LG esittelee maailman ensimmäisen rullattavan television

LG on esitellyt CES 2019 -messuilla seuraavan sukupolven television. Maailman ensimmäisen rullattavan LG SIGNATURE OLED TV R (malli 65R9) -television mahdollistaa yhtiön OLED-teknologia.

LG muutti perinteisen television konseptin LG SIGNATURE OLED TV W -television myötä ja keskitti huomionsa kuvaruutuun. OLED TV W, jota kutsutaan myös nimellä Wallpaper TV, esitteli television, jossa yhdistyivät loistava suorituskyky ja tyylikäs muotoilu. LG vie nyt segmentin täysin uudelle tasolle televisiollaan, jonka kuvaruudun voi rullata pois näkyvistä. Käyttäjän ei siten tarvitse huomioida näytön viemää tilaa kodin sisutuksessa. LG:n SIGNATURE OLED TV R -televisiossa on kolme erilaista näyttöasetusta: Full View, Line View ja Zero View. Televisiota voi nyt käyttää tavoilla, jotka olivat mahdottomia ennen OLED-tekniikkaa.

Full View tarjoaa katseluelämyksen suurelta näytöltä, jonka kuvanlaadusta, syvyydestä ja todellisuudentunnusta on tullut synonyymi kaikille LG:n televisiomalleille. LG:n toisen sukupolven α9-prosessori (Alpha 9) ja uusi syväoppimiseen perustuva algoritmi asettavat uuden OLED TV R -television omaan luokkaansa. Käyttäjät voivat hallita omalla äänellään Amazon Alexaa, joka on uusi lisäys LG:n tekoälykäyttöisiin televisiomalleihin vuonna 2019. Toinen uutuus on Apple AirPlay 2 – ja HomeKit-tuki. Käyttäjät voivat siirtää helposti iTunesin ja muiden sovelluksien videoita, musiikkia ja valokuvia AirPlay 2 -laitteen avulla Apple-laitteistaan LG SIGNATURE OLED TV R -televisioon. Apple HomeKitin avulla käyttäjät voivat puolestaan hallita LG-televisiotaan Home-sovelluksen kautta tai Sirin avulla.

Line View mahdollistaa LG SIGNATURE OLED TV R -television osittaisen rullaamisen, jolloin sitä voidaan käyttää toimintoihin, jotka eivät vaadi käyttöönsä koko kuvaruutua. Line View -näkymässä käyttäjät voivat valita Clock-, Frame-, Mood-, Music- ja Home Dashboard -tilojen välillä. Clock-tila näyttää kellonajan ja sään, ja Frame-tilassa voi nauttia valokuvista, jotka voi jakaa televisioon suoraan älypuhelimesta. Mood-tila puolestaan luo huoneeseen tunnelmaa.

Zero View -näyttöasetuksessa koko 65-tuumainen LG SIGNATURE OLED TV R on rullattu pois näkyvistä jalustan sisälle, mutta käyttäjät voivat silti nauttia musiikista ja muusta äänisisällöstä, joka kantautuu huoneeseen 4.2-kanavaisen 100W Dolby Atmos -äänijärjestelmän kautta. Televisio ja jalusta on päällystetty Kvadrat of Denmarkin suunnittelemalla ylellisellä harjatulla alumiinikuorella.