Pamela Tolan TERÄSLEIDIT-elokuva rikkoi 100 000 katsojan rajan alle kahdessa viikossa

Uuden vuosikymmenen ensimmäinen kotimainen elokuva, Pamela Tolan Teräsleidit on valloittanut suomalaisyleisön.

Perjantaina 3.1. ensi-iltansa saanut elokuva rikkoi 100 000 katsojan rajan vain alle kahdessa viikossa. Keskiviikon 15.1. päätteeksi Teräsleidit-elokuvan on nähnyt jo 100 956 katsojaa. Elokuvan näytökset jatkuvat suuressa suosiossa maan elokuvateattereissa edelleen.

Teräsleidit on myös noussut harvinaisten elokuvatapausten joukkoon: toisena esitysviikonloppunaan (pe 10.1. – su 12.1.) elokuva keräsi enemmän katsojia kuin ensi-iltaviikonloppunaan (pe 3.1. – su 5.1.), vaikka loppiaista edeltävä viikonloppu on yleisesti suosittu elokuvissakäyntiajankohta. Yleensä elokuvien katsojamäärät ovat myöhempinä esitysviikonloppuina säännönmukaisesti reilusti pienempiä kuin ensi-iltaviikonlopun katsojaluvut.

Teräsleidit on herättänyt myös sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua ja kerännyt paljon positiivista palautetta. Tämän tiedotteen lisätiedoista löytyy muutamia linkkejä näihin kommenttiketjuihin.

”Teräsleidit on monin tavoin minulle unelmien täyttymys. Olen onnesta ymmyrkäisenä! Lukuja enemmän minulle merkitsee kuitenkin se, miten elokuva on katsojiin kolahtanut. Palautevyöry ja lukuisat viestit elokuvan katsojilta kertovat, kuinka Teräsleidit on yhdistänyt erilaisia ja eri ikäisiä ihmisiä yhteisen elämyksen pariin, niin ilon kokemisen kuin elämän pohtimisen merkeissä.

Minulle tämä huikea katsojamäärä on ennen kaikkea osoitus siitä, ettei Teräsleidit katso ikää tai sukupuolta, vaan elokuvan tarjoama tunnemaailma on meille kaikille yhteinen ja siksi niin moni on elokuvasta innostunut. Siitä iloitsen isosti. Tämä on myös osoitus siitä, että tarvitsemme lisää eri ikäisten ja näköisten ihmisten tarinoita.

Itseni, ihanien teräsleidiemme ja koko työryhmämme puolesta voin sanoa kaikille elokuvan katsojille vain, että kiitos — sata tuhatta kertaa kiitos.”

Pamela Tola

ohjaaja-käsikirjoittaja, Teräsleidit

”Olen koskettunut siitä, että niin monet erilaiset suomalaiset eri puolilla maata ovat löytäneet yhteisen naurun tämän elokuvan nähdessään.”

Aleksi Bardy

tuottaja-käsikirjoittaja, Helsinki-filmi

”Nauru ja ilo kuuluu ja kantautuu kaikista Suomen elokuvateattereista SF Studiosin toimistolle asti. Teräsleidit on koko Suomen elokuva. Hienompaa aloitusta uudelle elokuvavuodelle emme olisi uskaltaneet toivoa.”

Timo Räisänen

teatterilevityksen johtaja, SF Studios

TERÄSLEIDIT-ELOKUVAN KATSOJAMÄÄRÄT

PE 3.1. – SU 5.1.2020

29 272 ADM

PE 10.1. – SU 12.1.

29 556 ADM

KE 15.1. ESITYSPÄIVÄN PÄÄTTEEKSI

Yhteensä 100 956 ADM

–       ennakkonäytökset + 13 esityspäivää elokuvateattereissa