Captain Marvel -elokuva jatkaa Marvelin voittokulkua

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Marvelin supersankareita ollaan päästy näkemään varsin tiheään tahtiin elokuvamaailmassa. On käynnissä todellinen Marvel-buumi, joka ei näytä minkäänlaisia laantumisen merkkejä.

Viime aikojen suuria menestyselokuvia ovat olleet muun muassa Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017), Spider-Man: Homecoming (2017), Thor: Ragnarok (2017), Black Panther (2018), ja Avengers: Infinity War (2018). Myös vuoden 2019 aikana joukkoon saadaan liuta uusia Marvel-elokuvia, joita odotetaan jo innolla. Luvassa on muun muassa Avengersien tarjoilemaa viihdettä elokuvassa Avengers: Endgame sekä Hämähäkkimiehen urotekoja elokuvassa Spiderman: Far From Home.

Kenties kaikkein odotetuin tämän vuoden Marvel-elokuvista on kuitenkin Captain Marvel, jota voidaan pitää tietyllä tapaa erityisenä. Naispuolisia supersankareita ei elokuvissa ole kovinkaan paljoa nähty lukuunottamatta suosituksi noussutta DC Comicsin kehittämää Wonder Womania, joten kysyntää tämänkaltaisille elokuville on paljon. Captain Marvel on ensimmäinen Marvelin naispuolinen supersankari, joka saa nyt vihdoin ikioman elokuvansa.

Captain Marvel -elokuvaa alettiin työstämään jo vuonna 2013, joten sitä on saatu rauhassa kehittää ja hioa. Ensimmäistä kertaa elokuvanteosta kerrottiin julkisuuteen vuonna 2014, jonka jälkeen moni Marvel-fani onkin odottanut innolla elokuvaa saapuvaksi. Elokuvan julkaisemisajankohta on varsin mielenkiintoinen, sillä se tullaan julkaisemaan huhtikuussa 2018 julkaistun Avengers: Infinity Warin ja toukokuussa 2019 julkaistavan Avengers 4 -elokuvan välissä. 

Mitä elokuvassa on luvassa?

Vaikka Captain Marvelin ensi-ilta tuleekin ajoittumaan vuoden 2019 maaliskuulle, on siitä käyty paljon spekulaatiota ja siitä tiedetäänkin jo yhtä sun toista. Elokuvasta on ilmaantunut nyt myös traileri, joka raottaa hiukan sitä, mitä tuleman pitää. Käytettävät tehosteet ja visuaalinen puoli tuntuvat olevan kunnossa ja näyttelijävalinnatkin ovat suurelta osin saaneet kehuja ainakin trailerin perusteella. Elokuvan ohjaavat yhdessä Anna Boden ja Ryan Fleck ja parivaljakkoon kohdistuukin varsin suuret odotukset. 

Captain Marvelin kohdalla on spekuloitu paljon sitä, kuka tulee esittämään elokuvassa pääroolia. Vuonn 2016 lopulta selvisi, että tämän kunnian saa osakseen Brie Larson, joka voitti vuonna 2016 Oscar-palkinnon suorituksestaan Room-elokuvassa. Sen lisäksi tiedetään, että elokuvassa esiintyy muun muassa Samuel L. Jackson, jolla on siinä sivurooli Nick Furynä. 

Paljon on kuitenkin vielä salaisuuksien verhon takana, joten moni odottaa jo täpinöissään maaliskuuta 2019 saapuvaksi. On kuitenkin lähes varmaa, että Captain Marvelissa tullaan näkemään varsin tyypillistä Marvel Cinematic Universen toimintaa ja vauhdikkaita käänteitä. Usein Marvelin elokuvissa nähdään myös hahmo, joka nousee pääsankarin rinnalle tai kääntyy tätä vastaan. Jääkin nähtäväksi, kuka tähän rooliin on pestattu. 

Marvel on kenties suositumpi kuin koskaan

Marvelin hahmoja näkee myös elokuvamaailman ulkopuolella monissa eri yhteyksissä. Marvel on jykevästi kiinni pelimarkkinoissa. Esimerkiksi Marvelin videopelit ovat olleet todella suosittuja pelimarkkinoilla ja esimerkiksi vuonna 2018 julkaistu PS4-peli Spider-Man sai ilmestyttyään kehuja osakseen monilta tahoilta. Pelikonsoleiden lisäksi Marvelin hahmot seikkailevat usein online casino -sivustoilla tarjottavissa videosloteissa.

Myös katukuvassa näkee melko usein Marvel-teemalla varustettuja vaatteita ja asusteita. Lisäksi erilaiset Marvel-aiheiset lelut, keräilyesineet ja muut vastaavat tuotteet ovat olleet pinnalla jo pitkään. Funko Pop -figuurit ovat yksi esimerkki menestyksekkäästä Marvelin suosiolla ratsastavasta tuotteesta ja niistä on valmistettu lukemattomia tuttuja hahmoja aina Thorista ja Lokista Iron Maniin ja Hulkiin.

Captain Marvel – mistä siinä on kyse?

Captain Marvel on monelle Marvelin sarjakuvia lukeneelle tuttu hahmo, mutta lisäksi se on esiintynyt useissa Marvelin elokuvissa. Captain Marvelin on muun muassa nähty esiintyvän muiden Kostajien rinnalla Avengers-leffoissa, mutta Captain Marvel -sarjakuvissa ja -elokuvassa hahmo nousee päärooliin.

Captain Marvel sijoittuu ajallisesti vuoteen 1995 ja sen päähahmona on Carol Danvers -niminen nainen. Kyseessä on entinen Yhdysvaltain ilmavoimien taistelulentäjä, joka päätyy lopulta liittymään Starforce-eliittijoukkoihin. Vahingossa tapahtunut DNA:n sekoittuminen tuo hänelle superihmisen voimia, energiaa ja kyvyn lentää. Näin Carol Danvers muuntautuu yhdeksi koko galaksin mahtavimmista sankareista ja syntyy hahmo nimeltä Captain Marvel. 

Kun kahden toisilleen vieraan maailman välille syttyy valtava galaksienvälinen konflikti ja Maa joutuu keskelle sotatannerta, täytyy Carolin pohtia omaa identiteettiään ja sitä, miten hän voi asiassa auttaa. Näin syntyy Captain Marvel, yksi kaikkien aikojen rohkeimmista ja vahvimmista naispuolisista supersankareista.