Huijarit-elokuva valkokankaille 26.12. – virallinen trailer julki!

Vauhdikas kotimainen valeammateista kertova Huijarit-elokuva saapuu valkokankaille 26.12. Elokuvan virallinen trailer on nyt julkaistu.

Rike Jokelan ohjaaman komedian rooleissa nähdään Tuulia Eloranta (valelääkäri Siru), Samuel Kujala (asianajaja Niko), Pilvi Hämäläinen (rikospoliisi Kati) ja Tommi Korpela (toimitusjohtaja Jukkis). Sivurooleissa ovat muun muassa Miitta Sorvali, Elsi Sloan ja Misa Palander. Mukana on myös julkisuudesta tuttuja kasvoja erilaisissa valeammateissa muuan muassa Matti Rönkä, Costello Hautamäki, Tytti Junna ja Ile Vainio.

Huijarit kertoo pätkätöiden ja rahapulan rasittamasta Sirusta, joka saa väärinymmärrysten seurauksena huijattua itsensä valelääkäriksi hyvinvointiklinikalle. Uusi parisuhde asianajaja Nikon kanssa on toivottavasti totta, vaikka muuten vaikuttaa, että Sirun lisäksi useampi lähipiiristä valehtelee, jotkut jopa ammatikseen.

”Huijarit on tempoaan kiihdyttävä genre-elokuva, joka leikittelee huijarielokuvista tutulla kielellä. Se on myös komedia, jonka komiikka saa uusia kierroksia sitä mukaa, kun tarina etenee. Huijareiden katsojakaan ei voi olla varma, etteikö myös häntä huijattaisi”, kommentoi elokuvan ohjaaja Rike Jokela. 

Tekijät
Elokuva pohjautuu Riina Hyytiän ja Seppo Vesiluoman tarinaan. Käsikirjoittajina ovat Anna Ruohonen, Lassi Vierikko, Juha Jokela ja Rike Jokela. Elokuvan tuottavat Riina Hyytiä ja Nora Kuusisto Dionysos Filmsiltä (21 tapaa pilata avioliitto, 70 on vain numero, Klikkaa mua, Ex-onnelliset, Karppi, Hormonit!) ja sen levittää Nordisk Film. 

”Katsojalla on lupa eläytyä huijareiden mielenmaisemaan, vaikka emme sellaiseen yleensä haluaisikaan oikeassa elämässä törmätä. Elokuva saattaa myös tuottaa pohdittavaksi kiinnostavan kysymyksen meidän omasta rehellisyydestämme”, Jokela jatkaa.

Dionysos Films on yksi Suomen menestyneimmistä tuotantoyhtiöistä. Sen perustivat Riina Hyytiä ja Johanna Vuoksenmaa vuonna 2008. Yhtiö tunnetaan laadukkaista yleisömenestyksistään, kuten Johanna Vuoksenmaan elokuvasta 21 tapaa pilata avioliitto, Rike Jokelan elokuvasta Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!, viisi Venlaa voittaneesta televisiosarjasuosikista Klikkaa mua, josta tehtiin Ruotsissa remake-versio Dejta alkuvuonna 2020, sekä draamakomediasarjasta Ex-onnelliset, joka on ilahduttanut katsojia jo neljä kautta. Kansainvälisesti laajaa huomiota ovat saaneet rikossarja Karppi, jonka kolme kautta ovat nähtävissä maailmanlaajuisesti Netflixissä, sekä pitkä elokuva Aurora, joka voitti seitsemän Jussi-palkintoa ja on kerännyt ylistäviä arvioita elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa. Dionysos Filmsin viimeisin elokuva on Hannele Laurin tähdittämä 70 on vain numero vuodelta 2021 ja sarjapuolella ylistystä kerää paraikaa YLEn esittämä Johanna Vuoksenmaan Hormonit!, joka on jo myyty kaikkiin pohjoismaihin.

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Toiminta kattaa koko arvoketjun aina luovan sisällön kehittelystä ja tuotannosta sen markkinointiin ja jakeluun: ”We bring stories to life”. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä. Egmont on kaupallinen säätiö, jonka voitosta jaetaan vuosittain 13 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.