Suomalaiset ovat kuunnelleet äänikirjoja BookBeatissa jo yli 5 miljoonaa tuntia

Maria Veitolan ”Veitolaa” kuunneltiin todella paljon heti ilmestymisen jälkeen.

Äänikirjojen kuuntelu- ja asiakasmäärät jatkoivat myös huhtikuussa kasvuaan ja äänikirjasovellus BookBeat löytyy yhä useamman suomalaisen kännykästä. BookBeat täyttää Suomessa nyt kaksi vuotta: 2.5.2016 lanseeratusta sovelluksesta tuli nopeasti suosittu ja kasvu jatkuu vahvana. Suomalaiset ovat kuunnelleet BookBeatissa jo yli viisi miljoonaa tuntia äänikirjoja.

Huhtikuun kuunnelluimmissa äänikirjoissa korostui ajankohtaisuus: listaykkösen paikan valloitti televisiosuosion siivittämänä Keisari Aarnio (HS Kirjat). Aivan kuun lopulla nähtiin huima nousu, kun Maria Veitolan itsensä lukema Veitola (Johnny Kniga) nousi toplistalla sijalle 13. vain reilun viikon myyntiajalla.

Thomas Eriksonin työelämäopas Idiootit ympärilläni. Kuinka ymmärtää muita ja itseään nousi nyt tilaston 2. sijalle. Tietokirjojen ja henkilökuvien kuuntelemisesta äänikirjoina on tullut monelle jo vakiintunut tapa. “Työelämän rooleihin perehtyminen on monille – luonnollisesti – työmatkakuunneltavaa. Äänikirjan kuuntelu autossa, bussissa tai metrossa on uusi tottumus, joka leviää nyt nopeasti. Myös hyötyliikunta, eli vähän pidempienkin pyörämatkojen taittaminen töihin ja takaisin samalla äänikirjaa kuunnellen on uusi, mutta jo aika monen löytämä keino tehdä arkisesta työmatkasta mukavampi”, toteaa BookBeatin Suomen liiketoiminnan kehityksestä vastaava Sari Forsström.

(Suluissa listasija maaliskuussa 2018.)

Sesongin vaihtuminen ja uutuuskirjojen nousu näkyy selvimmin nopeasti top 50:een nousseiden kirjojen listalla: Maria Veitolan Veitolaa kuunneltiin todella paljon heti ilmestymisen jälkeen. Alf Rehnin Johtajuuden ristiriidat kiinnosti, ja romaaneista nopeasti nousivat Sophie Kinsellan Yllätä minut sekä Karoliina Sallinen-Penttisen #vauvavuosi. Jonas Bonnierin kirjoittama tositapahtumiin eli vuonna 2009 tapahtuneeseen 40 miljoonan kruunun ryöstöön perustuva trilleri Helikopteriryöstö oli myös kuulijoiden suosikki.

“Suomalaisessa äänikirjakuuntelussa yhdistyy nyt huvi ja hyöty. Siksi työelämää, psykologiaa, elämäntaitoja tai johtamista käsittelevät kirjat ovat jatkuvasti suosittuja. Mutta toisaalta halutaan yhtä lailla rentoutua ja laittaa “aivot narikkaan” eli kuunnellaan paljon jännitystä ja viihdettä. Jokaisella lajityypilla on sijansa,” tarkentaa Forsström.

*Viisi teosta, jotka nousivat nopeimmin kuunnelluimpien kirjojen top 50 -listalla.

Tilasto perustuu BookBeatin äänikirjakulutukseen huhtikuussa 2018.

Lisätiedot ja yhteydenotot: Sari Forsström, Business Development Manager BookBeat Suomi, sari.forsstrom@bookbeat.com, +358 50 338 7293

BookBeat on e- ja äänikirjasovellus, jossa käyttäjä saa lukea ja kuunnella kirjoja rajattomasti älypuhelimellaan tai tabletillaan. Palvelu lanseerattiin Suomessa laajasti kesän 2016 aikana ja kuluneena vuonna äänikirjojen kuuntelu on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan. BookBeatin omistaa ruotsalainen Bonnier, joka on yksi Euroopan suurimmista kustantamoryhmistä.