Kaikki synnit saa jatkoa ‒ laatusarja on myyty yli 30 maahan

Kansainvälistä ja kotimaista menestystä saavuttaneen rikosdraaman toinen kausi tulee katsottavaksi Elisa Viihteen Aitioon syksyllä 2020.

Mika Ronkaisen ja Merja Aakon käsikirjoittaman Kaikki synnit -rikossarjan toisen tuotantokauden kuvaukset alkavat tammikuussa 2020. Sarjan toisella kaudella palataan ajassa taaksepäin, vuoteen 1999. Lähestyvä vuosituhannen vaihde herättää huolta sekä maallistuneessa maailmassa että lestadiolaisessa Varjakassa, jossa aviopari löytyy kuolleena kotinsa keittiöstä. Tapausta alkaa tutkia Varjakan vanhempi konstaapeli Jussi Ritola (Matti Ristinen), jota uuden ajan uhkakuvat eivät pelota. Rikostutkinta ajaa kuitenkin Ritolan vakaan elämän sekasortoon.

Kehuttu Kaikki synnit sai ensi-iltansa Elisa Viihteen Aitiossa huhtikuussa 2019. Mika Ronkaisen ohjaama ja MRP Matila Röhr Productionsin Ilkka Matilan tuottama sarja on herättänyt kiinnostusta niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Göteborgin elokuvajuhlilla Kaikki synnit palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta, ja Zürichin festivaalilla sarja kilpaili parhaan tv-draaman palkinnosta yhdessä viiden muun ympäri maailmaa valitun laatusarjan kanssa. Lisäksi Kaikki synnit on ainoana suomalaisena sarjana mukana Lyypekin perinteisillä filmijuhlilla Saksassa 29.10.‒3.11.2019. Lyypekkiin on valittu kiinnostavimmat kuluneena vuonna julkaistut pohjoismaiset sarjat.

Esitysoikeudet myyty yli 30 maahan

Tähän mennessä Kaikki synnit -sarjan ensimmäisen kauden esitysoikeudet on myyty jo yli kolmeenkymmeneen maahan. Pohjois-Suomen kauniista maisemista ja psykologisesti kiinnostavasta draamasta tullaan nauttimaan ainakin Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Belgiassa sekä Koreassa ja Uudessa-Seelannissa.

Suomessa sarjan ensimmäinen kausi keräsi ylistäviä arvioita kriitikoilta ja oli myös katsojamäärillä mitaten hyvin suosittu.

‒ Kaikki synnit -sarjan kaupallinen ja taiteellinen menestys osoittaa, että pitkäaikainen työmme suomalaisen tv-draaman ja pitkien elokuvien viemiseksi kansainvälisille markkinoille kantaa hedelmää. Omaperäiset tarinat ja tuotannollinen laatu ovat vastaisuudessakin avain menestykseen. Elokuvallinen tarinankerronta on käsityötä, jonka osaaminen edellyttää taitavaa henkilöstöä, ennakkoluulottomia rahoittajia ja säännöllisesti uusia tuotantoja. Tämän vuoksi olen iloinen, että pääsemme jatkamaan Kaikki synnit -sarjaa uudella, edellistä vielä kunnianhimoisemmalla tuotantokaudella, Ilkka Matila kommentoi.

‒ On hienoa, että pidetty ja palkittu Kaikki synnit kiinnostaa paitsi Suomessa, myös kansainvälisesti. Se osoittaa, että taitava tarinankerronta on universaalia ja puhuttelee yli kieli- tai kansallisuusrajojen, Elisa Viihteen sisältöjohtaja Ani Korpela toteaa.

Sarjan ensimmäisestä tuotantokaudesta sanottua:

”Uusi poliisidraama Kaikki synnit nostaa suomalaissarjojen tasoa taas muutamalla pykälällä.” / HS 6.4.2019

”Kuvitteelliseen pohjoissuomalaiseen Varjakan kuntaan sijoittuva rikosdraama Kaikki synnit onnistuu kirkkaasti. Se vakuuttaa, koskettaa ja koukuttaa.” / Aamulehti 5.4.2019

”Kaikki synnit on koukuttavin suomalaisdraama aikoihin.” / Me Naiset 4.4.2019

”Merja Aakon ja Mika Ronkaisen käsikirjoittama ja Ronkaisen ohjaama kuusiosainen Kaikki synnit on jo ehditty julistaa kevään tv-tapaukseksi. Ei suitsutus turhaa ole, sillä nyt tarjolla on jotain kiinnostavaa, erityistä ja hyvin tehtyä.” /Kotimaa 24 13.4.2019

”The result is a crime thriller which works on several levels.” / Variety 9.1.2019

Kaikki synnit -sarjan kansainvälisen levityksen hoitaa Sky Vision. Sarja on toteutettu yhteistyössä Business Finlandin, Oulun kaupungin, Film Estonian ja Suomen Elokuvasäätiön kanssa.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 16 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa NyrkkiMaanantai, Kaikki synnit, Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevista sarjoista on julkistettu trilleri Huone 301, draamakomedia Kevyttä yläpilveä sekä komediat Kalifornian kommando ja Ei haukku haavaa tee.