Naiset suomiräpin uudistajina

Suomiräpissä on viime vuosina ollut uudenlaista kuplintaa, ja genressä on nähty paljon mielenkiintoisia räppääviä naisia. Lahden pääkirjaston musiikin genrevinkkaus lähtee tänä vuonna rohkeasti liikkeelle, ja ensimmäiseksi aiheeksi nostetaan ”suomiräpin naiset”. Vinkkauksessa kuullaan kappaleita pitkän linjan tekijöiltä sekä tuoreemmilta artisteilta.  

Naiset uudistavat suomiräpin genreä, mikä näkyy musiikillisina kokeiluina ja täysin uusina aiheina. Räppäreiden teksteissä käsitellään arkisten asioiden lisäksi yhteiskunnallisia aiheita ja tabuja. 

Mukana vinkkauksessa on Hyvä verse – Suomiräpin naiset -kirjan kirjoittanut Heini Strand. Kirja ilmestyi Inton kustantamana vuonna 2019. Strand haastatteli teosta varten 27 naispuolista räppäriä. Kirjassa räppärit kertovat muun muassa musiikillisista esikuvistaan, suomiräp-kentästä sekä tarinoista tekstien takaa. 

Musiikin genrevinkkauksissa keskitytään aina tiettyyn musiikin genreen tai aiheeseen. Tavoitteena on tutustuttaa vinkkaukseen osallistuja aiheena olevaan genreen musiikkiesimerkein, kertomalla genren historiasta, synnystä ja kehityksestä, sekä avaamalla syitä miksi juuri nämä kappaleet on valittu kyseiseen vinkkaukseen. 

Vinkkaus järjestetään Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa tiistaina 3.3. klo 17 alkaen. Tapahtuma on maksuton.