Viaplayn uusi alkuperäissarja kertoo nuoriin kohdistuvista paineista

Ystävyys, nettikiusaaminen, syrjäytyminen ja hakkerointi ovat keskiössä Viaplayn uusimmassa jännitysdraamasarjassa, Delete Me. Norjalainen sarja seuraa kahden nuoren tytön elämää lukio-opintojen loppusuoralla. Mielenkiintoisia narratiivitekniikoita yhdistelevä sarja kuvaa realistisella tavalla sitä, millaista on kasvaa aikuiseksi aikana, jona naisten seksuaalisuudesta on tullut kauppatavara ja sosiaalista mediaa käytetään moraalisena kompassina. Koko sarjan ytimessä on netissä levinnyt alastonvideo ja feministinen hakkeri, joka janoaa kostoa.

Sarjaa tähdittävät Norjan lupaavimmat näyttelijät. Päärooleissa nähdään Thea Sofie Loch Næss, joka muistetaan etenkin Viaplayn alkuperäissarjasta Wisting, sekä The Girl in The Spider’s Web -elokuvassa nähty Amalia Holm

Muissa rooleissa nähdään mm. Axel Bøyumm, näyttelijädebyyttinsä tekevä Sofia Tjelta-Sydness sekä ruotsalainen Happy Jankell, joka esittää sarjassa salaperäistä hakkeria Fannya.  Jankell on yksi Ruotsin nousevista näyttelijätähdistä, ja hänet tunnetaan etenkin roolistaan suositussa Maan povessa –sarjassa. 

Idean takana on Nuoret ja lupaavat -sarjan ohjaaja

Delete Me -sarjan on kirjoittanut, tuottanut ja ohjannut Marie Kristiansen. Kristiansen on aiemmin ohjannut mm. YLE Areenassa esitetyn norjalaisen hittisarjan Nuoret ja lupaavat. Idea Delete Me -sarjaan on syntynyt tarinoista, joita Kristiansen kuuli tutkiessaan vuosien ajan nettikiusaamista seksuaalisuuden, sukupuolen ja kiristyksen näkökulmasta. Vaikka sarjassa käsitellään vaikeita aiheita, on kyseessä ennen kaikkea kuitenkin ystävyydestä kertova jännitysdraama. 

”Suhtaudun sarjan tematiikkaan intohimoisesti, sillä se on jotain, mihin valtavirtamediassa ei nykypäivänä kiinnitetä riittävästi huomiota. Nuoriin tyttöihin kohdistuu valtavasti paineita, joita vastaan kamppailu on haastavaa. Haluan sarjassa kuitenkin korostaa ystävyyden merkitystä ja sitä, kuinka suuria vaikutuksia mitättömiltä vaikuttavilla valinnoilla voi olla”, kertoo Kristiansen.

Sarjan tarkoitus ei kuitenkaan ole moralisoida ketään.

”Meidän on pystyttävä kuvaamaan todellisuutta moraalista etusormea heiluttelematta. Haluan osoittaa, kuinka vaikeaa normien rikkominen on, ja kuinka suuri merkitys sosiaalisella medialla nuorille nykypäivänä on.” 

Seitsemänosaisen Delete Me -sarjan ensimmäistä kautta kuvataan parhaillaan Oslossa, ja se saa ensi-iltansa Viaplayssa loppuvuodesta. Sarjan on Nordic Entertainment Groupille tuottanut Einar Drama.

”Internet ei koskaan unohda – ja harkitsemattomalla some-käytöksellä voi olla erittäin kauaskantoiset vaikutukset. Delete Me perustuu keskusteluihin nuorten kanssa, ja siinä yhdistyvät sekä innovatiivinen tarinankerronta että nousevien norjalaisnäyttelijöiden hienot roolisuoritukset. NENT Groupin norjalaiset alkuperäissarjat, kuten Wisting, ovat menestyneet erittäin hyvin ja odotamme myös Delete Me –sarjan ylläpitävän tätä trendiä”, kommentoi NENT Groupin Chief Content Officer Filippa Wallestam.