”Kapteeni” – uusin Viaplay dokumentti on ennennäkemätön sukellus Sasha Barkovin elämään

Viaplayn uudessa ”Kapteeni” -dokumentissa NHL-seura Florida Panthersin kapteeni Aleksander ”Sasha” Barkov avautuu elämästään Floridassa sekä matkastaan lähes kielitaidottomasta nuorukaisesta yhdeksi NHL:n parhaimmista ja monipuolisimmista pelaajista. Dokumentti pureutuu Barkovin arkeen ja ajatuksiin urastaan lähempää kuin koskaan aikaisemmin. ”Kapteeni” on katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayssa.  

Sasha Barkov on tällä hetkellä yksi NHL:n kirkkaimmista tähdistä, jota seurataan medioissa päivittäin ympäri maailman. Harvemmilla on kuitenkaan tarkkaa käsitystä siitä, minkälainen mies Barkov oikeastaan on. Kapteeni -dokumentissa selviää mitä asuminen Floridassa tarkoittaa, minkälainen on organisaatio jossa hän pelaa ja kuinka joukkue ja organisaatio näkevät kapteeninsa. Ainutlaatuisisssa haastatteluissa Barkov valottaa arkensa lisäksi myös kivenkovia tavoitteitansa jääkiekon saralla ja mitä huipulle pääseminen urheilijalta vaatii sekä siviilissä että kaukalossa.

”En ole ikinä periaatteessa edes pitänyt sitä tavoitteena että pääsisin joskus NHL:ssä pelaamaan. Halusin vain pelata jääkiekkoa. Siellä missä olinkaan, oli sitten pihajää kavereiden kanssa tai liigapeli Hakametsässä, niin mä olen vain aina halunnut pelata jääkiekkoa”, Barkov kertoo rakkaudestaan lajiin.

”Olen elämäni aikana pelannut kolmessa joukkueessa; Suomen maajoukkue, Tappara ja tämä. Ei ole tarvetta, ainakaan tällä, hetkellä pelata missään muualla. Nämä ovat olleet minulle tärkeitä joukkueita ja organisaatioita. Florida varasi minut, antoi minulle kaikki mahdollisuudet menestyä täällä. Olen yrittänyt saada jotakin aikaiseksi, yrittänyt kehittyä pelaajana ja ihmisenä täällä. Nyt kun koko organisaatio tekee asioita oikein, niin ei ole tällä hetkellä parempaa paikkaa kun olla täällä” Barkov sanoo.

Dokumentissa kuullaan lisäksi mm. Florida Panthersin pelit selostavan Steve Goldsteinin avoin analyysi Barkovista ja tämän sitoutuneisuudestaan sekä työtelijäisyydestään joukkueessa. Mielipiteensä joukkueen kapteenista kertoo myös legendan asemassa oleva seurakaveri Joe Thornton. Kaikista haastatteluista huokuu syvä kunnioitus ja arvostus Florida Panthersin hyväntuulista ja äärimmäisen taitavaa kapteenia kohtaan.

”Kapteeni” on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.