Catwalk alkaa Viaplayssa 11. syyskuuta

Mitä on kauneus ja kuka sen määrittää? Nuorelle ruotsalaiselle Emma Örtlundille kehitysvammaisuus ja muotimaailman kirjoittamattomat normit tuntuivat tekevän hänen unelmastaan mahdottoman. Catwalk-sarja seuraa Emman matkaa kohti hänen unelmaansa mallinurasta. Samannimisestä elokuvasta tuli yksi vuoden puhutuimmista, kun se saapui teattereihin tammikuussa. Nyt menestyselokuvasta tulee myös kuusiosainen sarja, joka saa ensi-iltansa yksinoikeudella Viaplayssa 11. syyskuuta.

Glada Hudik -teatterin perustanut Pär Johansson saa eräänä päivänä kirjeen Emma Örtlundilta. Kirjeessä Emma pyytää apua toteuttaakseen suuren unelmansa malliksi pääsemisestä. Emma haluaa kostaa kaikille häntä vammaisuudesta kiusanneille – ja kosto todellakin on suloinen. Pär liikuttuu Emman toiveesta tulla nähdyksi ja tarttuu haasteeseen. Emman kirje johti Catwalk-elokuvaan, ja nyt Viaplayhin saadaan myös elokuvaan perustuva, kuusiosainen sarja.   

”Olemme erittäin iloisia siitä, että saimme mahdollisuuden tarjota katsojillemme tämän loistavan tarinan. On hienoa, että alkuperäistä elokuvaa seuraa myös sarja, jonka parissa Emmaan ja hänen jengiinsä ihastuneet pääsevät tutustumaan heihin vieläkin paremmin. Catwalk on kuin tunteiden vuoristorata, joka jättää jälkeensä lämpimän tunteen sekä monia viisaita oivalluksia, joista meidän kaikkien olisi hyvä ottaa oppia,” kertoo NENT Groupin Chief Content Officer Filippa Wallestam.

Catwalk-sarjassa opitaan tuntemaan elokuvasta tutut päähenkilöt: Emma Örtlund, Ida Johansson, Kitty Jonsson, Alexander Rådlund ja Nicklas Hillberg. Sarjassa jokaiselle on omistettu oma jakso, jossa kerrotaan enemmän heidän taustastaan, elämästään sekä tulevaisuuden unelmista. Sarjassa elokuvasta tutut suosikkikohtaukset sekoittuvat ennennäkemättömään materiaaliin jengin yhteisestä matkasta kohti New Yorkin muotiviikkoja. Mukana matkalla ovat myös ruotsalainen suunnittelija Frida Jonsvens ja tietysti Pär Johansson.

”Emma, Kitty, Nicklas, Alex ja Ida saavat minut elämään täysillä joka päivä. Tunnen oloni vapaaksi, onnelliseksi ja erittäin kiitolliseksi kun olen heidän seurassaan. Voin luvata, että katsojat pääsevät todistamaan jokseenkin hulluja, mutta aivan loistavia tarinoita,” kertoo Pär Johansson.

Sekä Catwalk-elokuvan että sarjan on tuottanut Storyfire, joka on aiemmin tuottanut muun muassa dokumenttisarjan Long Live Democracy. Sarjan tuottajana toimii Pelle Ohrgren ja ohjaajana Johan Skog.