Parhaat hyvinvointisovellukset

Syksyllä on aika harkita elämäntapoja uudelleen ja moni lisää elämäänsä terveyttä ja hyvinvointia. Liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon huomion kiinnittäminen ei riitä, vaan myös mielen hyvinvointiin on hyvä kiinnittää huomiota. Moni nukkuu paremmin syksyllä, kun yöt ovat viilentyneet eikä auringon valo valvota. Päivittäin voi meditoida tai juurruttaa muita hyviä tapoja arkeen. Usein muutokset tuntuvat vaikeilta toteuttaa. Elämäntaparemonttiin saa apua monista hyvistä applikaatioista, jotka keskittyvät hyvinvoinnin seurantaan. Elämäntapoja seuraamalla omasta hyvinvoinnista saa helposti kokonaiskuvan, ja muutosta kaipaavat osiot on helppo tunnistaa.

Headspace

Suosittu meditaatiosovellus Headspace helpottaa meditointia. Sovelluksen avulla voi meditoida milloin vaan haluamansa lyhyen, päivittäisen hetken verran. Käyttäjä voi asettaa itselleen tavoitteita, kuten esimerkiksi parempi unenlaatu, keskittymiskyky tai stressinhallinta. Ohjattujen meditaatioharjoitusten lisäksi sovelluksesta löytyy tukea eri tarkoituksiin musiikin ja videoiden muodossa. Nukahtamista ja keskittymistä voi parantaa rauhoittavan musiikin avulla. Liikuntaan saa lisää intoa ja vaihtelua liikuntavideoiden avulla. sovellus on ilmainen. Osa toiminnoista on tarjolla vain maksullisen premium-tilauksen ostaneille.

Daylio

Dayliota voi käyttää mielenterveyspäiväkirjana, jonka avulla mielialan ja päivittäisten aktiviteettien seuranta on helppoa. Itselleen voi asettaa tapoja, joita haluaa ottaa mukaan arkeen. Sovellusta voi käyttää myös perinteisen päiväkirjan tapaan, jolloin jokaisesta päivästä voi kirjoittaa sovellukseen mitä haluaa muistaa. Sovelluksessa voidaan valita päivän mielialaa parhaiten kuvaava symboli ja kirjata päivän aikana tehdyt aktiviteetit. Ajan kuluessa sovellus auttaa ymmärtämään miten tietyt aktiviteetit vaikuttavat olotilaan. Daylion avulla käyttäjä voi tutustua itseensä paremmin sekä opetella uusia hyviä tapoja. Sovellus on ilmainen ja sitä voi käyttää myös suomeksi. Sovellus löytyy iOS:lle ja Androidille.

Forest

Älypuhelin toimii monelle häiriötekijänä, joka haittaa keskittymistä. Forest-sovellus tarjoaa ratkaisun tähän ongelmaan. Sovelluksessa käyttäjä istuttaa virtuaalisen puunverson. Puu kasvaa 25 minuutin ajan, jos puhelimeen ei kosketa tänä aikana. Mikäli puhelinta näprää, puu kuolee. Kun sovellusta käyttää, puita voi istuttaa lisää ja lopulta sovelluksessa olevista puista muodostuu metsä. Sovelluksen yhteistyökumppani on Trees for the future -organisaatio, ja yhteistyön takia jo satojatuhansia oikeita puita on istutettu kasvamaan luontoon. Androidin käyttäjät saavat sovelluksen ilmaiseksi, mutta iOS-puhelimella käytettäessä sovellus maksaa 2,29 €. Applella on tarjolla vastaava ilmaissovellus, jonka nimi on Plantie. Sovellusten perusajatus on sellainen, että käyttäjä saa puita kasvattamalla virtuaalisia kolikoita, joilla voi ostaa oikeita puita, joita organisaation yhteistyökumppanit istuttavat.

Fabulous

Fabulous on kehitetty uusien, terveellisten rutiinien luomiseen käyttäjälle. Hyvinvointisovelluksen tavoitteet voi personoida itselleen sopiviksi mutta päämääränä on terveellisempi elämä. Sovellus tarjoaa aluksi 30 päivän suunnitelmaa, jotta käyttäjä pääsisi aloittamaan ohjatun matkan kohti kokonaisvaltaisesti terveellisempää elämää. Tavoitteisiin pyritään pienillä muutoksilla kuten juomalla enemmän vettä. Arkeen lisätään helposti toteutettavissa olevia aamurutiineja. Sovellus on kehitetty yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Käyttäjälle on luotu mahdollisimman helppo tapa tehdä muutoksia, jotta sitoutuminen elämänmuutokseen onnistuisi. Sovellus on ilmainen mutta premium-versio on maksullinen. Premium version voi ostaa 43 euron vuosimaksulla.

Yogaia

Suomalainen liikuntasovellus tuo käyttäjälleen mahdollisuuden joogata, meditoida ja harrastaa pilatesta. Tarjolla on myös cardio- ja kehonpainoharjoituksia, joista saa myös haastavampia versioita. Sovelluksen kautta pääsee seuraamaan myös live-tunteja, jolloin käyttäjä voi osallistua ohjattuihin harjoituksiin reaaliajassa. Liikunnan lisääminen arkeen auttaa parantamaan kuntoa.  Live-osuudet tallennetaan, ja käyttäjä voi halutessaan katsoa niitä myös myöhemmin. Ohjauskielinä on suomi ja englanti. Ohjattujen tuntien valikoima on laaja, ja tunteja järjestetään noin sata viikossa. Jokaiselle löytyy varmasti sopivia harjoituksia, joita on helppo tehdä kotona. Sovellusta voi kokeilla 14 päivän kokeilujakson ajan ilmaiseksi. Sovelluksen kuukausimaksu on 10 euroa.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.