Aku Louhimiehen Odotus -elokuva saa maailmanensi-iltansa Tallinnan elokuvajuhlien kilpasarjassa

Aku Louhimiehen uusi elokuva Odotus on valittu Tallinnan elokuvajuhlien kilpasarjaan ja saa maailmanensi-iltansa Pimeiden öiden festivaalilla (Tallinn Black Nights Film Festival) marraskuun lopussa.

Odotuksessa kuullaan Esa-Pekka Salosen elokuvaa varten säveltämää ja johtamaa musiikkia.

Odotus on elokuva onnellisuuden kaipuusta, rehellisyydestä ja anteeksiannosta. Tarinan päähenkilö Elli elää puolisonsa kanssa saaristossa. Ellin rauhallinen arki sekoittuu, kun pariskunnan nuoruudenystävä saapuu vierailulle. Sisäinen pakko ajaa Ellin kyseenalaistamaan elämänsä valintoja ja etsimään rohkeutta olla itselleen rehellinen. Seksuaalisuus on Ellille vapauttava henkinen voima valintojen äärellä.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Aku Louhimies ja Inka Kallén, joka myös näyttelee elokuvan pääroolin. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Andrei Alén, Aku Hirviniemi sekä Adeliina Arajuuri. Odotuksessa kuullaan maailmanlaajuisesti menestyneen kapellimestarin ja säveltäjän Esa-Pekka Salosen musiikkia.

Odotus kuvattiin Turun saaristossa kesällä 2020. 

Odotus on ensimmäinen suomalainen hiilinegatiivinen elokuvatuotanto. Tuotannon hiilijalanjäljen laskemisessa ja kompensoimisessa yhteistyökumppanina toimi suomalainen voittoa tavoittelematon säätiö Compensate. Tallinnan elokuvajuhlien tämän vuoden keskeinen teema on kestävä kehitys elokuva-alalla.

Odotuksen tekijät ja Compensate kertovat elokuvan työskentelytavoista festivaalin yhteydessä järjestettävässä vastuullisiin elokuvatuotantoihin keskittyvässä Green Production -tilaisuudessa. 

“On hienoa, että Odotus -elokuvan tekijöillä on aito pyrkimys hiilinegatiiviseen tuotantoon, ja että elokuva on yhteistyössä Compensaten kanssa tässä edelläkävijänä“, sanoo Matti Fouchault-Airasmaa, Chief Commercial Officer Compensatelta.

Tallinnan kansainvälinen elokuvafestivaali PÖFF järjestetään 12.–28. marraskuuta. 
Odotus on ainoa suomalainen elokuva festivaalin pääkilpasarjassa.

Vuonna 2006 Samuli Edelmann voitti PÖFF:in parhaan miesnäyttelijän palkinnon roolistaan Louhimiehen elokuvassa Riisuttu mies

Odotus saa ensi-iltansa Suomessa alkuvuonna 2022. 

Odotuksen Suomen teatterilevityksestä vastaa Aurora Studios ja kansainvälisenä myyntiagenttina toimii WIDE. Elokuvan levitysoikeudet on jo myyty mm. Saksaan, Japaniin ja Etelä-Koreaan.

Elokuvan on tuottanut Backmann & Hoderoff. Cmore/MTV on yksi elokuvan päärahoittajista. Elokuvaa tukevat Suomen elokuvasäätiö, Nordisk Film & TV Fund sekä Länsi-Suomen elokuvakomissio, joka toimii osana Turku Business Regionia.

Elokuvan pääyhteistyökumppanit: Kotkamills, Silja Line, Visit Turku
Yhteistyökumppanit: Audi, Relove, Volkswagen Hyötyautot
Tuote- ja palvelukumppanit: Kyrö Distillery, Maaseudun Tulevaisuus, Nokian Panimo, Partioaitta, Post Control, Sarokas, Supregatta, Pihlgren ja Ritola, Turun Yliopisto, Urtekram, Viinitie, Visit Seili, m/s Östern.

Odotus – The Wait Teaser from B&H on Vimeo.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.