Jussi-palkittu AJ Annila ohjaa Elisa Viihteen uuden alkuperäissarjan ‒ vakoojatrilleri Nyrkki sijoittuu kylmän sodan aikaan

Elisa Viihteen uusi alkuperäissarja on 1950-luvulle sijoittuva vakoojatrilleri Nyrkki, jonka ohjaa elokuvaohjaaja AJ Annila. Kymmenosaisen sarjan ovat käsikirjoittaneet Katri ja Kirsti Manninen. Sarjan kuvaukset alkavat syksyllä 2018, ja se on katsottavissa Elisa Viihteessä syksyllä 2019. Sarjan tuottavat Zodiak Finlandin Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen. Kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen APC ‒ About Premium Content.

AJ Annilan ohjaustöihin kuuluvat Ikitie, Jadesoturi ja Sauna. Ikitie-elokuvasta hän sai parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon. Katri ja Kirsti Mannisella on laaja tuotanto pitkien elokuvien ja televisiosarjojen käsikirjoituksia sekä muun muassa historiallisia romaaneja ja näytelmiä.

Vuoden 1955 Helsinki on kylmän sodan polttopiste, jossa KGB:n, CIA:n ja muiden tiedustelupalveluiden agentit ottavat mittaa toisistaan. Nyrkki on kansainvälinen vakoojatrilleri salaisesta iskuryhmästä, jonka tehtävänä on puolustaa Suomen itsenäisyyttä keinoja kaihtamatta. Lähestyvien presidentinvaalien alla panokset ovat korkeammat kuin koskaan.

‒ Todellisten historiallisten tapahtumien inspiroima, 1950-luvulle sijoittuva Nyrkki tuo uudenlaisen lajityypin Elisa Viihteen alkuperäissarjojen valikoimaan. Nyrkki on hyvä esimerkki sellaisesta kiehtovasta tarinankerronnasta, jota jatkossakin haluamme tarjota asiakkaillemme, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

‒ Luettuani Mannisten ensimmäiset käsikirjoitukset olin välittömästi myyty. Heidän todellisiin historiallisiin tapahtumiin pohjaava agenttitrillerinsä oli röyhkeän jännittävä ja viihdyttävä julmankaunis palapeli. Tunsin konseptin omakseni ohjaajana, enkä ole sellaista vielä katsojanakaan nähnyt, ohjaaja AJ Annila kertoo.

‒ Olemme iloisia saadessamme levittääksemme sarjan Suomesta, josta on tulossa laatudraaman uusi koti. On hienoa tehdä yhteistyötä Zodiak Finlandin ja Elisa Viihteen kanssa, joka jakaa intohimomme korkealuokkaisen draaman tekemiseen, lisää Emmanuelle Guilbart, toinen APC:n toimitusjohtajista ja perustajista.