Räävitön, mutta lämminhenkinen Penkinlämmittäjät alkaa MTV3-kanavalla ke 2.9. klo 21

Penkinlämmittäjät-ohjelma kutkuttelee sporttifanaatikkojen lisäksi niitä, joille urheilu on kirosana. Vakiopanelisteina pääsystä takaisin pelaavaan kokoonpanoon kisaavat Suomen urheilun ja viihteen kärkinimet, joita ohjelman juontajana luotsaa Ilkka ”Ile” Uusivuori.

MTV3-kanavalla keskiviikkona 2.9. klo 21 alkava Penkinlämmittäjät on räävitön, mutta lämminhenkinen viihdeohjelma, jossa panelistit kisaavat pääsystä vaihtopenkiltä takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Ohjelma käsittelee ajankohtaiset urheilu-uutiset ja -ilmiöt omalla, vähintäänkin kyseenalaisella tavallaan, joka kutkuttelee sporttifanaatikkojen lisäksi myös niitä, joille urheilu on kirosana. Yleistä jauhamista rytmittävät sketsit ja musiikkivideot sekä kovan luokan urheilijoiden panelisteille heittämät haastetehtävät.

Penkinlämmittäjät ei kumartele ketään eikä ikinä ota itseään liian vakavasti. Vakiopanelisteina toimivat Pilvi Hämäläinen, Paula Noronen, Ville Myllyrinne, Tommy Lindgren, Mikko Töyssy, Tero Tiittanen, Eva Wahlström ja Jarkko Ruutu, joiden lisäksi jaksoissa nähdään myös vierailevia panelisteja. Ohjelman juontaa Ilkka ”Ile” Uusivuori.

Uusivuori on juontajana ja panelistiporukan luotsaajana mies paikallaan. Hän on pelannut koripalloa ja jalkapalloa ja urheilee päivittäin. Vapaa-aika kuluu omien lasten kanssa kentän laidalla HJK Töölön pelejä seuratessa. Työurallaan hän on vetänyt Mestarien Liigan studioita C Morella viimeiset kaksi vuotta, ja mies tunnustaa olevansa myös intohimoinen amerikkalaisen jalkapallon seuraaja. 

Penkinlämmittäjät-ohjelmaa Uusivuori kuvailee sanoilla hauska, nopeatempoinen, ajankohtainen, vaarallinen ja seksikäs – ”koska Tökä” (Mikko Töyssy). 

”Olemme kasanneet ohjelmaan monista hyvin erilaisista persoonista koostuvan Dream Teamin. Kaikki ovat omalaatuisia ja hauskoja…paitsi Ville Myllyrinne. Hän on poikkeuksellisen komea. Niitäkin tarvitaan”, Uusivuori sanailee.

Hänen mukaansa Dream Teamiltä voidaan odottaa syksyn keskiviikkoiltoihin timanttista sisältöä.

”Tarkoituksena on repiä entuudestaan tutusta porukasta uutta ja hauskaa ajankohtaista urheiluun liittyvää fiilistelyä ja läppää, jota seuraamalla saa nauraa ja nauttia. On mahtavaa että mukana on myös oikeita asiantuntijoita kuten Eva ja Jarkko.” 

Tutustu juontajaan ja vakiopanelisteihin:

Ilkka Uusivuori, 39
Juontaja, esiintyjä ja toimittaja
Suomen kiistatta paras, upein, lämpimin ja hyväsydämisin isä ja aviomies (ainakin jos naistenlehtiä ja Ilen itseään menestyneempää vaimoa on uskominen) katsoo panelistien törttöilyä pahalla. Viihdeohjelmien kuten Masked Singer Suomi, Uutisvuoto ja Fort Boyard vetovastuun lisäksi häneltä löytyy ansioluoettelostaan niin Rion kisastudiot kuin Mestarien liigan futislähetykset, joten sporttitietous on tällä kehäketulla todellakin verissä. 

