C Moren uutuusreality Unelmaduuni Australiassa julkaistaan 31.8

C More -alkuperäissarjassa Unelmaduuni Australiassa neljä suomalaista kaupunkilaisnuorta lähtee toiselle puolelle maailmaa haaveenaan leppoisa työ auringossa, mutta perillä odottaakin lannantuoksuinen työpaikka peräkylien farmeilla. Millainen kulttuurishokki seuraa tyttöjen tajutessa, että edessä on kuukausien mittainen työleiri hämähäkkien, käärmeiden ja punaniskojen armoilla? Suuren haasteen reissulle tuo myös koronapandemia yltäessään Australiaan. Uutuusrealityn koko kausi julkaistaan C Moressa maanantaina 31.8.

Unelmaduuni Australiassa -ohjelmassa tutustutaan neljään suomalaisnuoreen, joilla on haaveena hauska seikkailu maailman toisella puolella ja huoleton työ auringossa. Ikimuistoinen reissusta tuleekin, mutta ei ehkä ihan sillä tavoin kuin nuoret kuvittelevat.

Kauden aikana selviää, että unelmaduunin etsiminen käy työstä, mutta onneksi raskaan farmeilla raatamisen lisäksi on tarjolla myös raskaita huveja. Kosteat viikonloput suurkaupungin sykkeessä sisältävät eeppistä juhlimista sekä romanttisia kohtaamisia. Lisäksi tytöt kokevat vauhtia ja vaarallisia tilanteita surffilaudalla ja tutustuessaan Australian eksoottiseen luontoon. Suuri käänne koetaan koronaviruksen rantautuessa myös Australiaan. Miten tytöt selviävät pandemian kourissa kaukana kotoa? Tältä ikimuistoiselta ja opettavaiselta seikkailulta ei heistä kukaan palaa entisenlaisena takaisin.

Linda, 22v, Helsinki

Cheerleader ja bilekuningatar Linda kohtaa valtaisalla kanafarmilla tehotuotannon raadollisuuden ja tämä saa herkän tytön romahtamaan henkisesti. ”Australian reissu oli henkisesti opettava, kasvatti elämään mukavuusalueen ulkopuolella ja ottamaan rohkeammin uusia haasteita vastaan. Opin myös itsekseen pärjäämistä ja luottamista siihen, että asioilla on tapana järjestyä, vaikka koronakin jylläsi ja piti asennoitua siihen, että epätietoisuudesta huolimatta ei pidä luovuttaa”, kuvailee Linda kokemaansa.

Iida, 18v, Vantaa

Räväkkä ateisti ja panseksuaali Iida päätyy töihin ääriuskovaiselle karjatilalle, jonka omistajien tiukat näkemykset homoseksuaalisuudesta nostattavat pian kuumia tunteita. ”Lisäksi koronatilanne eskaloitui kesken reissun. Australiassa pysyminen oli kuitenkin jopa turvallisempaa kuin Eurooppaan palaaminen. Päätös jäämisestä oli siis helppo, vaikka backpacker-elämä ottikin pahasti kolhua. Mahtavan reissun tärkeimmät opit tulivat itsestä ja ihmissuhteista”, kertoo Iida. 

Riikka, 24v, Helsinki

Lyhytpinnainen Riikka nappaa nelikosta ainoana heti unelmaduunin, mutta onko ruoho kuitenkin vihreämpää aidan toisella puolella? ”Reissu oli ajoittain henkisesti raskas, mutta kun alkoi omaksumaan aussien chilliä elämäntyyliä, alkoi päästä enemmän sisään koko hommaan. Isoimpana asiana opin sen, että olen tosi sopeutuvainen. Koronapandemiasta oli vaikea tajuta kokonaiskuvaa, kun oli valmiiksi niin eristyksissä. Olisi kuitenkin ollut isompi riski vaeltaa takaisin Suomeen, niin jäimme mieluummin Australiaan noudattaen maan sisäisiä ohjeita”, kuvailee Riikka.

Ninja, 19v, Kuopio

Nilsiästä kotoisin oleva kuopiolaistyttö matkaa ensi kertaa suurkaupunkiin ja haaveilee romanssista, mutta löytää itsensä lapioimasta lantaa syrjäiseltä hevostilalta. ”Opin reissulta, että mihin tarpeen tullen pystyn. Koronaviruspandemia ahdisti silloin tällöin, mutta tilanne ei onneksi ollut siellä silloin niin paha, että korona olisi ollut koko ajan mielen päällä. Omasta luonteesta opin hyviä juttuja ja piirteitä mitä pitää vielä kehittää”, kertoo Ninja keväästään.