Ensimmäinen Iisalmi Jazz Festival järjestetään 25.-27.1.2019

Iisalmi on muodostunut jazz-muusikoille tärkeäksi konserttikaupungiksi ja tämän kehityksen osoituksena järjestetään kansainvälisen tason jazz-tapahtuma – Iisalmi Jazz Festival.

Iisalmessa jazz on kaikkien juttu

Iisalmessa on jo jonkin aikaa saatu nauttia kovatasoisesta jazzista Koko Jazz Club Iisalmen toimesta. Jazz on osoittautunut mielenkiintoiseksi musiikinlajiksi, sillä kävijöitä on riittänyt konserteissa runsaasti. Kiinostus on huomattu ja nyt Iisalmi Jazz Festival laajentaa entisestään mahdollisuuksia nauttia jazz-musiikista. Luvassa on kansainvälisen tason menoa, kun pääesiintyjäksi festivaaleille on saatu tasoltaan jopa Steve Wonderiin verrattu soulartisti Frank McComb.

”Musiikki universaalina kielenä on yhtä aikaa abstrakti ja täysin ymmärrettävä. Se ottaa matkalle hengityksen tahdissa. Elämän lailla musiikki voi koskettaa äkisti ja syvästi. Musiikki myös jatkuu, vaikkei siitä välittäisi. Iisalmi Jazz Festivalin ohjelmisto on koottu aineksista, joissa sisältö on varmasti kunnossa. Tämän takaavat Festivaalin sielukkaat, ilmaisulliset artistit”, kuvailee taiteellinen johtaja Timo Hirvonen Iisalmi Jazz Festival -tapahtuman henkeä.

Jazz ei ole Iisalmessa jäänyt vain klubitoiminnaksi konserttien muodossa, vaan jazzin parissa toimivat tahot ovat hakeneet yhteistyön mahdollisuuksia laajasti. Varhaisessa vaiheessa yhteistyömahdollisuuksiin tarttuivat paikalliset yritykset, mutta nyt yhteistyö on laajentunut myös oppilaitoksien suuntaan.

“Haluamme antaa nuorille, nouseville kyvyille mahdollisuuden kehittää osaamistaan ja tämän vuoksi olemme aloittaneet yhteistyön Ylä-Savon musiikkiopiston nuorten kanssa. Festivaali huipentuu jazzmuusikoidemme huippujen ja opiskelijoiden yhteiskonserttiin sunnuntaina 27.1.2019, Hirvonen kertoo.

Iisalmi Jazz Festival tulee olemaan tunnematka musiikin maailmaan ja taiteellinen johtaja Timo Hirvonen toivottaa kaikki tervetulleiksi:

“Tulemme kokemaan heittäytymisiä, ja tiedän että te, arvoisa yleisö, otatte kopin. Nähdään festivaaleilla!”