Eva Wahlström, 39
Entinen ammattinyrkkeilijä, EM-hopeamitalisti, nyrkkeilyn maailmanmestari
Räväkkä ja nauravainen Eva iskee itsensä Penkinlämmittäjän paneeliin oikealla huumorikoukulla ja tekee samalla ensiesiintymisensä tv-viihdeohjelman vakiojäsenenä. Ammattiuransa jälkeen Eva on viettänyt rauhallista aikaa perheensä kanssa. Ajatus tv-panelistin hanskojen pukemisesta ahdisti, mutta Eva innostui Penkinlämmittäjistä saatuaan kuulla ohjelman olevan läpänheiton lisäksi myös kilpailu. Toivotaan, että kilpailuhenki vie Evaa eteenpäin, sillä hän on tunnustanut, ettei oikeastaan seuraa urheilua, koska ei erityisesti pidä urheilusta.

Jarkko Ruutu, 44
Entinen ammattikiekkoilija, EM- ja olympiamitalisti, 652 pelattua NHL-ottelua
Myös Jarkko tekee Penkinlämmittäjissä ensimmäisen esiintymisensä tv-viihdeohjelman vakiokasvona, ja nyt todella nähdään onko hän niin raju suustansa ja hirveä vastustajajoukkueelle, kuin huhut kertovat. Tämä kokenut vaihtopenkkeilijä tuo paneeliin ainakin pitkän linjan lätkätietoutta ja painokelvottomia tarinoita. Mutta lentävätkö Jarkon hanskat paneelipöydälle tappelun merkiksi? Se jää nähtäväksi Maikkarin syysilloissa.

Paula Noronen, 46
Kirjailija, esiintyjä, käsikirjoittaja, Miss Nakkimuki (itse nimetty), Suomen kokeneimpia comedy-panelisteja
Ehjistä polvista haaveileva Järvenpään lahja Suomen komediannälkäisille perheille saa taatusti vähintään naurulihasten treenin aikaan. Muusta treenaamisesta ei sitten Paulan kanssa kannatakaan puhua, vaikka hän kuvittelee kyllä olevansa niin sanotusti yksi panelistipöydän ammattiurheilijoista. 20 vuoden komediauran aikana Paula on ponnistanut Radiomafian sketseistä supersuosion saavuttaneeseen Tarja Kulho -kirjaan. Hänet on nähty kymmenissä viihdeohjelmissa esiintyjänä ja komediennena. Penkinlämmittäjät toimii Paulalle paluulippuna Maikkarin hoiviin, sillä hän teki television ensiesiintymisensä Subin Suoraa huutoa -ohjelmassa ja on ollut mukana kirjoittamassa Salattuja elämiä.  

Tero Tiittanen, 42
Näyttelijä, kirjoittaja, sisällöntuottaja
Hän on osa Suomen kuuluisinta mafiaperhettä, häntä on ammuttu selkärankaan ja hän on ollut neliraajahalvaantunut, kokenut ihmeparantumisen ulkomaisessa kuntoutuslaitoksessa, viettänyt aikaa vankilassa, hänet on siepattu, puukotettu, yritetty polttaa elävältä ja räjäyttää. Jos joku kuvittelee, että Tero on Penkinlämmittäjien paneelissa helpon pilkan kohde, niin hän on siinä aivan oikeassa. Tero kertoo kokeilleensa lapsuudessaan isänsä inspiroimana kaikkia lajeja mäkihypystä tanhuun. Suurta urheilu-unelmaa kesti kuitenkin vain siihen saakka, kun teini-ikäisen käsi ylettyi kaupan Linda-siiderihyllylle, jonka mukana kuoli sekä hänen (että isänsä) unelma jonain päivänä koittavasta ammattiurheilijuudesta. Penkinlämmittäjissä Teron on tarkoitus paikata tätä tyhjyyttä, jonka siideri vei mennessään. 

