Elisa Viihteen alkuperäissarja Huone 301 valittu Canneseries-festivaalin kilpasarjaan ensimmäisenä suomalaisena draamana

Kilpailuun valittiin 10 sarjaa eri puolilta maailmaa.

Joulukuussa 2019 ensi-iltansa saanut Elisa Viihteen alkuperäissarja Huone 301 on valittu ensimmäisenä suomalaissarjana Canneseries-festivaalille 27.3.‒1.4. Canneseries on yleisöfestivaali, joka järjestetään tv-alan kevään tärkeimmän tapahtuman, MIPTV:n yhteydessä Ranskan Cannes’ssa. Kilpailuun on valittu 10 sarjaa ympäri maailman, ja ne esitetään kaikki festivaalin aikana. Voittajan valitsee kansainvälinen tuomaristo.

Aiempina vuosina Cannes’n kilpasarjassa ovat olleet mukana mm. Killing Eve (USA), Bauhaus – uusi aika (Saksa) sekä norjalaissarjat Unelmien maa (Lykkeland) ja Magnus. Kilpailuun valitut ovat valmiita sarjoja, joita ei vielä ole esitetty Ranskassa tai muualla kansainvälisesti.

Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat saavuttaneet viime aikoina sekä taiteellista että kaupallista kansainvälistä menestystä. Bullets, Ivalo ja Nyrkki ovat olleet aiempina vuosina valittuna MIPDrama Buyers Summitin kilpailussa, johon valitaan tuotantovaiheessa olevia mielenkiintoisia sarjoja. Kaikki synnit -sarja puolestaan on kisannut Göteborgin, Zürichin ja Lyypekin elokuvafestivaaleilla. Maanantai-antologiasarjan Pikselinaama-jakso valittiin tammikuussa USA:ssa järjestetyn Slamdance Film Festivalin Episodes-sarjaan.

‒ Olen erittäin ylpeä siitä, että Huone 301on valittu Canneseries-festivaalin kilpailusarjaan. Se, että työmme on nostettu kansainvälisten huomattavasti isommilla resursseilla toteutettujen huippusarjojen harvaan joukkoon, on huikea tunnustus kaikille meille tekijöille, toteaa sarjan ohjaaja Mikko Kuparinen.

‒ On hienoa olla mukana viemässä suomalaista draamaa kansainvälisen yleisön katsottavaksi ja nähdä, että alkuperäissarjamme kiinnostavat ja ovat hyvässä nosteessa maailmalla. Festivaalimenestys Suomen ulkopuolella tuo sarjoille lisää näkyvyyttä. Näkyvyys vahvistaa sarjan myyntiä sekä kasvattaa kiinnostusta suomalaisia sarjoja kohtaan, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Elisa Viihteen alkuperäissarjoja katsotaan ympäri maailman

Elisa Viihteen sarjat keräävät parhaillaan katsojia ruudun ääreen monissa maissa. Bulletsin, Ivalon ja Kaikki synnit -sarjan esitysoikeudet on myyty yli 30 maahan. Ivalo nähdään helmi-maaliskuussa Saksan yleisradioyhtiön ZDF:n ykköskanavan sunnuntai-illan draamapaikalla sekä Yhdysvalloissa Topic-suoratoistopalvelussa.

Kaikki synnit on katsottavissa Yhdysvalloissa Amazon Prime -palvelussa ja pian myös Iso-Britanniassa Channel 4:n Walter Presents -palvelussa, joka on tuonut ei-englanninkieliset, tekstitetyt draamat brittien ulottuville. Ranskassa Series Mania -festivaalillakin nähty Jättekiva-komedia puolestaan on tulossa katsottavaksi Sundance Now -palveluun Yhdysvalloissa.

Huone 301 on tiheätunnelmainen trilleri

Kreikassa ja Suomessa kuvatun Huone 301:n on käsikirjoittanut englantilainen näyttelijä-käsikirjoittaja-tuottaja Kate Ashfield ja ohjannut muun muassa Montrealin elokuvafestivaaleilla palkittu Mikko Kuparinen. Huone 301 on psykologinen trilleri Kurtin perheestä, jonka elämä muuttuu peruuttamattomasti eräänä juhannusyönä. Sen pääosissa näyttelevät muun muassa Antti Virmavirta, Kaija Pakarinen ja Jussi Vatanen.

Alkuperäissarjan Elisa Viihteelle ovat tuottaneet Warner Bros. International Television Production Finland ja englantilainen Wall to Wall Media. Sarjan Kreikassa kuvattavien osuuksien yhteistuottajana toimi Ateenassa sijaitseva Inkas Film and T.V. Productions. Alkuperäissarjan kansainvälisestä levityksestä vastaa About Premium Content (APC), ja se on toteutettu yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 18 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Kalifornian kommando, Huone 301, Nyrkki, Maanantai, Kaikki synnit, Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevia sarjoja ovat draamakomedia Kevyttä yläpilveä, lakidraama Pohjolan laki, komediat Ei haukku haavaa tee ja Mister8 sekä trilleri Munkkivuori.

https://canneseries.com/en/