MasterChef Suomi -voitto meni Turkuun

Turkulainen Kristiina Ponsimo vei MasterChef Suomi -kisan voiton tiistain finaalilähetyksessä. ”Hassuttelin ja nautin kokkaamisesta”, voittaja kuvailee finaalitaktiikkaansa.

masterchef_suomi_2023_eps14_kristiina_tuomarit_kuva_juuli_aschan_002.jpg

MasterChef Suomen finaali ratkesi tiistaina turkulaisen kuvataiteenopettaja Kristiina Ponsimon voittoon. Hopeasijalle ylsi kotitalousopettaja Niklas Kurvinen Mikkelistä ja kolmanneksi finaalissa jäi helsinkiläinen tuotepäällikkö Pietari Kruus.

Supertasaisen MasterChef Suomi -kauden päätösjaksossa kolmikon tehtävänä oli valmistaa kaksi annosta: yksi suolainen ja yksi makea. Tuomaristo pisteytti molemmat annokset asteikolla 1–10. Kristiinan voitto tuli 55 pisteellä. Niklas sai annoksistaan 52 ja Pietari 46 pistettä.

Taitavien amatöörikokkien annoksia kaudella maisteli ja tuomaroi ansioitunut keittiömestarikolmikko Kari Aihinen, Henri Alén ja Helena Puolakka.

Kristiinan suolainen annos sisälsi taimenliemessä haudutettua taimenrullaa, palsternakkapyreetä, friteerattua palsternakkaa, beurre blanc -kastiketta, kasvismosaiikin ja tilliöljyä. Kristiinan makea annos oli sametinpehmeä rosmariinijäätelö, vadelmacoulis, marinoidut vadelmat ja keksi.

Valtteina rentous ja monipuolisuus

masterchef_suomi_2023_eps14_kristiina_kuva_juuli_aschan_001.jpg

Voiton ratkettua Kristiinan tunnelmat olivat häkeltyneet ja onnelliset. Kristiina paljastaa nyt, että piti kilpakumppaneitaan niin kovan luokan tekijöinä, ettei hän asettanut finaaliin itselleen mitään paineita.

”Ajattelin vaan, että teen parhaani ja olen jo niin ylpeä, että olen päässyt tähän saakka. Ehkä se rentous oli tässä valttikorttini. Ei ollut paineita, enkä kiinnittänyt huomiota, mitä muut tekevät. Hassuttelin ja nautin kokkaamisesta”, hän kertoo.

Kristiina uskoo, että rentouden lisäksi hänen monipuolisuutensa oli yksi voiton avaimista.

”En keskity yhden maapallon alueen keittiöön, vaan kokeilen ja hallitsen lähes kaikkea ja kaikkia raaka-aineita. Lähellä sydäntäni ovat kuitenkin eniten Suomi, Ranska ja Italia.”

masterchef_suomi_2023_eps14_voittaja_tuomarit_kilpailijat_kuva_juuli_aschan_001.jpg

Kristiina on ammatiltaan kuvataiteen opettaja, ja hänen oppilaansa ovat eläneet MasterChef Suomen käänteissä mukana koko kevään.

”Koko ajan joku on yrittänyt saada minut kertomaan voittajan ja lankaan muun muassa kysymällä, mitä olen tehnyt voittorahojen kanssa”, Kristiina kertoo.

MasterChef Suomi -kokemusta Kristiina kuvailee huikeaksi – rahalla ei voisi saada vastaavaa. Tuomareilta hän sai vinkkejä ja tukea, ja kanssakilpailijoista löytyi myös elinikäisiä ystäviä.

”Olemmekin nähneet kisan jälkeen jo useamman kerran joidenkin kanssa. Kutsuin myös koko porukan aveceineen elokuussa saaristoon rapujuhliin”, hän sanoo.

MasterChefistä tarttui mukaan paljon oppeja niin tuomareilta kuin kanssakisaajiltakin. Siitä Kristiina on kiitollinen.

”Menin Masterchef-keittiöön erinomaisena ruuanlaittajana ja palasin entistä parempana”, hän summaa.


Haku uudelle MasterChef Suomi -kaudelle on auki. Lisätietoja löytyy osoitteesta mtv.fi/haemukaan.

Ohjelman MTV:lle tuotti Endemol Shine Finland.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.