Pilvi Hämäläinen, 34
Näyttelijä, käsikirjoittaja, Putouksen sketsihahmokisan voittaja ja kaksinkertainen finalisti
”On se nyt kumma, kun yhteiskunta ei vieläkään hyväksy serkusten lapsia”, sanoi Pilvi Hämäläinen uutisesta, jonka mukaan koronapandemian aikana katumuspillereiden käyttö on laskenut kaikkialla muualla Suomessa paitsi hänen kotikaupungissaan Lieksassa. Että näin. Tämä kotikatsomoiden suosikkiankeuttaja lähtee Penkinlämmittäjiien panelistipöytään vahvan urheilutiedon ja -taustan kanssa. Onhan hän sentään Pohjois-Karjalan piirin nuorten keihäänheiton mestari ja hänen suurimpana hyötyliikuntana toimii erinäisissä stressitiloissa haahuilu sekä Mynthoneiden jauhamiseen kuluva lihastyö.

Tommy Lindgren, 42
Muusikko, toimittaja, intohimoinen tilastojen ja taulukoiden rakastaja
Jos muut puhuvat jatkuvasti aiheen vierestä, niin ei hätää! Faktapommi-Tommy palauttaa kaikki takaisin maan pinnalle ja jengin takaisin ruotuun. Rajua rap-tähden elämää Tommy viettää talvet hiihtämällä. Hän suosii vastoin kaikkea ajatusmaailmaansa enemmän yksilö- kuin joukkuelajeja ja haaveilee edelleen joskus toipuvansa vuoden 1994 futiksen MM-finaalimatsista. Don Johnson Big Bandin debyyttilevyn 20-vuotisjuhlaa tänä vuonna viettävä Tommy on myös selvästi saavuttanut jo urheilutietämyksensä ehtoopuolen, sillä hän istuu nykyään Ylen aamu-TV:n Jälkihiki-osion vakiovieraana.


Mikko Töyssy, 39
Näyttelijä. laulaja, entinen paperityöläinen, intohimoinen tilastojen ja taulukoiden rakastaja
Tämä suloinen tenorikarhu singahti (ranskalaisen pituushyppääjän lävistäneen keihään lailla) koko kansan sydämiin Putouksen viime kaudella, jonka sketsihahmokilpailun Mikko vei heti ensikaudellaan. Myös Penkinlämmittäjien ohjelmakuvailuun kuuluvat kisabiisit ja musavideot, joten toivottavasti Tökä pääsee tässäkin ohjelmassa kunnolla ääneen. Intohimoinen urheilun seuraaminen ja harrastaminen on kantanut hedelmää, sillä Mikon suurimpiin urheilusaavutuksiin kuuluvat esiintymiset Tapparan ja Huuhkajien torijuhlissa sekä Teemu Selänteen yllätysbileissä. Penkinlämmittäjien lisäksi hän teki kesällä uuden aluevaltauksen Radio Novan kesäaamujen juontajana.

Ville Myllyrinne, 46
Näyttelijä, käsikirjoittaja (ja näistä molemmista äärimmäisen pahoillaan)
25 vuotta Suomen eturivin koomikoihin ja näyttelijöihin kuulunut Ville istahtaa Penkinlämmittäjien panelistipöytään ja kertoo miten asiat oikeasti ovat. Eli aika usein ihan helvetin huonosti. Tai oikeastaan aina. Kaikkea tätä pahaa oloa hän yrittää nykyään korjata treenaamalla enemmän ja postaamalla siitä Instagramiin kuin (häneen vihaamansa) milleniaali konsanaan. Kesänsä Ville vietti kuten kaikki kesät ennenkin: seisomalla ulkona sateessa radan reunalla, sylkemällä kaikki rahansa poikiensa carting-harrastukseen ja unelmoiden, että edes jommasta kummasta heistä tulisi joskus jotain, joka maksaisi kaikki menetetyt rahat takaisin. Edes Ville ei ole varma, onko tämä unelma, jonka eteen kannattaa edes tehdä töitä.

Katso esimakua Penkinlämmittäjistä täältä.

#penkinlämmittäjät

Penkinlämmittäjät alkaa Maikkarin superviikolla keskiviikkona 2.9. klo 21. MTV3-kanavan superviikolla 31.8. – 6.9. starttaa yhteensä kahdeksan ohjelman uudet jaksot.
Ohjelma on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa ja mtv-palvelussa.

Penkinlämmittäjät MTV:lle tuottaa Yellow Film & TV.