Kaupunkiseikkailu City Survivors saapuu ensimmäistä kertaa tunturimaisemiin Rukalle

Ruka vastaa kesämatkailun kasvavaan kysyntään tuomalla City Survivors -seikkailukilpailun ensimmäistä kertaa Rukalle 9.6.2018. Noin 2–4 tuntia kestävä kisa kuljettaa osallistujia ympäri Rukan tunturiluontoa sekä Rukan kylää ja haastaa suorittamaan tehtäviä, jotka vaativat päättelykykyä, tietoa, taitoa tai fyysistä suorituskykyä. Kilpailu käydään pareittain ja rastilta toiselle liikutaan juosten tai kävellen. Rukan City Survivors -kisaan odotetaan noin 90 tiimiä.

City Survivors on Amazing Race -henkinen seikkailukilpailu, johon voi osallistua kuka vain. Aikaisemmin kisa on käyty kaupunkiympäristössä, Helsingissä kaksi kertaa sekä Turussa kerran. Lauantaina 9.6. kilpailijat ovat uusien ja erilaisten haasteiden edessä Rukan tunturiympäristössä.

– Kilpailun henkeen kuuluu, että rastien sijainteja tai niissä suoritettavia tehtäviä ei kerrota etukäteen, mutta sen voin paljastaa, että uudenlaisia elämyksiä on luvassa. Nimensä mukaisesti tapahtuma on aikaisemmin järjestetty kaupungeissa, joten onkin hienoa saada City Survivors kesäiseen tunturiympäristöön, joka tarjoaa aivan erilaiset mahdollisuudet luoda melko päätähuimaaviakin rasteja, kertoo Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n tapahtumatuottaja Jussi Saarinen.

Kilpailu alkaa Rukan kylän lähtöpisteestä klo 12:30, ja kilpailijat lähetetään matkaan 10 minuutin välein. Myös kisan päätöspiste on Rukan kylässä. Tämän vuoden City Survivors -kilpailujen teemoina on ”Kaikki on mahdollista”. Kilpailijoiden kannattaa siis pitää mielessä, että kaikki vihjeet eivät välttämättä ole aina sitä, miltä ne näyttävät ja ratkaisun avain on usein luovuus. Kisassa on myös sallittua kysyä neuvoa myös ohikulkijoilta, kilauttaa kaverille tai etsiä tietoa netistä.

– Kisassa voi tulla vastaan vihjeitä, joissa ei ensisilmäyksellä tunnu olevan mitään järkeä, mutta pienellä pohtimisella ja nokkeluudella arvoitukset ovat kuitenkin ratkaistavissa. Aikaisemmista kisoista on saatu paljon palautetta siitä, miten palkitsevaa oikean ratkaisun tajuaminen on ollut, joten näitä ahaa-elämyksiä on varmasti luvassa runsaasti myös Rukalla, Saarinen kertoo.