´Ida Takes Charge´on Nordic Entertainment Groupin uusin Viaplay Original -alkuperäissarja

Tummanpuhuvan humoristinen norjalaisdraamasarja ‘Ida Takes Charge’ perustuu Kjersti Halvorsenin esikoisromaaniin ja sen ohjaa nouseva norjalaiskyky Rikke Griegesen. Sarjan pääosassa Elli Rhiannon Müller Osborne (‘Psychobitch’; ‘Utøya: July 22’) esittää Idaa, psykologian opiskelijaa, jolla on pakonomainen pelko terrorismiin. Kahdeksanosainen sarja nähdään Suomessa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa.

Ida, joka on juuri saapunut Osloon, ei voi mitään tunteelleen siitä, että katastrofit – etenkin terrorismi, väijyy häntä aivan kulman takana. Ja kun hän tapaa Axelin, nuoren miehen jolla on yhteyksiä ”incel” (‘involuntary celibate’) alakulttuuriin, Ida onkin aivan vakuuttunut siitä, että Axel on tulevaisuuden kouluampuja, ja hänen tehtävänsä on tulevaisuuden katastrofin estäminen.

Kjersti Halvorsenin romaani nimettiin ehdolle arvostettuun norjalaiseen Tarjei Vesaasin esikoispalkintoon vuonna 2019. Sarjan ohjaaja, Rikke Gregersen, voitti lyhytelokuvallaan ’Dog Eat Dog’ Student Academy Award-palkinnon sekä BAFTA/LA Student Films Awardsin tuomariston erityispalkinnon, ja on sittemmin työskennellyt Gullruten-nimetyn ‘Sigurd fåkke pult’ tuotannossa.

Filippa Wallestam, NENT Groupin Chief Content Officer kommentoi: “Uusien tarinankertojien löytäminen on meille tärkeää kaikilla markkina-alueillamme. Nuoret lahjakkuudet Ida ’Takes Charge’ -sarjan takana ovat Norjan eläväisen luovan skenen parhaimmistoa, joilla on vaikuttava määrä palkintoja ja meriittejä. Kuten katsojat yhä useammissa Euroopan maissa, ja pian myös Yhdysvalloissa, huomaavat, Viaplay uudelleenhahmottaa karttaa uniikkien pohjoismaisten tarinoiden osalta.

Rikke Gregersen: Hiukan hermostuneena ja ylireagointiin taipuvaisena tyttönä Kjerstin romaani puhutteli minua. Vaikka sen teemat saattavat olla tummanpuhuvia, on sen sävy keveä, ja tätä olemme pyrkineet tuomaan esiin myös sarjassa. Ellin esittämä Ida on tuskaisa, hauska, sekä ennen kaikkea tutun oloinen. ‘Ida Takes Charge’ -sarjan (alkuperäisnimeltään ‘Ida tar ansvar’) muissa rooleissa nähdään Arthur Hakalahti (‘Skam’), Mohammed Aden Ali (‘17’) sekä Sofia Tjelta Sydness (NENT Groupin ‘Delete Me’). Sarjan tuottaa Anagram Norge ja sen kuvaukset suoritettiin Oslossa tänä kesänä.

NENT Groupin norjalaisen draaman julkaisuihin kuuluvat myös ’Furia’; ’Wisting’; ’Made in Oslo’; ‘Pørni’ sekä ´Koneisto´.

Tietoa NENT Groupin alkuperäistuotannoista

Jopa 50 NENT Groupin Viaplay Original-tuotantoa saa ensi-iltansa vuoden 2021 aikana. Viimeisen kolmen kuukauden aikana ‘A Class Apart’; ‘Home Invasion’; ‘Dystopia’; ‘Max Anger’; sekä ‘Thunder in My Heart’ ovat saanet ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa.

NENT Group aikoo myös tuottaa kaksi isoa englanninkielistä elokuvaa joka vuosi. Yhtiö on lisäksi perustanut Isossa-Britanniassa yhteisyrityksen FilmNation Entertainmentin kanssa, ja sijoittanut Yhdysvaltalaisstudioon Picturestart.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.