Ajankohtainen trillerisarja Heikolla jäällä alkaa 3.2. C Moressa, mukana myös suomalaisväriä!

Suomalaiskatsojillekin tuttu Lena Endre tähdittää uutta C Moren alkuperäissarjaa Heikolla jäällä. Ilmastoaiheeseen tarttuva, arktisissa maisemissa kuvattu sarja alkaa C Moressa maanantaina 3. helmikuuta kahden jakson voimalla. Sarjan pääkaartiin kuuluu myös suomalaistaustainen Bianca Kronlöf.

Uusi kahdeksanosainen C More -alkuperäissarja Heikolla jäällä (Tunn is) alkaa, kun tutkimusalus joutuu hyökkäyksen kohteeksi Grönlannin liepeillä. Samaan aikaan arktinen neuvosto yrittää saada aikaan sopimuksen, joka kieltäisi haitallisen öljynporauksen alueella. 

Sopimuksen takana seisoo Ruotsin ulkoministeri Elsa (Lena Endre), jonka neuvonantaja Viktor (Alexander Karim) on hyökkäyksen kohteeksi joutuneen aluksen kyydissä. Viktoria odottaa kotona puoliso Liv (Bianca Kronlöf), Säpo-agentti, joka on raskaana. 

Heikolla jäällä on Endrelle sydämen asia 

Lena Endre on Guldbagge-palkittu näyttelijä, joka Suomessa muistetaan muun muassa Wallander-elokuvista ja Stieg Larssonin Millennium-sarjan filmatisoinneista. Hän oli myös mukana Öhmanin tavaratalo -sarjassa, jota esitettiin Suomessa 1980-luvun lopulla.

Heikolla jäällä on Lena Endrelle henkilökohtaisesti tärkeä projekti. Hän oli kuusi vuotta sitten tapaamassa Arktisen alueen alkuperäiskansoja Greenpeacen lähettiläänä. Sarjan idea onkin lähtöisin Endreltä ja sarjan tuottajalta Søren Stærmoselta.

Bianca Kronlöf on ruotsalaisnäyttelijä, jonka vanhemmat ovat suomalaisia. Vaasasta kotoisin olevista vanhemmista isä on ruotsinkielinen ja äiti suomenkielinen. Kronlöf on ollut mukana niin teatterituotannoissa kuin tv-sarjoissa ja elokuvissa. Kronlöf puhuu sujuvaa suomea, sillä hänen äitinsä on pitänyt tiukasti kiinni suomen puhumisesta vaikka perhe onkin asunut Ruotsissa.

Alexander Karim on lähinnä tv:n puolella uraa tehnyt näyttelijä-ohjaaja. Suomessa hänet on voinut nähdä muun muassa Johan Falk -tv-elokuvissa.

HEIKOLLA JÄÄLLÄ C Moressa 3.2. alkaen.

Ensimmäisellä viikolla julkaistaan kaksi jaksoa, sen jälkeen edetään yhden jakson viikkotahdolla.