The Witcher – Noituri

”Pay a coin to the Witcher”, valkoinen susi, noituri… mistä oikeasti on kyse tässä tumman sävytteisessä sarjassa, jossa kuitenkin sekä huumorilla, romantiikalla ja taistelulla on oma osansa, aivan kuten noidilla, velhoilla ja niin monella muulla asialla, jotka ovat tuttuja jo monesta muustakin elokuvsta. Mitä uutta Noituri voi tuoda tähän genreen?

The Witcher – Noituri (engl. The Witcher) on yhdysvaltalainen fantasiatelevisiosarja, jonka on luonut Lauren Schmidt Hissrich. Se pohjautuu puolalaisen Andrzej Sapkowskin kirjoittamaan Noituri-fantasiakirjasarjaan. Sarjan ensimmäinen kausi julkaistiin 20. joulukuuta 2019 tilausvideopalvelu Netflixissä.Toisen kauden tuotannosta ilmoitettiin 13. marraskuuta 2019 ja kausi on tulossa 2021.

Geralt Rivialainen on sarjan päähahmo. Noituri, joka edustaa lajinsa viimeisempiä maailmassa, joka on yhdistelmä synkkää keskiaikaa taikoineen ja erilaisina taikamaailmoineen. Itse noituritkin ovat syntyneet taikuudesta, eikä heitä voi enää syntä lisää. Tämä koska paikka, missä kaikki noiturit synnytettiin, on jo tuhoutunut.

Päärooleissa

Henry Cavill … Geralt Rivialainen
Anya Cholatra … Yennefer Vengerbergiläinen
Freya Allan … prinsessa Ciri
Jodhi May … kuningatar Calanthe
Björn Hlynur Haraldsson … kuningas Eist Tuirseach
Adam Levy … Mousesack
MyAnna Buring … Tissaia de Vries
Mimi Ndiweni … Fringilla Vigo
Therica Wilson-Read … Sabrina Glevissig
Emma Appleton … prinsessa Renfri

Netflix ilmoitti tammikuussa 2020, että televisiosarja oli ylittänyt 76 miljoonaa katsojaa julkaisun ensimmäisen kuukauden aikana. Se oli myös Netflixin toiseksi katsotuin televisiosarja vuonna 2019.

Yennefer hahmo:

Arvostelu

The Witcher sarjassa on paljon hyvää ja vähän huonoakin. Toisaalta se on vanhojen toisissa elokuvissa jo nähtyjen kohtausten uudelleen kuvaamista, mutta onneksi sarjan näyttelijät osaavat työnsä, ja sarja on tuotettu hyvin. Sarja on siis hyvinkin viihteellinen ja katsottavissa, mikäli tästä genrestä tykkää.

Annamme Witcherin ensimmäiselle kaudelle 8/10

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.