Teräsleidit ehdolla Euroopan elokuva-akatemian parhaan eurooppalaisen komedian palkintoon

Pamela Tolan ohjaama ja yhdessä Aleksi Bardyn kanssa käsikirjoittama Teräsleidit on yksi kolmesta ehdokkaasta parhaan eurooppalaisen komediaelokuvan palkintoon.

Teräsleidit sai Suomessa ensi-iltansa 3.1.2020 ja se on vuoden katsotuin kotimainen elokuva lähes 250 000 katsojalla. Elokuvan pääosissa nähdään Seela Sella, Leena Uotila ja Saara Pakkasvirta virkavaltaa pakenevina sisaruksina.

”EFAn komediakategoriassa ei ole koskaan ollut suomalaista edes ehdolla, ja ruotsalaiset ovat jo voittaneet kolme kertaa. Maaotteluhengessä tähän kisaan lähdetään”, kertoo elokuvan tuottaja ja toinen käsikirjoittaja Aleksi Bardy Helsinki-filmiltä. Elokuva on Pamela Tolan toinen pitkä fiktioelokuva ohjaajana. Sen ovat tuottaneet Aleksi Bardy, Dome Karukoski ja Sirkka Rautiainen Helsinki-filmille.

Ehdokasvalinnoista päätti raati, johon kuuluvat Euroopan elokuva-akatemian hallituksen jäsenet Katriel Schory (Israel) ja Angela Bosch Ríus (Espanja), ohjaaja-käsikirjoittaja Paddy Breathnach (Irlanti), festivaalivalitsija Markus Duffner (Saksa/Italia) and levittäjä-festivaalivalitsija Selma Mehadzic (Kroatia). Voittajasta pääsee äänestämään EFAn jäsenistö, johon kuuluu yli 3800 alan ammattilaista.

European Film Awards -gaala järjestetään 33. kertaa 12.12.2020.

Lisätietoja palkinnosta: https://www.europeanfilmacademy.org/

Lisää itse elokuvasta.

The nominations were determined by a committee comprised of EFA Board Members Katriel Schory (Israel) and Angela Bosch Ríus (Spain), director/screenwriter Paddy Breathnach (Ireland), festival programmer Markus Duffner (Germany/Italy) and distributor/festival programmer Selma Mehadžić (Croatia).

NOMINATED ARE:

ADVANTAGES OF TRAVELLING BY TRAIN
VENTAJAS DE VIAJAR EN TREN

Spain, France
DIRECTED BY Aritz Moreno
WRITTEN BY Javier Gullón
PRODUCED BY Merry Colomer, Leire Apellaniz & Juan Gordon
LADIES OF STEEL
TERÄSLEIDIT

Finland
DIRECTED BY Pamela Tola
WRITTEN BY Pamela Tola & Aleksi Bardy
PRODUCED BY Aleksi Bardy, Dome Karukoski & Sirkka Rautiainen
THE BIG HIT
UN TRIOMPHE

France
DIRECTED BY Emmanuel Courcol
WRITTEN BY Emmanuel Courcol & Thierry de Carbonnières
PRODUCED BY Marc Bordure & Robert Guédiguian

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.