Spotifyn uudistuva ilmaisversio tarjoaa aikaisempaa personoidumman musiikkielämyksen

Musiikki yhdistää ihmisiä asuinmaasta, iästä, kielestä, tulotasosta tai poliittisesta suuntauksesta riippumatta. Spotifyn mielestä musiikki kuuluu kaikille, ja tänään julkaistu uusi, paranneltu ja personoitu Spotifyn ilmaisversio mahdollistaa entistä helpomman tavan löytää uutta musiikkia ja kuunnella rakastamaansa musiikkia ilman kuukausimaksua.

Uusi mainospohjainen Spotify vastaa aikaisempaa paremmin käyttäjien toiveisiin, ja se on saatavilla iOS- ja Android-käyttäjille maailmanlaajuisesti tulevien viikkojen aikana. Uudistunut versio tarjoaa uusia toimintoja, jotka tekevät musiikinkuuntelukokemuksesta vielä paremmin käyttäjää palvelevan. Myös ilmaistilin mobiiliversio on kokenut muodonmuutoksen.

“Asiakkaamme painottavat aina, että uuden musiikin löytäminen ja mieluisan musiikin kuuntelu ohjautuvat vahvasti oman henkilökohtaisen musiikkimaun mukaan. Olemme uudistaneet ilmaisversiota tästä näkökulmasta”, kertoo Babar Zafar, Spotifyn VP of Product Development. ”Uudistus aloittaa Spotifyn evoluution, ja aiomme jatkossakin tehdä parannuksia, jotka heijastelevat asiakkaidemme toiveita. Emme tarjoa vain kustomoitua, ilmaista musiikkielämystä, vaan aikaisempaa enemmän kontrollia oman musiikinkuuntelun ohjaamiseen. Nyt Spotify-käyttäjät voivat löytää ja kuunnella lempimusiikkiaan helposti ja missä tahansa.”

On-demand-soittolistat

Spotify antaa käyttäjille enemmän vaikutusvaltaa musiikinkuunteluun, jotta he voivat sekä löytää uutta musiikkia että kuunnella vanhoja suosikkejaan aikaisempaa helpommin. Viisitoista uutta on-demand-soittolistaa tarjoavat mahdollisuuden valita ja soittaa mitä tahansa kappaletta kuratoidulta listalta ilman, että kappaleita täytyy hyppiä yli, tai että joutuu odottamaan shuffle-toiminnon tuovan lempikappaleen kuunteluvuoroon.  Nämä on-demand-soittolistat ovat henkilökohtaisia ja perustuvat käyttäjän musiikkimakuun. Niiden joukossa voi olla myös teemakohtaisia Spotifyn kuratoimia listoja, kuten esimerkiksi   RapCaviar,  Viva Latino, Ultimate Indie ja Alternative R&B sekä personoituja soittolistoja, kuten suositut Discover Weekly, Release Radar ja Daily Mix.

Enemmän henkilökohtaisia valintoja

Uudella ilmaisversiolla pääsee nyt helposti käsiksi lempikappaleisiin ja uuteen musiikkiin.  Kun käyttäjä kirjautuu tililleen, Spotify kysyy lempiartisteista ja suosittelee kuratoituja soittolistoja, jotka sopivat käyttäjän musiikkimakuun, sekä personoituja soittolistoja, kuten Daily Mix. Soittolistat löytyvät Koti-valikosta, joka päivittyy kuunteluhistorian mukaisesti.

Personoitu musiikinkuuntelu

Käyttäjä voi kertoa musiikkimaustaan painamalla symboleita LIKE tai HIDE   . Painamalla sydän-symbolia voi tallentaa kappaleita Favorites-soittolistaan, ja klikkaamalla kieltomerkkiä voi puolestaan piilottaa kappaleita, joita ei halua kuulla. Musiikkisuositukset paranevat sitä mukaa, kun käyttäjä merkitsee pitämänsä musiikin näillä symboleilla.

Luo oma soittolistasi

Soittolistat ovat tärkeitä tunnelmanluojia, oli kyse sitten aamutreeneistä tai viikonlopun juhlista. Uudessa versiossa on aikaisempaa helpompi luoda ja muokata soittolistoja. Käyttäjän tarvitsee vain nimetä soittolista, etsiä ja esikuunnella kappaleita ja lisätä ne soittolistaan. Myös kappaleen tallentaminen soittolistaan auttaa Spotifyta tarjoamaan jatkossa kappaleita, joista se uskoo käyttäjän pitävän.

Data Saver mahdollistaa kuuntelun niin, että mobiilidataa kuluu vähemmän

Musiikin pitäisi olla saatavilla kaikkialla. Moni Spotifyn ilmaisversion käyttäjä ei pääse kuitenkaan nauttimaan musiikista, koska musiikin suoratoisto käyttää niin paljon mobiilidataa. Spotify kehitti Data Saver -ominaisuuden ratkaisuksi tähän ongelmaan: napauttamalla päälle laitettava ominaisuus optimoi kuunteluelämyksen niin, että kuuntelu kuluttaa vähemmän mobiilidataa.

Uudistunut Spotifyn ilmaisversio on saatavilla iOS- ja Android-käyttäjille maailmanlaajuisesti tulevien viikkojen aikana.

Hyviä musiikinkuunteluhetkiä!

Lisätietoja ja kuvia: https://newsroom.spotify.com/