Viaplay Groupin uutuuselokuva Olin niin varma meistä on koskettava tarina päähenkilön Petran elämän kriisipisteistä

Martina Haagin hittiromaanit ”Olin niin varma meistä” ja ”Livet går så fort. Och så långsamt.” saavat pian muotonsa kokoillan elokuvana. Viaplay Groupin uutuuselokuvan ”Olin niin varma meistä”  kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä Tukholmassa, ja tiedossa on todellista ruotsalaistähtien ilotulitusta. Pääosan Petrana eri elämänvaiheissa nähdään Alexandra Rapaport, sekä Ella Hammastein Liedberg – jonka vanhemmat Gustaf Hammarstein ja Jessica Liedberg myös näyttelevät elokuvassa. Tämän lisäksi Petran miehen osassa nähdään mm. Arne Dahl -elokuvista tunnettu Shanti Roney. ”Olin niin varma meistä”saa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa vuonna 2023. Elokuva on Martina Haagin esikoisohjaus. 

  • Kirjat ovat olleet todella arvostettuja lukijoiden keskuudessa ja toivon että elokuva saa yhtä hyvän vastaanoton. Tarinassa matkalla itsensä löytämiseen on ollut surua ja synkkyyttä, mutta myös huumoria ja elämäniloa, kertoo Martina Haag. 

Viaplay Groupin uutuuselokuva Olin niin varma meistä tuo valkokankaalle Martina Haagin kaksi menestysromaania: ”Olin niin varma meistä” ja ”Livet går så fort. Och så långsamt.”. Vuosina 2015 ja 2017 valmistuneita teoksia on myyty lähes puoli miljoonaa kappaletta. 

Kirjojen Petra-hahmoon perustuvan on käsikirjoittanut Martina Haag yhdessä Peter Arrheniuksen (mm. Koneisto, Hiljaisuuden salaliitto, Matkalla taivaaseen) kanssa, ja se saa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa vuoden 2023 aikana.  

Olin niin varma meistä seuraa Petraa kahdessa eri elämänvaiheessa: nykyhetkessä, viisikymppisenä keskellä avioerokriisiä, sekä nuoruudessaan 80-luvulla, viisitoistavuotiaana, yhdeksännen luokan viimeisillä viikoilla, hänen yrittäessä selvitä keskellä vanhempiensa sotkuista eroa. Yhteen nivoutuvat tarinat kuvaavat Petran elämän hajoamispisteitä. Elokuva on sekoitus Petran tunteita sen ääripäissään: syvintä surua ja riemunkirjavaa, aitoa elämäniloa. 

”Näyteltyäni ja käsikirjoitettuani useita elokuvia tuntuu luonnolliselta jatkumolta käyttää omia elämänkokemuksiani oman kokoillan elokuvan ohjaamiseen. Tarina Olin niin varma meistä takana on erityisen merkittävä itselleni, joten tuntui itsestään selvältä että siitä tulisi ensimmäiseni”, kommentoi Martina Haag. 

Elokuvan päähenkilön Petran rooleissa nähdään Alexandra Rapaport (Heder, Gåsmamman) ja Ella Hammarstein Liedberg (Badhotellet). 

”Tämä on unelmaprojekti. Luin kirjan ja se ravisutti minua, koin vahvaa samaistumista. Kun pääsin Martinan hahmon koe-esiintymiseen, ääneni jumiutui lukiessani tiettyjä rivejä. Halusin todella tehdä tämän roolin”, Alexandra Rapaport kuvailee.  

Elokuvan kuvaukset on juuri aloitettu Tukholmassa ja Rapaport kertoo odottavansa innolla saavansa jakaa roolin Ella Hammarsten Liedbergin kanssa. 

”Tulee olemaan mielenkiintoista yrittää löytää yhteinen kehonkieli. Olemme sama henkilö kahdessa eri elämänvaiheessa. Haluamme visuaalisesti tuoda esiin elämänkokemusten tuoman muutoksen ihmisessä”, sanoo Alexandra Rapaport. 

Olin niin varma meistä on Rapaportin ensimmäinen kokoillan elokuva pitkän tauon jälkeen, ja nuoren Ella Hammarstein Liedbergin elokuvadebyytti. 

”On haaste ja etuoikeus päästä jakamaan tämä rooli. Kun luin käsikirjoituksen, minulla oli heti vahva tunne, että haluan todella tehdä tämän roolin. Näin heti, kuinka halusin kuvata Petran”,  Ella Hammarsten Liedberg kertoo. 

Myös hänen näyttelijävanhempansa, Gustaf Hammarstein (Thunder in my hear, Kimpassa) ja Jessica Liedberg (Knutby, Kimpassa), nähdään elokuvan rooleissa: Jessica Liedberg Petran äitinä ja Gustaf Hammarstein koulun opinnonohjaajana. 

”Tämä tulee olemaan ensimmäinen pääosani, mikä tietysti tuntuu erittäin jännittävältä. Nuoren Petran roolista tulee fantastinen aikamatka, jossa saan mahdollisuuden elää 80-lukua. Onnistuin myös nappaamaan tässä elokuvassa isomman roolin kuin äitini ja isäni”, Ella Hammarstein Liedberg jatkaa. 

Palkittu ruotsalaisnäyttelijä Shanti Roney (mm. Arne Dahl -elokuvat) nähdään elokuvassa Petran miehen Andersin roolissa. 

Yleismaailmallinen tarina

Martina Haag on tehnyt “Olin niin varmas meistä” elokuvasta paljon muuta kuin henkilökohtaisen kokemuksen. Tämä on yleismaailmallinen tarina, jonka uskon koskettavan monia ihmisiä”, sanoo Shanti Roney. 

“Olin niin varma meistä” kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä ja elokuvan ensi-iltaa odotetaan Elisa Viihde Viaplayihin vuonna 2023. 

Seuraava suuri elokuvaprojektimme tulee iskemään yleisöön sekä Ruotsissa, Pohjoismaissa ja kansainvälisesti – tarina koskettaa kaikkia niitä, joita on koskaan rakastettu tai jotka ovat rakastaneet. Olemme koonneet yhteen maailmanluokan tiimin kertomaan tämän välittömästi tunnistettavan tarinan epätavallisen kerrontarakenteen kautta. Viaplay erottuu edelleen investoimalla ainutlaatuisiin suoratoistokokemuksiin.” sanoo Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer, Viaplay Group. 

Olin niin varma meistä ohjaajana toimii Martina Haag (Day by Day, Wonderful and Loved by All, Nakuna), joka myös vastaa elokuvan käsikirjoituksesta yhdessä Peter Arrheniuksen (mm. Koneisto, Hiljaisuuden salaliitto, Matkalla taivaaseen) kanssa. Elokuvan on tuottanut Calle Jansson Bigsteriltä, Viaplayn vastaavina tuottajina toimivat Sara Askelöf ja Helena Larand.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.