Vertaisvuokraus — uusi tapa tilapäiseen auton vuokraan

Oma auto on kallis ostos, ja myös kallis ylläpitää. Huolto, tankkaus ja verot saattavat olla vuodessa tuhansia euroja. Auton pitäminen on monille myös hankalaa, tai jopa mahdotonta. Keskustassa sijaitsevassa taloyhtiössä asuvalle parkkipaikan järjestäminen voi olla haasteellista. Monissa yhtiöissä paikkoja on rajoitetusti, ja ne saattavat kaikki jo olla varattuna pysyvästi muille asukkaille. Lähistöltä ei välttämättä löydy myöskään maksuttomia parkkipaikkoja. Onneksi omaa autoa ei aina tarvita, sillä julkinen liikenne toimii Suomessa hyvin. Linja-autolla ja junalla taittuvat kätevästi pidemmät matkat, ja pyöräilykin on oiva väline esimerkiksi lyhyisiin työmatkoihin.

Mutta mitä kannattaa tehdä silloin, kun autolle olisi tilapäisesti tarvetta? Joskus saattaa nimittäin olla tarve käydä vaikkapa huonekaluliikkeessä kaupungin ulkopuolella, ja kantaa kotiin uusi matto. Ja jos kodin seiniin haluaa uuden maalipinnan, ei rautakauppoja helposti löydy kaupungin keskustasta. Parimetristä mattoa ja 50 kiloa painavaa maaliämpäriä ei ole mukava kuljettaa kotiin bussilla, varsinkin kun pysäkiltä saattaa vielä olla matkaa kotiovelle.

Apua autottomalle — lisätuloja auton omistajalle

Onneksi auton voi myös vuokrata, ja siihen löytyy nykyään myös perinteisistä autonvuokrausfirmoista poikkeava vaihtoehto GoMore. Viime vuoden lopulla Suomeen rantautunut tanskalaisyritys toimii autonomistajien ja autoa tilapäisesti tarvitsevien välikätenä. Jos pihamaalla on esimerkiksi kakkosauto, jota käytetään vain harvakseltaan, voi auton omistaja vuokrata sitä muille GoMoren kautta. Hinnat ovat auton vuokraajalle tavallisia autovuokraamoita edullisemmat.

Autonsa voi vuokrata turvallisesti, sillä GoMore takaa jokaiseen vuokraan vakuutuksen. Vuokraajalta vaaditaan kuvat ajokortista ja kasvoista, ja myös vahva tunnistautuminen varmistaa vuokraajan henkilöllisyyden. Autoa vuokratessa sen omistaja ja vuokraaja tarkistavat yhdessä auton kunnon, ja allekirjoittavat sopimuksen. Maksu suoritetaan turvallisesti verkossa. Vuokriin sisältyy myös tiepalvelu, mikäli matkan aikana tulee ongelmia.

Autoja on tarjolla monenlaisia, joten jos on tarvetta tyylikkäälle Mersulle tai Teslalle, tai tilavalle pakettiautolle, kaikkea on saatavilla. Samoin kuin tavallisessa autovuokraamossa ovat hinnan hienommille ja kalliimmille autoille tietysti korkeammat. GoMore suositteleekin autoaan vuokraaville sopivaa taksaa, jotta hinnoittelu olisi mahdollisimman reilu.

Kimppakyytejä tulevaisuudessa?

Suomessa GoMore on vielä uusi, sillä se aloitti täällä toimintansa vasta marraskuussa 2020. Tanskassa, yhtiön synnyinmaassa, on palveluun rekisteröitynyt jo 950 000 ihmistä. Se on iso luku 5,8 miljoonan asukkaan maassa. Kuitenkin muutamassa kuukaudessa on yhtiön suomalaiseenkin palveluun rekisteröitynyt jo huima joukko auton omistajia, joten alku näyttää lupaavalta.

Kotimaassaan GoMore tarjoaa myös kimppakyytien välityspalvelun, joka toivottavasti saadaan tulevaisuudessa myös Suomeen. Jos matkaat esimerkiksi Vaasasta Poriin, voit tienata hieman bensarahaa, ja saada pitkälle reissulle matkaseuraa, tarjoamalla kyytiä palvelun kautta. Matkakumppani säästää omista bensakuluistaan, tai jättää ostamatta bussilipun, ja näin säästöä kertyy molemmille. Molemmat säästävät lisäksi luontoa, kun pitkä matka huristellaan vain yhdellä saastuttavalla kulkuvälineellä kahden sijaan.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.