tilannetta nykyaikaiseen vedonlyöntiin. 

Nykypäivänä vedonlyöntikohteita on tarjolla useista eri urheilulajeista, mutta tämän lisäksi niin kutsuttu viihdevedonlyönti on kasvattanu suosiotaan. Viihdevedonlyönti pitää sisällään vedonlyönnin erilaisista viihdekohteista, kuten tosi-tv ja politiikka. Alkuun saattaa tuntua, että eihän viihdevedonlyöntikohteita voi niin monia erilaisia olla, mutta tilanne on aivan päinvastainen. Suurimmat vedonlyöntisivustot tarjoavat viihdevedonlyöntikohteita erilaisista tapahtumista, ohjelmista ja vaaleista, joita tapahtuu ja on näkyvillä ympäri maailmaa.

Vedonlyönti tositelevisiosta

Tosi-tv on herättänyt mielipiteitä puolin ja toisin aikojen alusta asti, mutta samaa aikaa ne ovat aina olleet todella suosittuja, katsottuja ja puhuttuja televisiosarjoja. Viihdevedonlyönnin kannalta tosi-tv on erittäin konkreettisessa ja kriittisessä roolissa, sillä suurin osa viihdevedonlyönnin kohteista kuuluu juuri tosi-tv:n pariin. Nykypäivänä, jos televisiosta tulee jokin suosittu tosi-tv-sarja, on siitä lähes poikkeuksetta mahdollista lyödä vetoa tavalla tai toisella. Tosi-tv:n parissa viihdevedonlyönti on tietenkin mahdollista vain niissä televisiosarjoissa, joissa jonkin henkilön, parin tai joukkueen on mahdollista voittaa koko kilpailu. 

Viihdevedonlyönti tosi-tv:stä koostuu muustakin kuin vain suomalaisista televisiosarjoista. Tietenkin suomalaiset televisiosarjat ovat tässä kategoriassa melko lailla keskiössä, mutta tarjolla on myös suosittuja televisiosarjoja ulkomailta, joita joka tapauksessa näytetään Suomen televisiossa. Ulkomaisia sarjoja on usein tarjolla muun muassa Ruotsista, Australiasta ja Isosta-Britanniasta. Näistä suosittuja Suomessa näytettäviä televisiosarjoja ovat muun muassa Masterchef Australia, Britain’s Got Talent ja Big Brother Ruotsi. 

Suomen tositelevisiosarjoista suosittuja viihdevedonlyönnin kannalta ovat muun muassa Tanssii Tähtien Kanssa, Tähdet Tähdet, The Voice of Finland ja Big Brother Suomi. Yleisesti viihdevedonlyönti keskittyy niin sanottuihin pitkäaikaiskohteisiin, eli toisin sanoen esimerkiksi siihen, kuka tulee voittamaan kyseisen tositelevisiosarjan. Tämä on yksi suurimmista poikkeavista tekijöistä tavalliseen vedonlyöntiin, jossa yksittäisen tapahtuman sisällä voi olla useita muita vedonlyöntikohteita. Verrattuna viihdevedonlyöntiin, jossa kokonainen televisiosarja saattaa pitää sisällään vähimmillään vain yhden vedonlyöntikohteen, joka on useimmiten voittajaveto. 

Politiikkavedonlyönti 

Politiikkavedonlyönti on myös keskeinen osa viihdevedonlyöntiä, sillä kyseessä on todella merkittävä asia, jolla voi olla kansainvälisiä vaikutuksia. Pääasiassa politiikkavedonlyönti koostuu pitkäaikaiskohteista, joissa on mahdollista lyödä vetoa esimerkiksi tietyn puolueen suoriutumisesta, yksittäisen roolin saavasta henkilöstä tai tietyn henkilön suoriutumisesta vaaleista. Esimerkiksi on mahdollista lyödä vetoa Suomen seuraavasta presidentistä, seuraavista Yhdistyneen Kuningaskunnan yleisvaaleista ja Ruotsin seuraavan valtiopäivävaalien tuloksista. 

Politiikkavedonlyöntiin viitaten on viimeisten vuosien aikana ollut myös todella viihteellisiä vedonlyöntikohteita. Näillä voidaan tarkoittaa esimerkiksi poliittisten ja kuninkaallisten henkilöiden lasten syntymäaikaa tai nimiä. Esimerkiksi vuonna 2014 oli mahdollista lyödä vetoa siitä, että Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin toinen lapsi syntyy aiemmin, kuin Yhdistyneen kuningaskunnan prinssi Williamin ja Katen toinen lapsi. Toinen esimerkki on, kun vuonna 2018 oli mahdollista lyödä vetoa siitä, minkä nimen Suomen presidenttipari tulee antamaan pojalleen. 

Muu viihdevedonlyönti

Muu viihdevedonlyönti on jo nimestään pääteltävissä kaikista laajin kategoria, joka kuuluu osaksi viihdevedonlyöntiä. Tähän voidaan laskea mukaan esimerkiksi erilaiset viihteelliset tapahtumat, joista on mahdollista lyödä vetoa. Loistava esimerkki muusta viihdevedonlyönnistä on viime kuussa järjestetyt Euroviisut, jossa Suomen edustaja Blind Channel sijoittui loistavasti kuudenneksi Italian Måneskinin voittaessa kilpailun. 

Muu viihdevedonlyönti pitää sisällään myös erilaiset palkinnot, joita voidaan jakaa yksittäisille henkilöille, yhdistyksille tai yrityksille. Viihdevedonlyönti mahdollistaa muun muassa sen, että henkilöiden on mahdollista lyödä vetoa siitä, kuka esimerkiksi voittaa Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2021 tai kuka urheilija voittaa arvokkaan BBC Sports Personality of the Year 2021 -palkinnon. On jopa hieman ihmeellistä, että tällaisista asioista ei ole ollut mahdollista lyödä vetoa ennen viihdevedonlyönnin yleistymistä.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.