Colony – kannattaako sarjaa alkaa katsella?

Colony on amerikkalainen tieteiskirjallisuusdraamasarja, jonka ovat luoneet Carlton Cuse ja Ryan J.Condal, pääosissa Josh Holloway ja Sarah Wayne Callies. Sarjaa on tehty vuodet 2016-2018 eli kolme kautta on valmiina Netflixissä katseltavaksi.

Colony on sarja, joka alkaa tilanteesta, missä katsoja heitetään keskellä Los Angelesia tilanteeseen, mitä ei selitetä sen enempää. Katsoja pääsee vähitellen enemmän ja enemmän selville, mitä on tapahtunut ja missä ollaan, mutta periaatteessa kyse on tilanteesta, kun avaruudesta tulleet ovat valloittaneet maapallon ja ajaneet ihmiset pieniin siirtokuntiin, josta nimi colony.

Ihmiset elävät karanteenissa ja entisen ajan poliisit, armeija ja poliitikot ovat todennäköisesti tapettuja – siitä miten se on tapahtunut, ei kerrota. Sarja päätähti on entinen armeijan ranger, ja FBI etsintäyksikön agentti Will, joka haluaa vaimonsa kanssa löytää väärälle puolelle muuria päätyneen kolmannen lapsensa.

Willin vaimo Katie on sotkeutunut siirtokunnassa toimivaan vastarintaliikkeeseen, joka saakin aikaan mielenkiintoisen asetelman Willin ja Katien välillä, varsinkin kun Will saa töitä tältä voimassa olevalta hallitukselta, eli siirtymäajan hallitukselta.

Koko ensimmäinen kausi luo pohjaa tulevalle, ja vaikka mekin olemme seuranneet vasta ensimmäisen kauden, on sarjan nimekäs näyttelijäkaarti tehnyt jo vaikutuksen, ja voimme suositella sarjaa sellaisille, joita kaikenlaiset sci-fi sarjat ja tulevaisuuden mahdollisuudet kiinnostavat. Miten sarja tulee päättymään, ja onko sarjasta tulossa neljättä kautta, siihen voimme palata vielä uudemman kerran. Vuonna 2018 sarja sai lopettamispäätöksen, mutta se ei aina tarkoita, etteikö joskus sitä neljättä kautta voisi tulla, riippuen mitä oikeasti näiden kolmen kauden aikana tapahtuu.

Näillä näkymin tulemme jatkamaan sarjan katsomista, ja kirjoitamme toisen kauden päättyessä päivityksen seurantaamme.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.