Roger Daltreyn omaelämäkerta on kaunistelematon kuvaus The Whon värikkäistä vaiheista

The Whon energisenä laulajana jo yli viisi vuosikymmentä tunnettu Roger Daltrey kertoo oman tarinansa uutuuskirjassaan, joka ilmestyi Iso-Britanniassa viime viikolla ja nyt suomeksi. My Generation – Rocklegendan omaelämäkerta on samalla kertomus yhdestä maailman suurimmista bändeistä ja rockin merkittävimmästä aikakaudesta. Daltrey on ääni sukupolvelle, joka aloitti kapinan ja keksi nuoruuden. 

Roger Daltrey syntyi keskelle sotaa maaliskuussa 1944 ja taisteli – kirjaimellisesti – tiensä läpi koulun ja köyhyyden. Daltrey perusti The Whon vuonna 1964 yhdessä Pete Townshendin, John Entwistlen ja Keith Moonin kanssa. Bändi tuli kuuluisaksi kitaroiden murskaamisesta, nyrkkitappeluista ja tuhotuista hotellihuoneista.

My Generation -kirjassa Daltrey kertoo elämästään ja taipaleestaan The Whon johtohahmona humoristisella ja mukaansa tempaavalla tavallaan. Daltrey luonnehtii rehellisesti ihmissuhteita, jotka ovat muovanneet hänen uskomatonta elämäänsä ja uraansa. Erityisen valaisevia ovat hänen katkeransuloiset muistonsa ystävyydestä Keith Moonin kanssa ja kuvaukset vuoristoratamaisesta suhteesta Pete Townshendiin, jonka tuloksena syntyi niin monia unohtumattomia hittejä, kuten My Generation, Substitute ja Pinball Wizard sekä hienot albumit Who’s Next, Tommy ja Quadrophenia.

Roger Daltrey (s. 1944) on englantilainen rockmuusikko ja näyttelijä, joka on tullut tunnetuksi  The Who -yhtyeen keulahahmona.  Hänet on nimetty Rock And Roll Hall of  Fameen, ja hän on ollut Golden Globe  -palkintoehdokas. Vuonna 2001 hän sai  Grammy-palkinnon elämäntyöstään, ja  vuonna 2003 Time-lehti nimesi hänet  Eurooppalaiseksi Sankariksi. Daltrey asuu  Englannissa vaimonsa ja lastensa kanssa.

Roger Daltrey: My Generation – Rocklegendan omaelämäkerta
Alkuteos Thanks A Lot Mr. Kibblewhite: My Story | Suomentanut Pasi Rakas Jääskeläinen
416 sivua | Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana
Ilmestymispäivä 25.10.2018