Lion – The Weird and Magical Abracadabra Circus Show on taidokas ja viihdyttävä fyysinen komedia jännityksestä ja pelosta

Sanna Silvennoisen ohjaama ja Marc Gassot’n tähdittämä Lion – The Weird and Magical Abracadabra Circus Show flirttailee sirkuksen ja kauhuteatterin kanssa. Circo Aereon, Tampereen Työväen Teatterin sekä Turun Kaupunginteatterin kanssa yhteistyössä toteutettava esitys saa kantaesityksensä Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä 10. tammikuuta.

Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show on hauska, taidokas ja hiukan häiriintynyt esitys jännityksestä ja pelosta. Näyttelijä-miimikko Marc Gassot’n tähdittämä esitys kunnioittaa perinteistä sirkusta maustaen sitä Gassot’n virtuoosimaisella mimiikalla ja kauhuelokuvista tutulla splätterillä.

Klovneriaa, hämmästyttävää taikuutta ja miimistä eläintenkesytystä sisältävän teoksen katsojina viihtyvät niin nuoret kuin aikuiset.

Esityksen on ohjannut suomalaisen nykysirkuksen pioneeri Sanna Silvennoinen. ”Lion mahdollistaa puhdistavan naurun pelon hetkellä ja luo tilaa vahingonilon ja jännityksen tunteiden käsittelylle. Esitys voidaan nähdä myös elämän hetkellisyyden ja dramaattisuuden vertauskuvana”, Silvennoinen kuvailee.

Elokuvallisesta musiikista vastaa Karl Sinkkosen yhden miehen sirkusorkesteri. Juho Rahijärven maalauksellinen valosuunnittelu yhdessä Kati Mantereen lavastuksen ja puvustuksen kanssa luovat tilaan taianomaista menneen maailman tunnelmaa. Kansallisteatterin esityskauden jälkeen teos nähdään myös Tampereen Työväen Teatterissa ja Turun Kaupunginteatterissa.

KANTAESITYS PIENELLÄ NÄYTTÄMÖLLÄ 10.1.2019

Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.

NÄYTTELIJÄ Marc Gassot

OHJAUS Sanna Silvennoinen
MUSIIKKI Karl Sinkkonen
LAVASTUS Kati Mantere ja Juho Rahijärvi
PUKUSUUNNITTELU Kati Mantere
VALOSUUNNITTELU Juho Rahijärvi

TUOTANTO Circo Aereo, Suomen Kansallisteatteri, Tampereen Työväen Teatteri, Turun Kaupunginteatteri