Hotel Swan Helsingin uusi kausi alkaa C Moressa 25.3. – paljastuuko hotellinjohtajan murhaaja?

Suosittu C More -alkuperäissarja Hotel Swan Helsinki saa pian toivottua jatkoa. Luksushotellimaailmaan sijoittuvassa kotimaisessa draamasarjassa seurataan hotellijohtoa ja -henkilökuntaa murhatutkinnan keskiössä, jossa kaikilla tuntuu olevan jotain salattavaa. Sarjan toinen kausi nähdään vain C More -suoratoistopalvelussa torstaista 25. maaliskuuta alkaen.

“Mahtavaa saada Hotel Swan Helsinki toiselle kaudelle näin nopeasti ensimmäisen kauden jälkeen. Sarja sai paljon positiivista palautetta katsojilta ja uskon, että uusi kausi lunastaa odotukset. Julkaisemme tänä vuonna ennätysmäärän monipuolista kotimaista draamaa C Moressa ja Hotel Swan Helsinki on yksi kevään hittisarjoista”, iloitsee sarjan vastaava tuottaja, draamapäällikkö Jani Hartikainen MTV:ltä. 

Hotel Swan Helsinki -draamasarjassa seurataan kylmäävää murhatutkintaa ja mutkikkaita suhdekiemuroida hohdokkaassa hotellimaailmassa. Sarjan kahdeksanosainen ensimmäinen kausi julkaistiin helmikuussa 2020 C More -suoratoistopalvelussa ja se nousi heti katsotuimpien sarjojen kärkijoukkoon.

Sarjauutuus nousi näyttävästi C Moren koko vuoden 2020 katsotuimpien sisältöjen listalla kuudennelle sijalle. Sarja niitti keväällä suosiota myös MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keräten suuret katsojamäärät. Toisen kauden alkaessa on kulunut puoli vuotta edellisen kauden tapahtumista. Ella (Oona Airola) ja Henrik (Lauri Tilkanen) ovat menossa naimisiin, hotellissa tietenkin. Ellan kasvattiveli Jere (Pyry Nikkilä) odottaa vapaalla oikeudenkäyntiä, jossa hänet mitä todennäköisimmin tullaan tuomitsemaan Ville Pajarin (Turkka Mastomäki) murhasta.

Henrik luottaa siihen, että lavastus onnistui eikä mikään tule liittämään häntä rikokseen. Ella on surullinen Jeren tilanteesta, mutta on toisaalta onnellinen omasta elämäntilanteestaan. He ovat päättäneet Henrikin kanssa adoptoida lapsen ja prosessi etenee hyvin.    Ellan kasvattisisko, vastaanottovirkailija Jessica (Laura Eklund Nhaga) seurustelee Akselin (Jarkko Niemi) kanssa, joka on myös hotellissa töissä. He ovat vastarakastuneita ja onnellisia hekin. Jessica on myös ainoa, joka ei usko Jeren syyllisyyteen.  

Henrikin täti Signe (Tiia Louste) muuttaa väliaikaisesti hotelliin asumaan. Puhelias Signe höpöttää Jessicalle niitä näitä ja väittää, että juuri ennen Pajarin katoamista Pajari ja Henrik yrittävät kumpikin vuorollaan ostaa Signeltä tämän omistamat hotellin osakkeet. Silloin kumpi tahansa olisi saanut osake-enemmistön. Jessica kertoo tiedon Jerelle, sillä ajattelee sen olevan motiivi murhaan. Jessica haluaisi kertoa myös poliisille, mutta Jeren mielestä on parempi selvittää asia itse – ennen kuin Henrik ehtii taas peittää jälkensä. He kuitenkin päättävät kertoa Ellalle, ennen kuin tämä ehtii naida murhaajan.   Kiireiden keskellä painiskeleva Ella lupaakin jutella Jessican kanssa hääjuhlissa. Kun tilaisuus vihdoin tulee, Jessica ei saavukaan paikalle. Aamulla käy ilmi, että Jessica on kadonnut.  

Poliisit Salla Vartio (Milka Ahlroth) ja Risto Lintunen (Roope Salminen) ryhtyvät tutkimaan Jessican katoamista. Ella, Jere ja Akseli ovat hyvin huolissaan. Jere tietenkin syyttää katoamisesta Henrikiä. Tämä hiertää Ellan ja Jeren välejä entisestään. Poliisi kuulustelee vuoroin jokaista hotellin työntekijää ja osaa häävieraistakin.   Vaikka huoli Jessicasta on kova, täytyy Ellan siitä huolimatta pyörittää myös hotellia. Myös muilla hotellin työntekijöillä on huolensa. Anita (Meri Nenonen) suree yksinäisyyttään ja ikäväänsä tyttäreensä sekä tämän vastasyntyneeseen lapseen. Marialla (Minka Kuustonen) ja Ramilla (Konsta Laakso) on rahahuolia, ja Maria kamppailee myös itsetuntonsa kanssa. Joonas (Eppu Salminen) huomaa kauhukseen orastavaa ihastusta Jessican miesystävää Akselia kohtaan. Akselilla puolestaan on omat salaisuutensa – hänen ilmestymisensä töihin Swaniin ei taidakaan olla pelkkää sattumaa.

Laurin (Leo Honkonen) avioliitto ei edelleenkään ole ruusuilla tanssimista ja toki Lauria huolettaa myös hotellin maine – onhan Jessican katoaminen jo toinen hotelliin liittyvä epäilyttävä tapahtuma lyhyen ajan sisällä. Signellä sen sijaan ei ole huolen häivää – hän nauttii elostaan ja pienistä iloistaan, vaikka kaikki ne eivät ihan laillisia olekaan.   Kaikista eniten pelissä on kuitenkin Henrikillä: vaikka syyttävä sormi osoittaa Henrikiä milloin mistäkin, on Pajarin murha asia, joka ei saa paljastua kenellekään, ei etenkään Ellalle. Kylmäverinen Henrik onnistuukin selviytymään tilanteesta kuin tilanteesta, mutta onnistuuko loppuun saakka? Entä kykeneekö poliisi ratkaisemaan Pajarin murhan, ja löytyykö Jessica? Kuinka Ella selviää kaikesta pyörityksestä?  

Ellan, Henrikin ja muiden työntekijöiden lisäksi kaudella tullaan seuraamaan myös hotellin asiakkaiden tempauksia. Vieraiksi Swaniin saapuu häiden jälkipuintia hankaloittava karmapariskunta, kuuluisa tv-meedio Alma Sangha sekä Anitaa kiinnostava Iron Maiden -faniporukka.

Hotel Swan Helsingin toisen kauden ohjauksesta vastaavat Samuli Valkama, A.H. Pesonen ja Max Ovaska, ja käsikirjoituksesta Petja Peltomaa. Sarjan tuottaa C Morelle ja MTV:lle Yellow Film & TV tuottajanaan Noora Haatainen.

Hotel Swan Helsinki -draamasarjan 2. kausi nähdään vain C More -suoratoistopalvelussa torstaista 25.3. alkaen. Sarjasta julkaistaan ensimmäisellä viikolla kaksi jaksoa ja sen jälkeen jakso viikossa. Jaksoja on yhteensä kahdeksan. Myös sarjan ensimmäinen kausi on katsottavissa C Moressa. Hotel Swan Helsinki on C More -alkuperäissarja.Hotel Swan Helsinki -sarjan tuottaa MTV:lle ja C Morelle Yellow Film & TV.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.