Suomalaiset innostuivat e-urheilusta ‒ Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier katsottavissa vappuviikonloppuna maksutta Elisa Viihteessä

E-urheilun suosio kasvaa Suomessa kohisten, ja lajin katsojamäärät ovat viime viikkoina kasvaneet entisestään. Vappuna online-turnauksena järjestettävä Elisa Invitational kerää katsojia ympäri maailman. Elisa Viihde tarjoaa e-urheilulähetykset nyt maksutta.

Pelaaminen ja siihen liittyvät sisällöt kiinnostavat suomalaisia runsaasti. Elisan teettämän Näin Suomi viihtyy -tutkimuksen mukaan* tietokone- ja mobiilipelaaminen ovat hyvin suosittuja harrastuksia: joka toinen 15‒75-vuotias suomalainen pelaa vähintään viikoittain.

E-urheilua myös katsotaan paljon. Jo joka kolmas suomalainen katsoo e-urheilua tai muuta pelisisältöä viikoittain tai useammin. Nuorissa ikäryhmissä e-urheilu kiinnostaa erityisesti: yli puolet 15‒35-vuotiaista miehistä ja kolmannes saman ikäisistä naisista katsoo e-urheilua viikoittain tai useammin.

‒ Mikä mielenkiintoista, e-urheilu kiinnostaa muitakin kuin vain pelaajia ja urheilun ystäviä: sitä seuraa myös moni sellainen suomalainen, joka ei itse pelaa aktiivisesti, Elisa Viihteen urheilu- ja maksu-tv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö kertoo. Elisan tutkimuksen mukaan joka kuudes niistä, jotka eivät itse pelaa, seuraa e-urheilua ja joka viides niistä, jotka eivät tavallisesti seuraa urheilua, seuraa e-urheilua.

‒ Poikkeustilanne on nostanut e-urheilun suosiota merkittävästi entisestään. Elisa Viihde Sportin e-urheilulähetyksiä on katsottu maalis-huhtikuussa paikoin moninkertaisia määriä alkuvuoteen verrattuna. Tarjoamamme urheilusisällöt menivät äkkiä uusiksi, kun käytännössä kaikki urheilukilpailut ja -tapahtumat on peruttu kesään asti. Meidän on kuitenkin onneksi ollut mahdollista näyttää e-urheilua, ja sen pariin on löytänyt moni uusikin katsoja, Lepistö kertoo.

Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier -karsintaturnaus kilpaillaan poikkeustilanteen takia onlinessa

Elisa järjestää kansainväliseen BLAST Premier e-urheilukiertueeseen kuuluvan Pohjoismaiden karsintaturnauksen ”Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier” 30.4.–3.5. Elisa Invitational on suurin koskaan Suomessa järjestetty e-urheiluturnaus, ja se toimii polkuna kohti kansainvälistä e-urheilu-uraa ja merkittäviä palkintorahoja. Turnaus pelataan alkuperäisistä suunnitelmista poiketen ilman yleisöä online-tapahtumana, ja sitä voi seurata suorana tai tallenteina esimerkiksi Elisa Viihde Sportin kautta.

BLAST Premier on e-urheilun yksi merkittävimmistä kansainvälisistä turnauskiertueista, ja sen vuonna 2020 jaettava palkintopotti on yhteensä yli 4 miljoonaa dollaria.  Kiertueen turnauksissa pelataan Counter-Strike: Global Offensivea.

‒ Olemme iloisia siitä, että voimme kaikesta huolimatta järjestää turnauksen pitkälti suunnitelmien mukaan. On tietysti harmillista, että yleisö ei pääse paikalle kokemaan liveturnauksen tunnelmaa, mutta uskomme, että e-urheilun ystävät ympäri maailman löytävät tiensä tottuneesti myös onlineen, ja saamme yhdessä aikaan hienon tapahtuman. Elisa Viihde Sport 1 -kanavaa voi tällä hetkellä katsoa maksutta, kun suurin osa urheilusisällöistä on tauolla, joten Elisa Invitational tarjoaa hyvän mahdollisuuden viettää vappua vauhdikkaan pelielämyksen äärellä, Mika Lepistö vinkkaa.

Lisätietoa turnauksesta elisaesports.fi