Viaplayn alkuperäissarja Suurlähettiläs alkaa 11. lokakuuta – katso sarjan teaseri!

Eettisiä ongelmia ja suuruuden hullu suurlähettiläs. Tässä ovat lähtökohdat Viaplayn uudelle komediasarjalle Suurlähettiläälle, joka saa ensi-iltansa Viaplayssa 11. lokakuuta.

Viaplayn uusi alkuperäissarja Suurlähettiläs avaa ovet täysin uuteen genreen. Sarjasta on nimittäin tehty kolme eri versiota – ruotsiksi, norjaksi ja tanskaksi. Jokaisessa versiossa loistaa oma paikallinen näyttelijäkaartinsa. Norjan ja Tanskan versiot ovat jo nähneet päivänvalon, ja pian pääsemme nauttimaan myös ruotsalaisesta osaamisesta. Ruotsin Suurlähettiläs saa ensi-iltansa Ruotsissa ja Suomessa 11. lokakuuta.

Sarjassa itsekeskeisen ja hämmentävän suurlähettilään Thomasin roolissa nähdään ruotsalainen koomikko Mikael Tornving. Tapahtumat sijoittuvat Ruotsin suurlähetystöön Mexico Cityyn, missä Thomasin on määrä varmistaa tuottoisa hävittäjäsopimus Ruotsin ja Meksikon välillä. Tehtävässään mies kohtaa kuitenkin myös moraalisia kysymyksiä, sillä kaupassa mukana olevan yrityksen toiminta on vähintäänkin kyseenalaista. Thomasin unelma on olla Ruotsin suurlähettiläs Washingtonissa, joten median ryhtyessä kyseenalaistamaan hävittäjäkauppaa, on miehen löydettävä ratkaisu sopimuksen suojaamiseksi. Yhdessä kollegoidensa (Happy Jankell,Fredrik Hallgren, Anna Gunnarsson, Elisabeth Wernesjö, Emil AlménjaMaria Selbing) kanssa hävittäjäkauppaan pyritään löytämään uusi luotettava toimittaja, turvaamaan kauppa ja pidetään Thomasin unelma yhä elossa! 

10-osaisen Suurlähettiläs-sarjan on tuottanut Brain Academy, ja sen tuottajana toimii Annika Rogell. Sarjan ovat ohjanneet Bill Schumacher ja Robin Muhr, joista jälkimmäinen on myös käsikirjoittanut sarjan yhdessä Patrik Ehrnstin kanssa.

Kaikki 10 jaksoa löytyvät Viaplaysta 11. lokakuuta.